Emzirirken Ameliyat
118 görüntüleme
T
Tuğba K.
2 Temmuz 2025 03:22
Merhabalar bebeğim 4 buçuk aylık safra da taş var ameliyat olmam gerek .Emzirirken ameliyat olan var mı ? Ameliyattan kaç gün sonra emzirmeye devam ettiniz ? En azından bebeğim altı aylık olana kadar beklesem diyorum. Çok kararsız kaldım ne yapacağımı bilmiyorum

Sanem K.
2 Temmuz 2025 04:43
Merhaba, aynısını yaşadım. Bebeğim 6 aylık olana kadar beklemiştim. En azından mama yiyebilir hale gelsin diye. Çok acil bir durumunuz yoksa biraz daha bekleyebilirsiniz. Ameliyattan 24 saat sonra tekrar emzirmeye başladim. Anestezi sonrası sütümü sağmıştım.
T
Tuğba K.
2 Temmuz 2025 05:24
Sizde biliyorsunuz ki düşme riski oluyor çok kilo verdim hamileliğimde zayıflamıştım çok şükür beneğim sağlıklı dünyaya geldi ama çok kötü psikolojik bir süreç buraya uzun şekilde açıklayarak yazıyorum ki belki aynı sorunu yaşayıp arama yapan olursa yardımcı olsun ben çok araştırdım ama çok örneğini bulamamıştım hamileyken normalde bana 40 günlükken edelim dediler ama ben bebeğim küçük diye şimdiye kadar bekledim safra da patlamaya hazır bir bomba şimdi de ya düşerse bu sefer hiç emziremem en azından şimdi bir gün ayrı kalacak diye düşünüyorum diğer türlü de altı aydan küçük anestezinin bir zararı olur mu diye korkuyorum çok kararsız kaldım siz bu süreci nasıl atlattınız ameliyat tarihimde beş aylık olamasına bir hafta falan kalıyor beş aylık bebekle altı aylık bebek arasında çok fark var mıdır
T
Tuğba K.
2 Temmuz 2025 05:25
Cevabınız için çok teşekkür ederim 🙏🏻

Sanem K.
2 Temmuz 2025 05:32
Hemen hemen aynı süreçlerden geçmişiz, ben de çok endişeliydim. Ama safra kesesindeki taşlar küçükse ve safra kanalına düşerse sarılık olma ve hastanede uzun süre yatma riski var demişti doktorum. O beni daha çok korkutmuştu. 6 aylık olmasını bekledim ki en azından 24 saat mama yiyebilsin ben yokken. Ameliyatın ertesi günü emzirmiştim ben ilk sütümü sağıp. Ama sizin durumunuz daha acilse bir an önce ameliyatınızı olun. Bebekler gerçekten kendi yollarını buluyor siz iyileşmenize bakın. Sizin sağlığınız bebeğiniz için daha önemli. Çok geçmiş olsun, çabuk toparlanılan bir ameliyat. A

Sanem K.
2 Temmuz 2025 05:53
Ameliyat öncesi sütünüzü sağıp bırakabilirsiniz de. Ya da 1 günlüğüne formül mama içse birşey olmaz.
T
Tuğba K.
2 Temmuz 2025 05:55
En büyük korkum meme reddi olur mu bir de 6 aydan küçük ya ameliyat narkoz vs bebeği etkiler mi sütten
T
Tuğba K.
2 Temmuz 2025 05:56
Şuan ağrım sızım yok aslında taşlarda büyük aciliyeti yok ama hani ya olursa diye uyanıyorum her güne iyice zayıfladım korkudan bir şey yiyemiyorum taş düşerse bebeğim ne yapar diye
T
Tuğba K.
2 Temmuz 2025 05:59
Bu aylarda ki bebeklerde gün bile önemli gelişim için ilk altı ay yeni doğan kabul ediliyor dedim en azından onun dolmasını mı beklesem ya da 4 buçuk aylık bebekle altı aylık bebek aradında etkileme farkı ne o kafamı karıştırıyor

Sanem K.
2 Temmuz 2025 06:02
Bence hemen bir dr randevusu alın en azından ultrasonla baksınlar ne durumda diye. Ona göre ertelersiniz ya da hemen olup kurtulursunuz. Bekleyip stres yapmayın. Benim de gözümde çok büyüyordu. Ameliyatın ertesi günü kavuştum bebeğime hemen geçiyor zaten. Meme reddi hemen olmaz merak etmeyin. Emzirdiğinizi doktorunuzla paylaşın, yol gösterecektir. Dediğim gibi ben 24 saat sonra emzirdim. Ameliyat sonrası sütümü de sağdım. 24 saat içinde vücuttan atılıyor narkoz.
T
Tuğba K.
2 Temmuz 2025 06:04
Çok teşekkür ederim sanem hanım 🌸

Sanem K.
2 Temmuz 2025 06:05
Rica ederim, geçmiş olsun tekrardan 😇
T
Tuğba K.
2 Temmuz 2025 06:48
Teşekkür ederim 🙏🏻
T
Tuğba K.
12 Temmuz 2025 14:14
Merhaba ameliyat oldum da ameliyat sonrası süreci için soru sorabilir miyim
T
Tuğba K.
12 Temmuz 2025 14:15
Ameliyat sonrası aksef antibiyotik yazmış doktor emzirirken çok da güvenli değilmiş süte geçiyormuş
T
Tuğba K.
12 Temmuz 2025 14:16
Size hangi antibiyotik verdi nasıl yaptınız ilk sütünüzü sağdınız mı