Emzik ve Sallanarak Uyuma
126 görüntüleme
D
Dila K. K. E.
21 Aralık 2025 09:15
Merhaba, oğlum 34 haftalıkken prematüre bir bebek olarak dünya'ya geldi. Minicik olduğu ve yoğun bakımda kaldığı için eve getirdiğimizde ani bebek ölümü sendromundan korkmaya başladım ve araştırmalar emziğin bu açıdan faydalı olabileceğini söylediği için 15 günlükken emzik vermeye başladım. Emziği sadece uyurken alıyordu rahatça bırakabileceğimizi düşünüyordum ta ki 20 aylıkken covid olup emziğe düşkünlüğü iyice artana kadar :( covidi atlatmamız 2 haftadan fazla sürdü ve bu süreçte emzik sürekli ağzındaydı çıkarması için teşvik ettik, dikkatini dağıttık vs fakat işe yaramadı. Hastalığın üzerinden 2 ay geçti fakat gün içinde emzik emme süresi yine çok uzun ve emziğini aldığımızda çok zorlanıyor. Ayrıca hala destekli uyuyor babybjörn ana kucağında sallanmadan uyutamıyorum. Her akşam önce "pış pış pat" deniyorum ama kalkıp oyun oynamaya gidiyor zar zor geri getiriyorum bu kez direkt ana kucağına yatıyor. Emziği bırakma ve destekli uykuyu bırakma konusunda önerilerinizi alabilir miyim? Şimdiden teşekkürler
Z
Zeynep Ç. ..
21 Aralık 2025 11:38
Bende çok zor uyutuyordum . Sallanmadan uyumuyordu. Profesyonel destek aldık . PSana tavsiyem rutin oluştır .akşam 9 da duş aldır masaj yap. Tüm ışıkları kapatın asla ışıkla uyutma . Gündüz çok uyutma . Ve bir an önce yavaş yavaş sallamayı bırak . Tam uyuyacakken kucağına al pışpışla