Emzik ve Tırnak Yeme Problemi

72 görüntüleme
Esra D.

Esra D.

18 Temmuz 2025 07:27
20 aylık kızım emzikten ayırmaya çalışıyoruz. Çalışan anneyim. Gündüz uykusu ve gece uykusunda veriyorduk sadece. 1 hafta kadar hastanede yatış gerektiren hastalığı oldu o dönemde sürekli ağzındaydı. Sonrasında da sürekli istemeye başlayınca emzikten ayırma kararı aldık. Annem ayırdı emzikten ancak gece uykusuna geçerken istiyor ben kıyamadım ayıramadım. Bu karmaşada tırnak yemeye başladı. Napacağımızı şaşırmış durumdayız sanırım istemeden de olsa travma stres kaygı yaşattık çocuğa ki tırnak yemeye başladı, acı oje denedm ama sonuç başarısız tepki bile vermedi ojeye. Nasıl bir yol izlemeliyim. Henüz çok küçük ama oyun terapisi gibi bişey var mıdır öneriniz :(
Esra D.

Esra D.

18 Temmuz 2025 07:39
Bu arada ilk defa foruma yazdım sanırım yanlış başlık altına açmışım konuyu 🙏😔
Yaren İ. K.

Yaren İ. K.

Uzman Klinik Psikolog

18 Temmuz 2025 18:10
Size dönüş sağladım 🙏🏻
Mine D. .

Mine D. ..

Çocuk Gelişim Uzmanı

18 Temmuz 2025 21:58
Sanırım biraz karmaşa olmuş dediğiniz gibi önce az kullanırken birden hastane dönemi artmış daha sonra tekrar kısıtlamaya gidilmiş sonra gece tekrar verilmiş. Başlı başına hastane yatışı bile bazen kimi çocuklarda tırnak yeme gibi davranışlara neden olabiliyor üstüne sevdiği bir eşyadan ayrılmak da bunu tetiklemiş olabilir. Gün içinde kim ilgileniyor çocuğunuzla acaba ? Tırnak yemelerine nasıl tepkiler veriyorsunuz ? Sürekli mi eli ağzında yoksa günün belirli zamanlarında veya belirli anlarda mı yiyor?
Esra D.

Esra D.

18 Temmuz 2025 22:04
Gün içersinde annem ilgileniyor kızımla. Ona da görmezden gelmesini dikkatini dağıtmasını tembihliyorum. Tepki vermemeye çalışıyorum bi şekilde dikkatini başka şeylere çekmeye çalışıyorum ama bazen benimde boşluğuma geliyor çek elini ağzından kızım diye dile getirdiğimde oluyor. yarın ve pazar günü evdeyim daha sıkı takip etmiş olacağım hangi anlarda daha çok elleri ağzında diye. Bi kaç sayfada demir eksikliğide olabilir demişler ancak bzmki sanırm öyle bişey değil kaygı stres gbi geliyor bana daha çok.
Esra D.

Esra D.

18 Temmuz 2025 22:05
Yaren hanım çok teşekkür ederim kıymetli bilgileriniz ve vakit ayırdığınız için ❤️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir