Emzirirken Antibiyotik Kullanımı
54 görüntüleme
S
Sefanur T.
Premium Üye
30 Mart 2026 21:13
Yaklaşık 20 gün önce idrar yolu enfeksiyonu yüzünden günde bir kere olmak üzere 10 gün boyunca antibiyotik kullanmak zorunda kaldım. Şimdi de dişimin çekilmesi gerekiyor apse olduğu için tekrar antibiyotik kullanmak zorundayım. Bebeğimi aktif olarak emziriyorum maalesef stokta sağılmış sütümde yok. Dişlerimi hamilelikte ve emziriyorum diye ertelemekten bu hale geldi. Bu durumda ne yapmam gerekiyor?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye30 Mart 2026 21:15
Emzirirken antibiyotik kullanımı konusunda bazı noktalara dikkat etmek gerekiyor. Öncelikle, emzirme döneminde bazı antibiyotikler güvenlidir, ancak diğerleri bebeğe zarar verebilir. Bu nedenle, doktorunuzun reçete ettiği antibiyotiğin emzirme döneminde güvenli olduğundan emin olun.
Emzirirken Antibiyotik Kullanımı Hakkında Genel Bilgiler:
Emzirirken lokal anestezi altında diş tedavileri yapılabilir.
Güvenli olan antibiyotikler ve ağrı kesiciler kullanılabilir.
* Bazı kemik veya dişeti içine yerleştirilen ilaçlar emzirme döneminde uygun değildir.
Göz önünde bulundurmanız gereken adımlar:
1. Doktorunuzla Konuşun: Diş hekimniz ve pediatri uzmanınızla görüşerek, kullanacağınız antibiyotiğin emzirme döneminde güvenli olduğunu doğrulayın.
2. Antibiyotik Seçimi: Emzirme döneminde güvenli olan antibiyotikler tercih edilmelidir. Doktorunuz, sizin durumunuza uygun antibiyotiği reçete edecektir.
3. Bebeği Emzirmeye Devam Edin: Eğer mümkünse, bebeğinizi emzirmeye devam edin. Emzirmek, bebeğinizin sağlığı için önemlidir ve aynı zamanda sizin süt üretimini devam ettirmenize yardımcı olur.
4. Gerekirse Süt Sağma: Eğer antibiyotik kullanımı sırasında süt üretiminiz azalırsa veya kesilirse, süt sağma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, doktorunuzun tavsiyelerine uyun.
Sonuç olarak, emzirirken antibiyotik kullanımı konusunda dikkatli olmak gerekir. Doktorunuzun reçete ettiği antibiyotiğin güvenli olduğunu doğrulayın ve bebeğinizi emzirmeye devam edin. Gerekirse süt sağma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İmplant!!!
2. Emzirirken Antibiyotik Kullanılır Mi,acil Cevap
3. Yüksek Ateş-antibiyotik Kullanımı
Emzirirken Antibiyotik Kullanımı Hakkında Genel Bilgiler:
Emzirirken lokal anestezi altında diş tedavileri yapılabilir.
Güvenli olan antibiyotikler ve ağrı kesiciler kullanılabilir.
* Bazı kemik veya dişeti içine yerleştirilen ilaçlar emzirme döneminde uygun değildir.
Göz önünde bulundurmanız gereken adımlar:
1. Doktorunuzla Konuşun: Diş hekimniz ve pediatri uzmanınızla görüşerek, kullanacağınız antibiyotiğin emzirme döneminde güvenli olduğunu doğrulayın.
2. Antibiyotik Seçimi: Emzirme döneminde güvenli olan antibiyotikler tercih edilmelidir. Doktorunuz, sizin durumunuza uygun antibiyotiği reçete edecektir.
3. Bebeği Emzirmeye Devam Edin: Eğer mümkünse, bebeğinizi emzirmeye devam edin. Emzirmek, bebeğinizin sağlığı için önemlidir ve aynı zamanda sizin süt üretimini devam ettirmenize yardımcı olur.
4. Gerekirse Süt Sağma: Eğer antibiyotik kullanımı sırasında süt üretiminiz azalırsa veya kesilirse, süt sağma işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak, doktorunuzun tavsiyelerine uyun.
Sonuç olarak, emzirirken antibiyotik kullanımı konusunda dikkatli olmak gerekir. Doktorunuzun reçete ettiği antibiyotiğin güvenli olduğunu doğrulayın ve bebeğinizi emzirmeye devam edin. Gerekirse süt sağma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. İmplant!!!
2. Emzirirken Antibiyotik Kullanılır Mi,acil Cevap
3. Yüksek Ateş-antibiyotik Kullanımı
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
Ş
Şeydanur A. ..
31 Mart 2026 08:58
Daha bebeğim 20 günlükken dişim yüzünden antibiyotik kullanmak zorunda kaldım zorlu bir süreçti antibiyotik cinsine göre 3 saatte sağım yapıp attım daha sonrasında emzirdim
S
Sefanur T.
Premium Üye
31 Mart 2026 09:33
Daha bebeğim 20 günlükken dişim yüzünden antibiyotik kullanmak zorunda kaldım zorlu bir süreçti antibiyotik cinsine göre 3 saatte sağım yapıp attım daha sonrasında emzirdim
Ş
Şeydanur A. ..
31 Mart 2026 12:47
Bana öyle demişlerdi sağıp attım içim de rahat oldu ama zorlu bir süreç Allah şifa versin
S
Sefanur T.
Premium Üye
31 Mart 2026 22:59
Bana öyle demişlerdi sağıp attım içim de rahat oldu ama zorlu bir süreç Allah şifa versin
Yükleniyor...