Emziren Annede D Vit Eksikliği Bebek İlişkisi
93 görüntüleme
M
Merve Y.
31 Temmuz 2025 18:23
Yorgunluk halsizlik sebepli d vit baktırdım 10.3 çıktı referans değer 30-100 yani oldukça düşük .Arada ihmal etsemde d vit takviyesi alıyorum. Bebeğim 8 aylık erkek bebek süt ve yumurta alerjisi var onun beslenmesinde süt ve yumurta yok ama ben sınırlı olsada tüketiyorum. Bebeğim her gün 400 ünite d vit takviye alıyor diğer testlerine daha önce bakıldı ama d vit bakılmadı hiç. Bebeğimde terkeme uyku sorunları kilo alımı yavaşlaması gibi sorunlarımız vardı halen devam ediyor acaba benim eksikliğim kaynaklı onunda takviye almasına rağmen eksik olabilir mi? Ona baktırmalımıyım? Ayrıca ben d vit yükleme dozu kullanabilirmiyim emzirme döneminde toksik açıdan bebeğime zararı olur mu? Ne kadar kullanılmalı?

Begüm T.
31 Temmuz 2025 18:37
Bebekler anneden d vit almıyor diye biliyorum doğumdan itibaren d vit alıyor muydunu
E
Elif S.
31 Temmuz 2025 18:43
selamlar, fizik tedavi doktoruyum, 10.3 d vitamini çok düşük, haftalık 50.000ıu d vitamini yükleme tedavisini 8 hafta almalısınız, sonrasında idame doz dediğimiz günlük 2000ıu alın ve 3 ay sonra kontrol değerinize baktırın. emziren annelerimizde takviye almadıkları taktirde çok fazla kayıp görüyoruz, omurga kırıklarına kadar gidebiliyor durum malesef. (emzirmeyi sonlandırmamız gerekebiliyor hatta)
sizdeki d vitamini anne sütünden eser miktarda (belki de hiç geçmiyor ) bebeğe geçtiği ve yetersiz olduğu için bebekler doğumdan itibaren d vitamini alıyor. (zaten biliyorsunuz ilk 6 ay anne sütü her şeyi karşılıyor fakat d vitaminini karşılamıyor, yanisizin d vitamini kullanmanız şart-kendiniz için. bebeğin eksiklipi varsa bile sizden kaynaklı değildir, emilimde sorun olmuşsa, açken vs verildiyse belki eksik kalmıştır, ama umarım onda bir sorun yoktur 🌺 )
sizdeki d vitamini anne sütünden eser miktarda (belki de hiç geçmiyor ) bebeğe geçtiği ve yetersiz olduğu için bebekler doğumdan itibaren d vitamini alıyor. (zaten biliyorsunuz ilk 6 ay anne sütü her şeyi karşılıyor fakat d vitaminini karşılamıyor, yanisizin d vitamini kullanmanız şart-kendiniz için. bebeğin eksiklipi varsa bile sizden kaynaklı değildir, emilimde sorun olmuşsa, açken vs verildiyse belki eksik kalmıştır, ama umarım onda bir sorun yoktur 🌺 )
M
Merve Y.
31 Temmuz 2025 18:44
Doğumdan itibaren d vit kullanıyor ama anne sütünden de geçiyor ya bebeğe
M
Merve Y.
31 Temmuz 2025 18:48
Merhaba elif hanım öncelikle çok teşekkür ederim kullandığım halde bu kadar düşük olmasına şaşırdım ama beslenme kaynaklı da olabilir yükleme dozu emziren anne açısından sorun yoksa hemen başlayacağım belki bebeğim için de baktırmam gerekebilir ama umarım onun ki eksik değildir
E
Elif S.
31 Temmuz 2025 19:15
yükleme dozunun bir sakıncası yok. anne sütünden hiç geçmiyor gibi bile düşünebilirsiniz. belki eksik doz kullanmışsınızdır. ya da çok çok daha düşüktür. böbrek sorununuz yoksa yükleme tedavisiyle düzelir. normalde devletin ödediği d vitaminleri gayet iyi toparlıyor, yeterli geliyor. onları düzenli kullandınız fakat yükselmediyse k vitamini ile birleşik olan ücretli markalar var ya; onlardan deneyebilirsiniz.
bebeğim 7 aylık, ben her hafta 20binlik alıyorum. (omurga kırıklı hastalarım aklıma geliyor sürekli ) arada ilaç bitince unuttuğum bir dönem oldu yoğunluktan fakat, yaz olmasına rağmen, kapalı alandayız, güneş ışınlarından yeterince faydalanamıyoruz diye yine kullanıyorum bu ara.
bebeğim 7 aylık, ben her hafta 20binlik alıyorum. (omurga kırıklı hastalarım aklıma geliyor sürekli ) arada ilaç bitince unuttuğum bir dönem oldu yoğunluktan fakat, yaz olmasına rağmen, kapalı alandayız, güneş ışınlarından yeterince faydalanamıyoruz diye yine kullanıyorum bu ara.