Emzik Vermedim Parmak Emiyor

122 görüntüleme
N

Nur A.

2 Eylül 2026 21:16
6 aylık bebeğim emzik vermedim baş parmak ve bazen iki parmak emiyor emzik gibi alışkanlık kalır mı. Emzik bıraktırma derdi ve emziğe bağlanmasını istemediğim için vermedim
N

Nazlıcan

Premium Üye
2 Eylül 2026 21:39
Parmak kendine ait bir organ olduğu için bıraktırması daha zor diyorlar ama emzik bırakmak da parmak emmeyi bırakmak da biraz çocuğa bağlı bence. Ben de bebeğime sarılık olduğu için 2 ay emzik veremedim, daha sonra vermeyi denedim kabul etmedi parmak emmeye başlsyınca emzik verdim emziği aldı parmağı bıraktı. Şimdi sadece uykuya geçişlerde emzik kullanıyoruz kendi kendine çıkartıyor uyurken
N

Nur A.

2 Eylül 2026 21:41
Nazlıcan
Parmak kendine ait bir organ olduğu için bıraktırması daha zor diyorlar ama emzik bırakmak da parmak emmeyi bırakmak da biraz çocuğa bağlı bence. Ben de bebeğime sarılık olduğu için 2 ay emzik veremedim, daha sonra vermeyi denedim kabul etmedi parmak emmeye başlsyınca emzik verdim emziği aldı parmağı bıraktı. Şimdi sadece uykuya geçişlerde emzik kullanıyoruz kendi kendine çıkartıyor uyurken
Denedim emzik alıyor uykuya geçişlerde bazen veriyorum ama gün içinde emzik vermiyorum parmak emiyor
N

Nur A.

2 Eylül 2026 21:44
Nazlıcan
Yani illa şart değil emzik vermek diyorlar e vermeyince de bebek parmak emiyor yani tamam oral dönem ama iki parmak sürekli ağızda emerken görüyorsun
Elif T.

Elif T.

2 Eylül 2026 22:22
Bıraktırma konusu ile ilgili bir bilgim yok ama parmak emme sonucu fizyolojik değişiklik oluyor ne yazık ki parmakta çevrem de örnekleri var
N

Nur A.

2 Eylül 2026 22:23
Elif Tuğçe
Bıraktırma konusu ile ilgili bir bilgim yok ama parmak emme sonucu fizyolojik değişiklik oluyor ne yazık ki parmakta çevrem de örnekleri var
Yaaaa ne gibi
Elif T.

Elif T.

2 Eylül 2026 22:27
Nur Acar
Yaaaa ne gibi
Baş parmağı diğer parmaklarına göre daha ince
N

Nazlıcan

Premium Üye
2 Eylül 2026 22:36
Nur Acar
Yani illa şart değil emzik vermek diyorlar e vermeyince de bebek parmak emiyor yani tamam oral dönem ama iki parmak sürekli ağızda emerken görüyorsun
Evet tabii ki emzik ebeveynin tercihi, doktorlar emme güdüsü yüksek bebeklerde öneriyorlar. Benim de bebeğim hala ara ara parmak emiyor ama emzik vereli biraz daha azaldı, bir de geçiş dönemi de olabilir şu an 7 aylık bebeğim 1 ay önce daha fazla yapıyordu şu an pek yapmıyor dişini kaşımak isterse sokuyor elini
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir