Emzirme

149 görüntüleme
B

Büşra K. ..

31 Temmuz 2025 19:43
37. Haftada 3420 gr doğdu 3 ay kontrolünde 5.200 olmuştu. Bir hafta sonra 4 aylık olacak bebeğim fakat memede 5-6 dk durup sonra sinirleniyor kavga ediyor memeye dönüyor bir kere çekip hırçınlaşıyor acaba süt mü gelmiyor diyorum sıkıyorumgeliyor sıcaktan mı yoksabaşka birşey mi neden acaba çok kafama takılıyor cevap verirseniz çok mutlu olurum
D

Dilan Ö.

31 Temmuz 2025 19:45
Şutun onun istediği kadar gelmiyordur ondan sinir yapıyor he bide gazi olan bebek te meme ememez gazını çıkarmayı dene
B

Büşra K. ..

31 Temmuz 2025 19:47
Bu zamana kadar ciddi gaz sıkıntımız vardı damla ve probiyotik kullandık fakat 2 haftadır daha rahatız gaz falan rahat çıkarıyor hatta kendisi çıkarıyor diyebilirim. Yani hız olarak mı istediği gibi gelmiyordur yoksa yetmiyor az mıdır
E

Ecem

31 Temmuz 2025 19:57
4. Ay atağına geçeceği için de yapıyor olabilir. Sen bol bol sıvı tüket suyu çok iç. Sütünün az olduğunu gerçekten hissediyorsan sağım yapıp bi bak dene az gelirse bestlak damla kullan çok işime yaramıştı benim.
G

Gökçe

31 Temmuz 2025 19:59
sütüm yetmiyor mu gibi bir şeyi kafana takmamanı öneririm, bebeğin 5-6 dakika emse bile belirli aralıklarla memeyi teklif et. o aylarda bebeklerin dikkatleri çok çabuk dağılıyor, havalar sıcak, başka bir problemi olabilir vs. kilo alımı güzel bir bebeğiniz var çünkü 💞
D

Dilan Ö.

31 Temmuz 2025 20:00
Biliyormusun benim bebeğimde kolikti doğduğunda neyse biraz büyüdü ben tabi damla falan kullandım sonra gazını rahat yaptığını düşündüğüm için damlayı kestim bikeresinde başka bi rahatsızlığı için doktora gittim inanılmaz gazı var derhal damlaya başla dedi ve beni tekrar damlaya başlattı yani demek istediğim gazını yapıyordur ama yine de var olabilir anladın mı bacak hareketleriyle çıkarmaya çalış olmadı sütünün az oldigundan şüphelen ve evet bol su ve uyku tabiki çok arttırır
B

Büşra K. ..

31 Temmuz 2025 20:00
Az duruyor ama Sık sık geliyor memeye mesela saatte bir emiyor az az bu şekilde devam etmek atak açısından iyi mi ya da nasıl yapmam gerekiyor. Emdikten sonra mümkün olduğunca sağmaya çalışıyorum kalan süt genelde 10-20 cc arasında çıkıyor maksimum. normalde sağım yaptığımda ne kadar çıkması lazım şuanda bebeğe yetmesi için acaba
B

Büşra K. ..

31 Temmuz 2025 20:02
Kilo alımı da korkutuyor az mı alıyor acaba böyle az emince diye
B

Büşra K. ..

31 Temmuz 2025 20:03
Gaz damlası ve Probiyotik kullanmaya devam. Aç kalırsa diye korkup az da olsa mama vermek gerekir mi bilemedim
Ş

Şeyda C.

31 Temmuz 2025 20:04
Atak atak canim geçecek
G

Gökçe

31 Temmuz 2025 20:06
benim bebeğim tam 39+6’da doğdu, 2850 doğdu. 4 ay kontrolünde 5.200 çıktı kilosu ve doktorum gelişim açısından baktığında kilosu gayet iyi mama falan sakın verme anne sütü ile devam et dedi. ve bebeğim de şimdi 5 aylık ve dediğiniz şekilde maksimum memede 10 dakika durur, saat başı emmek ister. bu da onun yapısı demek ki. bu kadar endişe edip kendinize yüklenmeyin. doktorunuz her şey yolunda diyorsa, fizyolojik gelişimi iyiyse devam edin emzirmeye
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

31 Temmuz 2025 20:08
Büşra Hanım kilo alımı konusunda doktorunuz size net cevap verecektir. Eğer kilo alımı az ise alternatif yöntemlere geçmenizi tavsiye edebilir. Kızım 4aylık oldu ve söylediğiniz gibi yapıyor, yeni kontrole gittik ve söyledim. Etrafa olan ilgisi arttığı için bu aylarda normal olduğunu, ayrıca çene kasları geliştiği için memeyi eskisinden daha çabuk boşalttığını söyledi doktorumuz. Ama benimkinin kilo alımı iyi olduğu için ısrarcı olma dedi. İlk bebeğimde de bu 4.ayda meme reddi gibi şeyler yaşamıştım. Sessiz karanlık ortamda biraz hoplayarak emzirdim ve emme süresi uzamıştı, düzelmişti. Ayrıca hava çok sıcak, bebeklerle birbirimize yapışıyoruz. Sizin durumunuzu bilmiyorum. Yeterli beslenip beslenmediği kilo alımı ve günde 4-5 çişli bezi olup olmadığına göre değerlendiriliyor
B

Büşra K. ..

31 Temmuz 2025 20:13
Doğum kilosu 3420 37 haftada doğdu 21 gün önceki 3 ay kontrolünde kilosu 5.200 olmuştu bir hafta sonra 4. Ay kontrolüne gidecek bakalm ne kadar olmuş göreceğiz. Çene kasları gelişme durumunu duymuştum dediğiniz gibi çabuk boşaltıyor sanırım emdikten sonra hemen sağdığımda 8-10 cc maksimum 20 cc şeklinde anca süt çıkıyor. Evet sıcaktanda bunalıyor sanırım ama yine de hep kafamda soru işareti oluyor. Çişli bez 5 şeklinde alıyorum genelde hatta geçiyor
Yasemin İ. K.

Yasemin İ. K.

31 Temmuz 2025 20:47
Bence her şey yolunda gibi görünüyor ama kontrolünüze gittiğinizde içiniz daha rahat eder. Siz o zamana kadar endişe etmeyin. Muhtemelen doyuyor ve sıcaklayıp öfkeleniyor. Memede keyif yapmak için fazla sıcak günler 🙂 kolaylıklar diliyorum
B

Büşra K. ..

31 Temmuz 2025 20:50
Teşekkür ederim 🤗

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir