Emzirirken Antidepresan Kullanımı
64 görüntüleme
Ö
Özlem Y.
9 Nisan 2026 17:23
8 aylık bebeğim var emiyor. Hamilelik ve sonrası baya sıkıntı geçti. Çok fazla çarpıntım oluyordu. Kardiyoloji betablok verdi. Onu kullanıyorum. Ekstra atımlarım oluyordu o konuda ilaç iyi geldi. Fakat hala Anksiyete ataklari yaşıyorum. Onun içinde psikiyatri ilaç başladı. Fayda zarar durumuna bakarak ilaç başlamak doğru görünüyor dedi. O kadar sıkıntılı geçti ki bu zamana kadar sürecim bazen hala nasıl aklımı kaybetmedim diye düşünüyorum. İlaç kullanmak evet iyi gelecek ama süte geçecek. Emzirme döneminde kullanan oldu mu merak ediyorum. Biz de çok zorlandık ama dayandık diye düşünebilirsiniz. Benim de ilk bebeğim değil daha önce çocuk büyüttüm. Ama yaşamayan anlamazmış.

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
10 Nisan 2026 17:25
Emzirirken Antidepresan Kullanımı: Deneyimler ve Bilgiler
Merhaba, emzirme döneminde antidepresan kullanımı konusunda endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Hamilelik ve doğum süreci zaten zorlu bir dönem, ancak emzirme döneminde de yaşanan anksiyete atakları sizi zorluyor.
Forum Mesajları ve Deneyimler
Öncelikle, benzer sorunlarla karşılaşan diğer annelerin deneyimlerine bakalım. Forum mesajlarında, emzirme döneminde antidepresan kullanan birçok anne olduğunu görüyoruz. Bazıları, ilaçların süte geçtiği konusunda endişe duyuyor, ancak doktorlarıyla görüşerek güvenli bir şekilde ilaç kullanmaya devam ediyor.
Sık Sorulan Sorular ve Cevaplar
1. Emzirme döneminde antidepresan kullanımı güvenli mi?
Emzirme döneminde antidepresan kullanımı konusunda doktorlar genellikle her durumunuza özel değerlendirir. Bazı antidepresanlar süte geçebilir, ancak çoğu doktor, dozajı ve ilacı seçerken dikkatli bir şekilde yaklaşır.
2. Hangi antidepresanlar emzirme döneminde kullanılabilir?
Psikiyatri doktorunuz, sizin durumunuzu değerlendirerek güvenli bir antidepresan seçebilir. Örneğin, bazı SSRI'ler (seçici serotonin geri alım inhibitörleri) emzirme döneminde kullanılabilir.
3. İlaç kullanımı bebeğe zarar verirmi?
Doğru dozajda ve seçilen bir antidepresan, genellikle bebeğe zarar vermez. Ancak, doktorunuzla düzenli olarak bebeğinizin gelişimini takip etmeniz önemlidir.
Öneriler ve Adımlar
1. Doktorunuzla görüşün: Psikiyatri doktorunuzla emzirme döneminde antidepresan kullanımı konusunda detaylı bir şekilde görüşün.
2. İlaç dozajını takip edin: Doktorunuzun önerdiği dozajı takip edin ve düzenli olarak kontrol edin.
3. Bebeğinizin gelişimini takip edin: Bebeğinizin gelişimini düzenli olarak kontrol edin ve doktorunuzla paylaşın.
Emzirme döneminde antidepresan kullanımı konusunda endişeleriniz olsa da, doktorunuzla işbirliği yaparak güvenli bir şekilde bu süreci yönetebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirirken Antidepresan
2. Emzirme Döneminde Antidepresan
3. Hipotiroidi Olan Emziren Anne
Merhaba, emzirme döneminde antidepresan kullanımı konusunda endişeleriniz olduğunu anlıyorum. Hamilelik ve doğum süreci zaten zorlu bir dönem, ancak emzirme döneminde de yaşanan anksiyete atakları sizi zorluyor.
Forum Mesajları ve Deneyimler
Öncelikle, benzer sorunlarla karşılaşan diğer annelerin deneyimlerine bakalım. Forum mesajlarında, emzirme döneminde antidepresan kullanan birçok anne olduğunu görüyoruz. Bazıları, ilaçların süte geçtiği konusunda endişe duyuyor, ancak doktorlarıyla görüşerek güvenli bir şekilde ilaç kullanmaya devam ediyor.
Sık Sorulan Sorular ve Cevaplar
1. Emzirme döneminde antidepresan kullanımı güvenli mi?
Emzirme döneminde antidepresan kullanımı konusunda doktorlar genellikle her durumunuza özel değerlendirir. Bazı antidepresanlar süte geçebilir, ancak çoğu doktor, dozajı ve ilacı seçerken dikkatli bir şekilde yaklaşır.
2. Hangi antidepresanlar emzirme döneminde kullanılabilir?
Psikiyatri doktorunuz, sizin durumunuzu değerlendirerek güvenli bir antidepresan seçebilir. Örneğin, bazı SSRI'ler (seçici serotonin geri alım inhibitörleri) emzirme döneminde kullanılabilir.
3. İlaç kullanımı bebeğe zarar verirmi?
Doğru dozajda ve seçilen bir antidepresan, genellikle bebeğe zarar vermez. Ancak, doktorunuzla düzenli olarak bebeğinizin gelişimini takip etmeniz önemlidir.
Öneriler ve Adımlar
1. Doktorunuzla görüşün: Psikiyatri doktorunuzla emzirme döneminde antidepresan kullanımı konusunda detaylı bir şekilde görüşün.
2. İlaç dozajını takip edin: Doktorunuzun önerdiği dozajı takip edin ve düzenli olarak kontrol edin.
3. Bebeğinizin gelişimini takip edin: Bebeğinizin gelişimini düzenli olarak kontrol edin ve doktorunuzla paylaşın.
Emzirme döneminde antidepresan kullanımı konusunda endişeleriniz olsa da, doktorunuzla işbirliği yaparak güvenli bir şekilde bu süreci yönetebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. Emzirirken Antidepresan
2. Emzirme Döneminde Antidepresan
3. Hipotiroidi Olan Emziren Anne
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
K
Kübra S.
11 Nisan 2026 09:22
Merhaba, bende kaygı bozukluğu olduğu için hamileliğimin başından beri lustral kullanıyorum ve şuan bebeğim 4 aylık hala kullanıyorum ve bırakmayı düşünmüyorum. Siz hangi ilacı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bu ilacın hamilelik ve emzirme döneminde güvenli olduğu söylendi. Ayrıca doğumumu amerikada yaptım ve ordaki doktorlara da bu ilacı kullandığımı söylediğimde hiç sorun etmediler kullanabilirsin dediler. Kaygılarınızı çok iyi anlıyorum ama sizin psikolojiniz iyi olsun ki bebeğinize de iyi bakabilesiniz🙏🏻
C
Canan T. ..
13 Nisan 2026 12:40
Merhaba, bende kaygı bozukluğu olduğu için hamileliğimin başından beri lustral kullanıyorum ve şuan bebeğim 4 aylık hala kullanıyorum ve bırakmayı düşünmüyorum. Siz hangi ilacı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama bu ilacın hamilelik ve emzirme döneminde güvenli olduğu söylendi. Ayrıca doğumumu amerikada yaptım ve ordaki doktorlara da bu ilacı kullandığımı söylediğimde hiç sorun etmediler kullanabilirsin dediler. Kaygılarınızı çok iyi anlıyorum ama sizin psikolojiniz iyi olsun ki bebeğinize de iyi bakabilesiniz🙏🏻
K
Kübra S.
13 Nisan 2026 16:06
Canan Hanım sizi çok iyi anlıyorum benim de ruhsal durum dışında fiziksel olarak da rahatsızlıklarım başlamıştı. Ama ne psikiyatri doktorum ne de kadın doğum doktorum ilacı bırakmamla ilgili bişey demedi hatta son trimester bırak veya azalt da demediler. Nasıl bir şeker veya kalp hastasının ilaç kullanması gerekiyorsa sizin de kaygınızı tetikleyen hormonlar yüzünden kullanmanız lazım, bu isteğe bağlı değil fizyolojik bir durum ve bebek için stres bu ilaçlardan çok daha zararlı, mesela sigara içemeyip stres olacak birine günde 1-2 sigara içmesi bile öneriliyor strese girmesindense demişti psikiyatrisyim. Açıkçası benim gönlüm çok rahat çünkü ben iyi olmazsam bebeğime bakamam ve iyi olmadığım dönemde ne kadar zorlandığımı neler çektiğimi sadece sizin gibi bu durumu yaşayanlar bilir. Ayrıca bugün bebeğimin doktor kontrolü vardı ben ona lustral içtiğimi söylememiştim, sizin yazınızdan sonra pediatri doktoruna da danıştım ve kullanabilirsiniz zaten içtiğiniz en düşük ve güvenli ilaç dedi. Sizin doğumdaki doktor ve hemşireleriniz yüzündem talihsiz bir durum yaşadığınızı düşünüyorum ama içinize sinmezse bence başka doktorlara da sorun. Benim kendi tecrübelerim bunlar, umarım yardımcı olmuştur🙏🏻🙏🏻