Emziren Anneyim ve Gripliyim
32 görüntüleme
G
Gamze Y. B.
24 Kasım 2025 08:36
6 aylık bebegim var emziriyorum gribim hangi ilaçları kullanabilirim?
A
Afranur K.
24 Kasım 2025 08:45
Doktorunuza danışmanız daha iyi olur ama benim yakın zamanda ateşim çıktı sadece ağrılarımı dindirmek için parol kullandım 4-5 saatte bir ve bol bol ıhlamur/tarhana tükettim.
Zaten eğer gripseniz viral bir durumdur genel olarak ilaç yerine Cvit. İçeren kuşburnu/kuzu kulağı/portakal mandalina(asit içeriği yüksek olduğu için pişk yapabilir ben tüketmedim) tüketip, birinin yardımı ile dinlenmeniz gerekir.
Ancak bakteriyel bir durumsa ki bunu kan tahlili ile anlayabilirsiniz bir antibiyotik desteğine ihtiyacınız olur ki bu da zaten reçete ile alınabilir.
Ben maske taktım/ parol kullandım. Hekimim istersen AFERİN de kullanabilirsin dedi ancak almadım.
Bebeğim 2 aylık henüz bu arada
Zaten eğer gripseniz viral bir durumdur genel olarak ilaç yerine Cvit. İçeren kuşburnu/kuzu kulağı/portakal mandalina(asit içeriği yüksek olduğu için pişk yapabilir ben tüketmedim) tüketip, birinin yardımı ile dinlenmeniz gerekir.
Ancak bakteriyel bir durumsa ki bunu kan tahlili ile anlayabilirsiniz bir antibiyotik desteğine ihtiyacınız olur ki bu da zaten reçete ile alınabilir.
Ben maske taktım/ parol kullandım. Hekimim istersen AFERİN de kullanabilirsin dedi ancak almadım.
Bebeğim 2 aylık henüz bu arada
G
Gamze Y. B.
24 Kasım 2025 08:49
Boğaz ağrısı ve burun akıntısı şeklinde ilerliyor devam ederse doktora gideceğim. Teşekkürler tavsiyeniz için
Ö
Özge T.
24 Kasım 2025 08:57
Emzirirken maske takabilirsiniz, hamileyken aldığımız ilaçları alabiliyoruz parol gibi fakat ağırlaşırsanız tabiki doktora gitmelisiniz
F
Funda H.
24 Kasım 2025 09:03
Maske kullanmanın yanı sıra, bebeğinize her temastan önce ellerinizi de yıkamalısınız. Ben de geçirdim, doktor maske, el temizliği ve biraz mesafe önermişti. Emzirme döneminde mesafe zor oluyor ama umarım yardım alacağınız biri vardır. Geçmiş olsun.