Emzik Düşünce Uyanma Sorunu

118 görüntüleme
A

Aslı Y.

30 Kasım 2025 18:35
Merhabalar 50 günlük kızım emziği her ağzından düştüğünde uyanıyor ama enziksşz uyumuyor ne yapabilirim:(
S

Seher Ç. ..

30 Kasım 2025 18:38
Bizim de öyleydi emziği kendi tutmayı öğrenene kadar yorucu bi süreç farklı emzikler deneyin isterseniz? Ama çok küçük olduğu için onu da düşürme ihtimali var..
A

Aslı Y.

30 Kasım 2025 18:39
Kaç aylıkken öğrendi ? 🥹
S

Seher Ç. ..

30 Kasım 2025 18:41
Moralinizi bozmak istemem ama 3 ayı geçmişti bizde ama her çocuk farklı belki sizinki daha kısa süre de öğrenir😇bide şimdi geriye dönüp baktığım da o süreçte o kadar uğraşmak yerine emziği bıraksamıydım diyorum çnkü sürekli emzik tutturmaya çalışmak zor 😞
A

Aslı Y.

30 Kasım 2025 18:42
Gerçekten öyle hiçbir iş yapamıyorum hep yanında olmak zorundayım bide kendini uyandırıyor üzücü sonra da huzursuz oluyor uykusunu alamadığı içi, birsonrakş sefere emziksiz uyutmayı deneyeyim :)
S

Seher Ç. ..

30 Kasım 2025 18:44
Bence de deneyin inşallah faydası olur ❤️
Gizem Ö. E.

Gizem Ö. E.

12 Aralık 2025 18:59
Benimki de aynı.üç aylık eğer uykuya tam dalmadıysa emzik düşütor diye uyanıp ağlıyor illa ağzında istiyor. Yapacak bir şey yok. Emziksiz olsqk nasıl olurdu diye düşünüyorum bazen ben emziğe dönüşürdüm ki emsikten önce öyleydi ememk istediği için uyumuuyordu ağlıyordu. Emziği tuttukça o da alışır biraz olsun… bakarsınız emziği atar kendisi uyumuyı öğrenir hepsi çok çeşitli bu bebeklerin biri birine uymaz
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

12 Aralık 2025 21:37
Aslı Yavuz hanım bebekler için emzik, emme refleksini karşılayan bir rahatlama aracıdır. Ancak emzik uykuya geçişte şart haline geldiyse, her düştüğünde uyanması normaldir çünkü uyku ile emziği eşleştirmiştir. Emziğe bağımlılığı azaltmak için gün içinde bol bol ten teması, emzirme ve kucağa alma ile güven duygusunu desteklemek işe yarar. Zamanla bu alışkanlık azalacaktır, sabırlı olun. Emzik, meme reddi, süt azalması ve damak sorunlarına yol açabildiği için önermiyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir