Emzirirken Meme Değiştirme

175 görüntüleme
A

Azime ..

11 Temmuz 2026 15:44
Merhaba bebeğim 2 aylık 2 kere sol göğsümde sertleşme oldu. İlkinde göğsümde ağrı, acı, ateş vardı ve bende çok fazla halsizlik yaşadım. İkincisinde bunlar yoktu sadece dokununca acı hissediyordum. Emzirip soğuk uygulama yaptıkça azaldı ancak şişlik tam olarak geçmedi. Emzirirken meme değiştirmede mi yanlışlık yapıyorum diye düşünüyorum. Her emzirmede 2 memeyi emzirmiyorum. 15 dk oldu hadi diğerine geçeyim yapmıyorum yani diyelim solu emiyor emmesi bittiğinde göğsümü sıkıp bakıyorum hala yoğun süt geliyorsa bir dahaki emmede de o göğüsten başlıyorum bazen üst üste sadece aynı göğsü emmiş oluyor. O göğüsteki süt akışı yavaşlayınca diğerine geçiyorum. Hem yağlı sütü tam alsın hem de göğsü tam boşaltsın diye düşünerek böyle yapıyordum ama yanlış bir uygulama mı? Fikirlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
A

Ayşe H. B.

11 Temmuz 2026 18:08
Ben de öyle düşünerek emziriyordum ama memede süt bitmezmiş sıksak da gelirmiş. O yüzden bir dahaki emişte diğer memeye geçin. Bir de bebeğin emişine bakarak da anlaşılırmış. Ben artık bakıyorum güzel emiyor 15 dk sağı emiyorsa 15 dk sola geçiriyorum.
Z

Zehra C.

11 Temmuz 2026 18:25
Meme ne kadar uyarilirsa o kadar süt üretimi olur o yüzden yüksek ihtimal meme çok uyarildigi için bunu yaşıyorsunuz. Ne olursa olsun her emzirmede diğer memeye geçin bebek yeterince bosaltamiyorsa bile sagmayin soğuk uygulayın bol bol.
A

Azime ..

12 Temmuz 2026 04:06
Ayşe Hülda Bayraktar
Ben de öyle düşünerek emziriyordum ama memede süt bitmezmiş sıksak da gelirmiş. O yüzden bir dahaki emişte diğer memeye geçin. Bir de bebeğin emişine bakarak da anlaşılırmış. Ben artık bakıyorum güzel emiyor 15 dk sağı emiyorsa 15 dk sola geçiriyorum.
Teşekkür ederim ben de emişini takip edeyim o zaman
A

Azime ..

12 Temmuz 2026 04:08
Zehra Coşkun
Meme ne kadar uyarilirsa o kadar süt üretimi olur o yüzden yüksek ihtimal meme çok uyarildigi için bunu yaşıyorsunuz. Ne olursa olsun her emzirmede diğer memeye geçin bebek yeterince bosaltamiyorsa bile sagmayin soğuk uygulayın bol bol.
Evet geceleri değil ama gün içinde çok emiyor. Teşekkür ederim değiştirerek devam edeceğim artık
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir