Emzirirken Oruç Tutma
129 görüntüleme

Esra Ö. ..
17 Şubat 2026 16:42
Oğlum 18 aylık ve hala emiyor. Hamilelik ve geçen sene emzirmeyle birlikte 2 sene tutamadım. Bu sene tutmak istiyorum ama çok sık emiyor ve halsiz düşüyorum. Bu sene aşırı tutmak istiyorum ama tutamazsam halsiz düşersem bebeğim büyük olduğu için tutmak bize düşer mi? Günahı var mıdır

Afranur K.
17 Şubat 2026 16:45
Esra hanım daha demin bir anne de sormuştu bunu en iyi bir hoca hanımla görüşerek elde edebilirsiniz, benim danıştığım hocam, bebeğimizin ek gıda alması gün içinde ilk 6 aydaki bir bebeğin ihtiyaç duyduğu kadar anne sütüne ihtiyaç duymayan bir bebek olması durumunda oruç tutmama ehliyetinin ortadan kalktığını söyledi. Ama tabi ki bu fıkhi bir yorum kendiniz güvendiğiniz biri ile görüş alsanız sanki daha iyi olur.

Esra Ö. ..
17 Şubat 2026 16:48
Esra hanım daha demin bir anne de sormuştu bunu en iyi bir hoca hanımla görüşerek elde edebilirsiniz, benim danıştığım hocam, bebeğimizin ek gıda alması gün içinde ilk 6 aydaki bir bebeğin ihtiyaç duyduğu kadar anne sütüne ihtiyaç duymayan bir bebek olması durumunda oruç tutmama ehliyetinin ortadan kalktığını söyledi. Ama tabi ki bu fıkhi bir yorum kendiniz güvendiğiniz biri ile görüş alsanız sanki daha iyi olur.

Afranur K.
17 Şubat 2026 16:49
Bende böyle biliyorum ama neden bilmiyorum kendime güvenemiyorum 🥺 Oğlum sabah 6 da uyanıp gün içinde bazen uyuyor bazen uyumuyor akşama kadar genelde uyanık oluyor ama bence Rabbim yardım eder 🤲🏻 Ben tutmayı deneyeceğim
Ben özelde bunu sormadım hocama çünkü benim bebeğim 4.5 aylık sizden çok uç noktadayım durum olarak.
Bence siz yine de danışın bildiğiniz birine

Esra Ö. ..
17 Şubat 2026 16:51
Sadece şu var İslamiyet gerçekten anneleri/kadınları kolaylaştıracak inanılmaz alanlara sahip, belki de sizin durumunuzada bir açıklaması vardır.
Ben özelde bunu sormadım hocama çünkü benim bebeğim 4.5 aylık sizden çok uç noktadayım durum olarak.

Afranur K.
17 Şubat 2026 17:08
Teşekkür ederim yorumlarınız için 🌸 Ben geçen sene tutmamıştım mesela bebeğim küçüktü ve sütüm de azalıyordu o yüzden tutamamıştımm
Bu sene de bebeğim 4.5 aylık bir kaç günü niyetlendim inşallah tutabilirim geri kalanı tutmayacağım.
Seneye Allah gücünüzü verirsin inşalah hem borçlarımı hem de ramazan orucumu tıtacağım inşallah
Ö
Özge T.
17 Şubat 2026 17:33
18 aylık bebeğin emdiği idare edebilir onu sanki oruçluyken siz, bilemedim ben de, benim oğlum da 9 aylık ben de tutamayacağım