Emzik ve Emzirme

119 görüntüleme
H

Hilal ..

3 Haziran 2026 10:32
Emme sorunu olmayan yenidoğan bir bebekte emzik en erken ne zaman vermeliyiz özellikle uykuya geçişte kullanmak için ? Meme reddi yapar mı
Afranur K.

Afranur K.

3 Haziran 2026 10:42
https://www.instagram.com/reel/DMGOb8HiGBv/?igsh=MzBwNWc3OXJ0YXpy

Burada net anlatılıyor, ben de kullanmayı çok istedim özellikle dediğiniz gibi uykuya geçiş için ama maalesef almadı 🫠 bir sürü emzik denedim. İlk 28 gün önerilmiyor daha sonra kullanılabilir.
Mihriban Y. .

Mihriban Y. ..

3 Haziran 2026 10:49
Tavsiye değildir ama biz [2.gün](2.gün) vermiştik hiçbir şekilde uyumuyordu emziği aldığı an hep beraber huzura erdik :) bizde meme reddi oluşturmadı şuan 13 aylık sadece uykuya geçişlerde emzik kullanıyoruz.
H

Hilal ..

3 Haziran 2026 10:50
İlk çocuğumda bir ay silikon ile emzirmiştim sonrasında memeyi tutmayı başardı 2 buçuk aylık iken kolik krizi anında emzik verdim zar zor tuttu sonrasında sadece uykuya geçişte verip uyuyunca aldık 1 yaş gibi bir gün hiç emzik vermedim kendisi de hiç aramadı :) ikinci oğlum oldu onda da 2.5 aylıkken 15 saatlik uzun bir yolculuk yapacağız o zaman uykuya geçişte kullanmayı planlıyorum umarım emmede olumsuz bir geri dönüş veya emzik bağımlılığı yaşamam
Duygu B. B.

Duygu B. B.

3 Haziran 2026 11:11
Aslında belli bir süresi yok. Bebeğin emme düzeni oturana kadar önerilmiyor. Ortalama olarak 4 haftadan önce verilmez deniyor ama benim bebeğimde mesela 1.5-2 ayda anca oturdu emme düzeni. Yani onu siz bilebilirsiniz en iyi. Ağzına meme dışında verdiğiniz her şeyin meme reddi yapma ihtimali var. Emziğin ayrıca hava yutmasına neden olacağı için gaz yapma ihtimali de var. Ama meme reddi de yapmayabilir, gaz da yapmayabilir. Bu tamamen sizin bebeğinizle alakalı. Her kural her bebeğe uymuyor.
Emel C.

Emel C.

3 Haziran 2026 11:12
Yenidogan yogun bakiminda kaldi 1 hafta kradaki doktorumuz ilk 1 ay verme demisti zaten sadece aclikta yada gazda agladigi icin sık sık besleyip gazini cikardim bir sikinti olmamisti
Ş

Şeyma B.

3 Haziran 2026 11:41
Bende 1 hafta sonra vermiştim
Göktenur B.

Göktenur B.

3 Haziran 2026 11:41
İki oğlum da da doğdukları andan itibaren verdim zaten zaten tutamıyorlardi bile meme reddi yaşamadım ikisindede oğlum şuan 10 aylık bazen emziği almıyor bile uyurken ben memede uyumasına izin vermiyorum Dalmadan önce Emzirmeyi bırakıyorum bazen o ara istiyor sonra kendi atıyor emziği
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir