Emziren Anne Olarak Vitamin
95 görüntüleme
K
Kübra Y.
26 Aralık 2025 12:57
Merhabalar
emziren bi anne olarak hangi vitaminleri kullanıyorsunuz
emziren bi anne olarak hangi vitaminleri kullanıyorsunuz

merve
26 Aralık 2025 13:07
Solgar
İmom latte
Lacmix hepsinden memnun kaldım
İmom latte
Lacmix hepsinden memnun kaldım

Hatice C. ..
26 Aralık 2025 13:31
Gynoferrosanal kullanıyorum oda ferritin değerim düşmüş baş dönmesi yaşayınca verdiğim kan tahlili ile öğrendim yani sizinde bi tahlil sonucunda doktorun yazdığı ilaçlari vitaminse vitamini kullanmanızı burdan başkalarının kullandığını kullanmamanızı tavsiye ederim her ilaç vitamin ilacı da olsa kişiye özel olmalı.

Afranur K.
26 Aralık 2025 13:50
Kan tahlili yaptırmak bence de çok kıymetli, bu sayede sorunun nerede olduğunu görmekle birlikte doğumdan sonra kadın doğum doktorum kesinlikle demir ilacını düzenli kullanmamı söylemişti. Zaten gebelik döneminde de sürekli kullanıyorum.
Gynoferrosanal gibi reçeteli devlet ilaçlarının kabızlık yapma potansiyeli yüksek ki zaten doğumdan sonra da ciddi bağırsak problemlerin oluştuğunu varsayarsak solgar gibi, venatura gibi bilinen takviye markalarından demir desteği almanızı öneririm. Ayrıca Dvit. De aynı bebeğinize verdiğiniz kadar sizin için de önemli.
Ben bireysel olarak omega ve kompleks b vit. De kullanıyorum. Bunların hepsini bir kompleksle kullanmıyorum ama eğer derseniz ki benim kafam çok karışıyor komplek forma tek bir vitamin de alabilirsiniz. ( Elenatal 3ü öneririm) ama demir hapınız ve D vit. Mutlaka buna ek olsun.
Süt arttırıcı takviyelerin etkisi bence tartışmalı. Onun yerine günde en az 2.5-3 litre su içmeyi, 1-2 bardak rezene-ıhlamur tüketmeyi tercih ediyorum. Bence daha faydalı bu anlamda. Yani çok yemek ve imom latte gibi vücuda ekstra yük yükleyecek ilaçları tercih etmedim.
Bir de 6 aylık rutin kan-hekim kontrolüne gitmenizi öneririm. Zaten bebeğiniz için aylık rutin takiplerle aile hekiminize gidip devlet aşılarını yaptıracaksınız. O arada bir de siz kan tahlili verseniz güzel olur bence.
Gynoferrosanal gibi reçeteli devlet ilaçlarının kabızlık yapma potansiyeli yüksek ki zaten doğumdan sonra da ciddi bağırsak problemlerin oluştuğunu varsayarsak solgar gibi, venatura gibi bilinen takviye markalarından demir desteği almanızı öneririm. Ayrıca Dvit. De aynı bebeğinize verdiğiniz kadar sizin için de önemli.
Ben bireysel olarak omega ve kompleks b vit. De kullanıyorum. Bunların hepsini bir kompleksle kullanmıyorum ama eğer derseniz ki benim kafam çok karışıyor komplek forma tek bir vitamin de alabilirsiniz. ( Elenatal 3ü öneririm) ama demir hapınız ve D vit. Mutlaka buna ek olsun.
Süt arttırıcı takviyelerin etkisi bence tartışmalı. Onun yerine günde en az 2.5-3 litre su içmeyi, 1-2 bardak rezene-ıhlamur tüketmeyi tercih ediyorum. Bence daha faydalı bu anlamda. Yani çok yemek ve imom latte gibi vücuda ekstra yük yükleyecek ilaçları tercih etmedim.
Bir de 6 aylık rutin kan-hekim kontrolüne gitmenizi öneririm. Zaten bebeğiniz için aylık rutin takiplerle aile hekiminize gidip devlet aşılarını yaptıracaksınız. O arada bir de siz kan tahlili verseniz güzel olur bence.
Ö
Özge T.
26 Aralık 2025 14:06
Aile hekimime sormuştum ben de takviye ne alayım diye, öyle hissedeceğin mucize bir şey bekleme dedi ama fikren de olsa iyi olmak için imum latte kullandım, yorgun uyanmıyorum belki etkisi odur, siz de doktora danışmadan almayın derim.
A
Aslı
26 Aralık 2025 14:15
elenatal 3 kullanıyorum ben