Emzirirken Regl
123 görüntüleme
G
Gülşen A.
7 Ocak 2026 08:00
herkese merhaba, bebeğim 9 aylık bu zamana kadar hiç regl olmadım. Geçen gün kasıklarımda ağrı baskı oldu uzun süre, doktora gittim 1 hafta bekleyelim dedi 1 hafta sonunda rahim kalınlığı 16mm olmuştu çok kalınlaşmış kendi kendine sökülemiyor belli ki primolut n âdet geciktirici ile söktürelim dedi.
Sezaryen ile doğum yaptım ve doğum sonrası kanamam çok olmuştu hatta kan nakli vs yapıldı atoni durumu gerçekleşti. Ama hastaneden çıkınca kanamam azdı 40 gün bile sürmedi. Yine de hiç ama hiç regl olmak istemiyorum fobi oldu bende. Üstüne şimdi duyduğuma göre regl hem sütün tadını değiştiriyormuş hem de miktarı azaltıyomuş. Kızım emzik biberon kullanmıyor ek gıdada çok başarılı değiliz bu durum beni daha da korkuttu. Doğru mu bu denilenler😞
Sezaryen ile doğum yaptım ve doğum sonrası kanamam çok olmuştu hatta kan nakli vs yapıldı atoni durumu gerçekleşti. Ama hastaneden çıkınca kanamam azdı 40 gün bile sürmedi. Yine de hiç ama hiç regl olmak istemiyorum fobi oldu bende. Üstüne şimdi duyduğuma göre regl hem sütün tadını değiştiriyormuş hem de miktarı azaltıyomuş. Kızım emzik biberon kullanmıyor ek gıdada çok başarılı değiliz bu durum beni daha da korkuttu. Doğru mu bu denilenler😞
Y
Yasemin D.
7 Ocak 2026 08:11
Merhaba benim bebeğim 40günlükken adet döngüm başladı ve her ay düzenli bir şekilde adet olmaya devam ettiM. Bebğim şu an 8aylık. Evet sütün tadında değişiklik olabilir ve azalma olabilir diyorlar ancak ben bir sıkıntı yaşamadım.Regl dönemimde su tüketimimi arttırıyorum sadece. Bence kafaya takmayın, takınca daha çok sıkıntı oluyor. Benim oğlum da emzik ve biberon almıyor ve ek gıda da başarılı değiliz . O yüzden pek düşünmeyin bence
G
Gülşen A.
7 Ocak 2026 08:12
Haklısınız ama bazen düşünceler beni ele alıyor:)
Y
Yasemin D.
7 Ocak 2026 08:14
Bir arkadaşım da bebeği 40günlükken döngüsü başladı ve 3 yaşında zor bıraktırdı emzirmeyi :) ben hep onu düşünürüm 😅
G
Gülcan Ş.
7 Ocak 2026 08:34
Bence stres yapıp kafanıza takmayın her kadında farklı oluyor bu olaylar stres yaparsanız sütünüz de etkilenir
M
Merve D.
7 Ocak 2026 09:01
@Yasemin Demir 😂 benim de bebeğim meme bağımlısı inşallah 3 yaş olmaz
D
Dilan Ç.
7 Ocak 2026 19:08
Ben 43 günde regl olmaya başladım. Sütün değişim tadını bilmiyorum amasütümde bir azalma olmadı.