Emzirirken Aspirin Kullanma

49 görüntüleme
E

Emine K. Ö.

18 Ocak 2026 21:32
Merhaba kızım 8 ay 10 günlük genetik pıhtılaşma mevcut hamileliğimde de kan cıvıltıcı iğne kullanmıştım, şimdiye kadar emzirdiğim için neredeyse hiç ilaç içmedim fakat pıhtılaşma için çocuk aspirini içebilir miyim düzenli olarak
Hatice C. .

Hatice C. ..

18 Ocak 2026 21:37
Parola izin var die biliyorum
Hatice C. .

Hatice C. ..

18 Ocak 2026 21:38
Yinede doktorunuza sormadan icmeyin
Afranur K.

Afranur K.

18 Ocak 2026 21:43
Emine hanım, aspirini doktor takibi ile kullanmanız uygun olur emzirme döneminde.

Aspirin türevi kan sulandırıcıların süte geçişi mevcuttur bunun da bebekte yan etki yapma durumu vardır.

sizinki gibi pıhtılaşma bozukluğu olan hastalarda doktor tarafından önerilen, elzem durumlarda kullanımı mümkün olabilir. Ama burada 2-3 şeye dikkat etmelisiniz.

Hekim tarafından özellikle önerilmiş olmalı. Bunu kullanmalısın denmeli.
Bebeğiniz bu süreçte yakından takip edilmeli.
Bebekte morarma, kusma, kanama gibi belirtiler izlenmeli
E

Emine K. Ö.

18 Ocak 2026 21:45
Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için kendi doktorum bi ilaç önerdi ama çocuk doktoruma danışmamı söyledi haftasonu olduğu için yazmadım bu süreçte ilacı da kullanmadım çocuk doktoruna yârın soracağım
Afranur K.

Afranur K.

18 Ocak 2026 21:46
Bir de 8 ay boyunca bebeğinizi düşündünüz anlıyorum ama bu rahatsızlık doğduğunuzdan beri sizde mevcut olmalı, yani doğum yaptıktan kısa bir süre sonra kendi iyiliğiniz için doktorunuzla görüşmeniz çok faydalı olurdu.

8 aydır beklemişsiniz, şimdi yeniden muayene olup emzirme durumuna göre hekiminizle karar vermeniz daha doğru olur. Dozaj/süre/ilaç konusunda.

Kan pıhtılaşma bozukluğu için sadece aspirin değil biliyorsunuzdur bir çok kan sulandırıcı mevcut, bunun belki de emzirme için daha uygun olanı vardır. Bunu da en iyi bi hematolog ile karar verebilirsiniz
E

Emine K. Ö.

18 Ocak 2026 21:47
Evet haklısınız çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için
Afranur K.

Afranur K.

18 Ocak 2026 21:47

Emine Kübra Özden

Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmeniz için kendi doktorum bi ilaç önerdi ama çocuk doktoruma danışmamı söyledi haftasonu olduğu için yazmadım bu süreçte ilacı da kullanmadım çocuk doktoruna yârın soracağım

2. Mesajımı bunu görmeden yazmıştım 🙏🏻 yarın çocuk doktoru size net bilgi verecektir zaten, çok geçmiş olsun ❤️🩹

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir