Emziren Anne Pcos
84 görüntüleme

Büşra B. ..
16 Haziran 2025 07:00
Ben pcos sebebiyle 4 sene sonunda doğal yolla hamile kaldım. Bebeğim doğalı 4 buçuk ay oluyor. Henüz regl olmadım ama pcos belirtileri yine baş göstermeye başladı en önemlisi de insülin direnci. Hamile kalmadan önce inostol içerikli bi takviye kullanıyordum çok iyi geliyordu hatta inofolic ismi. Şimdi kullansam bu içerikler bebeğime zararlı olur mu acaba kullanan var mı

Osman G.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı
17 Haziran 2025 15:23
Merhaba, öncelikle PCOS gibi bir sürecin ardından bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almış olmanıza çok sevindim. Emzirme döneminde hormonal dengelerin değişmesiyle PCOS belirtilerinin tekrar hissedilmesi veya adet döngüsünün henüz başlamaması oldukça sık karşılaştığımız bir durumdur. Hamilelik öncesi size iyi gelen bir takviyeyi tekrar düşünmeniz çok doğal, ancak emzirme dönemi çok hassas bir süreç olduğu için hekime danışmadan hiçbir takviye veya ilaç kullanılmamalıdır. Bir ürünün anne sütüne geçme miktarı ve bebeğe olası etkileri ancak detaylı bir değerlendirme ile bilinebilir. Bu nedenle bu takviyeyi kullanmaya başlamadan önce hem kendi kadın doğum uzmanınızla hem de bebeğinizin çocuk doktoruyla konuşarak onay almanız en doğru ve güvenli yol olacaktır.