Emzirirken Doğum Kontrol Hapı
171 görüntüleme
S
Seren A.
17 Mayıs 2026 20:58
Merhaba sevgili anneler bebeğim 16 aylık emziriyorum doktor bir doğum kontrol hapı verdi fakat emzirirken kullanılmaması gerekiyormuş sizin kullandığınız ya da içebileceğimiz bildiğiniz hap var mı

Afranur K.
17 Mayıs 2026 21:02
Sadece progesteron içeren doğum kontrol hapları kullanılıyor. Doğumdan sonra doktorum bana zlyndayı önermişti ben hala onu kullanıyorum. Bir tane daha vardı ismini unuttum 🙏🏻 bu arada emzirmek de regl olmayı geciktirdiği gibi zlynda da olmamızı engelleyebilir bilginiz olsun
M
Merve
17 Mayıs 2026 22:07
Bende zlynda kullanıyorum
G
Gül K. ..
17 Mayıs 2026 22:14
Cezaretta kullandım bebeğim kırkı çıktıktan sonra 3 ay sadece progesteron içeriyor doktor önerisiyle
S
Seren A.
17 Mayıs 2026 22:16
Cezaretta kullandım bebeğim kırkı çıktıktan sonra 3 ay sadece progesteron içeriyor doktor önerisiyle
G
Gül K. ..
17 Mayıs 2026 22:17
Bunu bende kullandım ilk zamanlar fakat doktorum kullandıkça regl hiç olmazsın diyerek ilerleyen zamanlarda bıraktırdı

Afranur K.
17 Mayıs 2026 22:32
Bunu bende kullandım ilk zamanlar fakat doktorum kullandıkça regl hiç olmazsın diyerek ilerleyen zamanlarda bıraktırdı
S
Seren A.
17 Mayıs 2026 22:37
Zlynda da aynu şekilde regl olmayı engelliyor ama emzirme döneminde sadece progesteron içerenleri kullanabiliyormuşuz. Diğer doğum kontrol hapları uygun değilmiş.

Afranur K.
17 Mayıs 2026 22:42
Aynen bana başka ilaç vermişti kullandım ve uygun değilmiş öğrenince bıraktım ve regl oluyorum doktor uzun süre regl olmayınca yumurtalıkların tembelleşmiş demişti bu Zlynda duydum bende acaba başlasam sorun olur mu diye tekrar iyice kafam karıştı
ama açıkçası ben kendimi bu yöntemde daha güvende hissettiğim için böyle devam ediyorum, spiral için erken olduğunu düşünüyorum , deri altı implantlarda yeterki çalışma mevcut değilmiş. Prezervatif güvenilir gelmiyor. Şimdilik böyke devam ediyorum ama kadın doğum doktorunuz ile görüşmenizi öneririm ben belki size başka öneriler ile gelirler.
S
Seren A.
17 Mayıs 2026 22:44
Bu yumurtalık tembelleşmesi olayını pcos/ pmos olan bir arkadaşım için doktoru söylemişti. Uzun süreli doğum kontrol hapı kullanımı da süreci olumsuz etkilemiş.
ama açıkçası ben kendimi bu yöntemde daha güvende hissettiğim için böyle devam ediyorum, spiral için erken olduğunu düşünüyorum , deri altı implantlarda yeterki çalışma mevcut değilmiş. Prezervatif güvenilir gelmiyor. Şimdilik böyke devam ediyorum ama kadın doğum doktorunuz ile görüşmenizi öneririm ben belki size başka öneriler ile gelirler.
Yükleniyor...