Emzik Meselesi

170 görüntüleme
G

Gülten A.

24 Mart 2026 17:56
Arkadaşlar bebeğim 3 buçuk aylık nerdeyse her türlü emzik şekldini denedim (marka değil şekil olarak) ama almıyor kendi kendine emzikle oyalansın istiyorum bu aylardan sonra alıştıran oldu mu bebeğinize emzik nasıl alıştırdınız deneyimi olan lütfen paylaşsın 
Emel C.

Emel C.

24 Mart 2026 17:59
En kolay kabul edilen avent emzikler ama arkadaşımın bebegide pek kabul etmiyordu en son markette satilan yuvarlak emziklerden verdi onu tuttu ama tutmayan tutmuyor ya aynı meme emmeyen bebekler gibi maalesef bide parmağınıza eldiven takip emmesini bekleyin damagina parmaginizi deydirin sonra emzik verin belki öyle tutar
G

Gülten A.

24 Mart 2026 18:00
Emel Coşar
En kolay kabul edilen avent emzikler ama arkadaşımın bebegide pek kabul etmiyordu en son markette satilan yuvarlak emziklerden verdi onu tuttu ama tutmayan tutmuyor ya aynı meme emmeyen bebekler gibi maalesef bide parmağınıza eldiven takip emmesini bekleyin damagina parmaginizi deydirin sonra emzik verin belki öyle tutar
Avent de aldım wee baby emziklerimiz de var bi ara güzel emiyordu 1 hafta kadar sonra kendiliğinden bıraktı emzik olmayınca oyalaması çok zor oluyor sürekli emmek istiyor evden dışarı çıkamıyorum bu durum beni çok yoruyor
Emel C.

Emel C.

24 Mart 2026 18:02
Benim bebegiminde tutmadigi bi zaman olmuştu calpol tadını çok seviyor diye calpol e batirip agzina verip biraz emmesi için yutmuştum ağzına emziği faydası olmuştu şimdi bazıları kızacak bana ama şekerli gelirse tadi tutabilir evet daha erken tabiki ama emziğin ucuna çok az hurma surup sadece tadını almasını saglamayi deneyebilirsiniz
E

Esra A.

24 Mart 2026 18:07
Bende sizin gibi 3 ay denedim avent we baby en sonunda kauçuk önerdiler onu da denedim bibs marka midesi bulandı. 3 ay 10 günlükken bir yakınımız çok huzursuz keşke emzik emseydi rahatlatırdı kendini dedi son bir kez deniyim diyip aventi verdim ve tuttu şuan 7 aylık olmak üzere emzik büyük kurtarıcımız uykuya geçişte. Uyanıkken pek vermek istemiyorum zorlanırsam veriyorum ama uykularımızı düzenledi o bile yeter sizde deneyin bana 6 aylıkken tutanlar bile var demişlerdi inanmamıştım
G

Gülten A.

24 Mart 2026 18:09
Esra Akçay
Bende sizin gibi 3 ay denedim avent we baby en sonunda kauçuk önerdiler onu da denedim bibs marka midesi bulandı. 3 ay 10 günlükken bir yakınımız çok huzursuz keşke emzik emseydi rahatlatırdı kendini dedi son bir kez deniyim diyip aventi verdim ve tuttu şuan 7 aylık olmak üzere emzik büyük kurtarıcımız uykuya geçişte. Uyanıkken pek vermek istemiyorum zorlanırsam veriyorum ama uykularımızı düzenledi o bile yeter
Benimkinin adeta miğdesi bulanıyor azıcık calpol e değdirmeyi de denedim bi de bibs deneyeyim o zaman ben de uyku için istiyorum özellikle sürekli kucakta sallıyorum dışarı çıktığımız zaman pişman oluyoruz
E

Esra A.

24 Mart 2026 18:11
Bizde aynı durumdaydık emzikle ilk dışarı çıktığımızda sanki bebeksiz geziyor gibiydik emziğini emerek etrafı izliyor uyuyor. Birşeylere bandırıp tutturmayı denemedim ama annem bizim için denemiş tadı gidince atıyormuşuz yine de siz bilirsiniz uykuya geçişte mayışınca verin bizim öyle tuttmuştu ilk
Buse Ç.

Buse Ç.

24 Mart 2026 19:11
Ben de her türlü yolu denedim, almadığım bir emzik türü ya da marka kalmadı. Almadı almıyor. Emzigin içine şırıngayla anne sütü bile sıkıp verdim. Zorlarsam öğürüyor. Benden gizli emziğe çok az pekmez sürüp vermişler onu da almamış boşuna pekmez de tatmış oldu. Zaten almayacağını bildiğim için izin vermemistim ama halime acımışlar. Evde 12 tane emzik var. Boş bekliyorlar :) durumu kabul edip yaradana sığınmak lazım :/
Afranur K.

Afranur K.

24 Mart 2026 19:28
Benim de Buse haım gibi, anne sütü enjekte ettim içine sütü emdi emziği attı. Bu arada evde her türlü emzik mevcut, avent soothie, chicco, bibs…. En ucundan en pahalısına damaklı, samaksız, yuvarlak… maalesef ağzına girer girmez öğürerek ağzından atıyor.

Elimle damağını uyardım, memeden hemen sonra memem yanağındayken verdim, içine anne sütü enjekte ettim ama hiç biri işe yaramadı.

İşim ilginç tarafı da bebeğim yoğunbakımda yattı ve o süre içinde hem emzik emdi hem de biberon kullandı ama ondan sonra bir daha hiç birini istemedi, biberonu bile öğürerek ağzından çıkartırdı.

Ben de vazgeçtim bir yerden sonra zaten etrafa ilgisi arttı 4. Ayda oyuncakları ile oynamaya başladı vs vs emzik hiç kullanmadık bu sayede. Sadece uykuya geçişte kullanmayı çok isterdim o da nasip artık 🤷🏻♀️

Bu arada şekerli su, pekmez felan denemedim hiç, çok doğru gelmedi bana açıkçası.
Latife K.

Latife K.

25 Mart 2026 00:27
Almayan bebek almıyor bence. Benim oğlum 14 aylık hiç almadı doğduğu günden beri. Ama takip ettiğim biri 11 aylıkta emziği aldırmıştı
G

Gülten A.

25 Mart 2026 00:28
Esra Akçay
Bizde aynı durumdaydık emzikle ilk dışarı çıktığımızda sanki bebeksiz geziyor gibiydik emziğini emerek etrafı izliyor uyuyor. Birşeylere bandırıp tutturmayı denemedim ama annem bizim için denemiş tadı gidince atıyormuşuz yine de siz bilirsiniz uykuya geçişte mayışınca verin bizim öyle tuttmuştu ilk
Başaramadım 2 gündür hiç ilerleme yok :(
G

Gülten A.

25 Mart 2026 00:29
Buse Çakar
Ben de her türlü yolu denedim, almadığım bir emzik türü ya da marka kalmadı. Almadı almıyor. Emzigin içine şırıngayla anne sütü bile sıkıp verdim. Zorlarsam öğürüyor. Benden gizli emziğe çok az pekmez sürüp vermişler onu da almamış boşuna pekmez de tatmış oldu. Zaten almayacağını bildiğim için izin vermemistim ama halime acımışlar. Evde 12 tane emzik var. Boş bekliyorlar :) durumu kabul edip yaradana sığınmak lazım :/
Gerçekten öyle pes etmek üzereyim bu gün şırıngayla içine süt koymayı ben de denedim yok almıyor inat :(
G

Gülten A.

25 Mart 2026 00:32
Afranur Keskin
Benim de Buse haım gibi, anne sütü enjekte ettim içine sütü emdi emziği attı. Bu arada evde her türlü emzik mevcut, avent soothie, chicco, bibs…. En ucundan en pahalısına damaklı, samaksız, yuvarlak… maalesef ağzına girer girmez öğürerek ağzından atıyor.

Elimle damağını uyardım, memeden hemen sonra memem yanağındayken verdim, içine anne sütü enjekte ettim ama hiç biri işe yaramadı.

İşim ilginç tarafı da bebeğim yoğunbakımda yattı ve o süre içinde hem emzik emdi hem de biberon kullandı ama ondan sonra bir daha hiç birini istemedi, biberonu bile öğürerek ağzından çıkartırdı.

Ben de vazgeçtim bir yerden sonra zaten etrafa ilgisi arttı 4. Ayda oyuncakları ile oynamaya başladı vs vs emzik hiç kullanmadık bu sayede. Sadece uykuya geçişte kullanmayı çok isterdim o da nasip artık 🤷🏻♀️

Bu arada şekerli su, pekmez felan denemedim hiç, çok doğru gelmedi bana açıkçası.
Ağlama krizlerinde sakinleştirmek iyi oluyordu bi ara çok ısrarla tuttu sonra kendisi bıraktı ben de şimdi oyuncakla oynamayı öğretmeye çalışıyorum bazen tv den bebek şarkıları açıyorum ama ekran görmesini de istemiyorum evde hiçbir işimi yapamıyorum bırakıp da :(
E

Elif V.

25 Mart 2026 00:32
Bizim bebeğimiz de tutmadı oioi marka aldık yapı itibariyle meme ucuna benzediği için rahat tuttu. Kendi kendine çıkarıp kenarlarıyla oynuyo. Arada normal bilinen model emziği veriyorum tutar diye atıyo ağzından ama oioi öyle değil sevdi
G

Gülten A.

25 Mart 2026 00:34
Elif Vural
Bizim bebeğimiz de tutmadı oioi marka aldık yapı itibariyle meme ucuna benzediği için rahat tuttu. Kendi kendine çıkarıp kenarlarıyla oynuyo. Arada normal bilinen model emziği veriyorum tutar diye atıyo ağzından ama oioi öyle değil sevdi
Bi denemek lazım o markayı da ama buna benzeyen emzik denedim istemedi maalesef
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir