Emzik Bırakma Süreci
202 görüntüleme
İ
İrem E.
11 Ağustos 2026 13:39
Herkese merhaba bebeğim 14 aylık emzik vermek istemiyorum artık büyüdükçe emzikten ayrılmasının zor olacağını düşünüyorum. Bebeğim yalnızca uykuya geçişte emzik kullanıyor uykuya dalınca genelde kendisi ağzından atıyor bu süreci nasıl atlatabilirim yardımcı olursanız sevinirim

Selma B.
11 Ağustos 2026 15:23
Aynı durumdayız 15 aylık 18 aydan önce kesmek istiyorum nasıl yapıcam bilmiyorum
D
Derya Ö.
Premium Üye
11 Ağustos 2026 16:19
Sürekli emzikle değilmiş ki, uykudayken atması aslında çok da ihtiyacı varmış gibi de durmuyor, ben emerken beni emzik gibi kullandığı için 7.. Ayda ilk vermiştim ,doktor sıkıntı değil demişti, asıl doktorunuz ne öneriyor , bir de erken doğansa bazı şeyler biraz daha yavaş ilerliyor ben onu da hesaba katıyorum

Cagla K.
11 Ağustos 2026 16:41
merhabalar, benim oglumda 22 aylikken birakti. Ayni sizler gibi uyudan uykuya veriyordum. Once gunduz uykusunda kestim , gece dalmakta zorlaniyordu cunku. Gunduz tamamen birakinca gecede kademeli kesmek istedim uykuya gecince agzindan cikartma uyaninca vermeme gibi ama olmadi. Gece hic agzindan cikartmamaya basladi. Tek cozumu bi anda yok etmekte buldum. ‘Uygar buyudu meme gitti’ dedim hep. Ilk gece 50 dk da uyudu baba ile birlikte girdik odaya. Gece sayiklasa da ayni sekilde uykuya dondurdum. Gunden gune de uykuya gecis suresi azaldi. 3. Haftanin icindeyiz emzikler cope gitti ben rahata erdim :)
İ
İrem E.
11 Ağustos 2026 23:30
merhabalar, benim oglumda 22 aylikken birakti. Ayni sizler gibi uyudan uykuya veriyordum. Once gunduz uykusunda kestim , gece dalmakta zorlaniyordu cunku. Gunduz tamamen birakinca gecede kademeli kesmek istedim uykuya gecince agzindan cikartma uyaninca vermeme gibi ama olmadi. Gece hic agzindan cikartmamaya basladi. Tek cozumu bi anda yok etmekte buldum. ‘Uygar buyudu meme gitti’ dedim hep. Ilk gece 50 dk da uyudu baba ile birlikte girdik odaya. Gece sayiklasa da ayni sekilde uykuya dondurdum. Gunden gune de uykuya gecis suresi azaldi. 3. Haftanin icindeyiz emzikler cope gitti ben rahata erdim :)
İ
İrem E.
11 Ağustos 2026 23:31
Sürekli emzikle değilmiş ki, uykudayken atması aslında çok da ihtiyacı varmış gibi de durmuyor, ben emerken beni emzik gibi kullandığı için 7.. Ayda ilk vermiştim ,doktor sıkıntı değil demişti, asıl doktorunuz ne öneriyor , bir de erken doğansa bazı şeyler biraz daha yavaş ilerliyor ben onu da hesaba katıyorum
İ
İrem E.
11 Ağustos 2026 23:33
Aynı durumdayız 15 aylık 18 aydan önce kesmek istiyorum nasıl yapıcam bilmiyorum

Selma B.
11 Ağustos 2026 23:48
Bugün gündüz uykusunda deneyeyim bırakmayı dedim ama ağlayınca kıyamadım verdim kararlı olmam lazım herkesten bunu duydum yada direk kesmek lazımmış ama o bana çok mantıklı gelmedi unutturarak bırakmak bence daha sağlıklı olur
İ
İrem E.
12 Ağustos 2026 00:34
Ben önce biberonu kesicem mama veriyorum emzikle gidicem sonrada emziği kesicem sizin gibi yapıyım diyorum bende önce gündüzü sonra gece uykusunu gündüz tek uyku yapıyor ona geçerken birde geceye geçerken emzik alıyor ama yerini nasıl doldurcam bilmiyorum biberonu bir anda kesicem vermezsem aramıyor ama emziksiz uyumuyor birde parmak emmeye galan geçer diye korkuyorum

Selma B.
12 Ağustos 2026 00:35
Aynı düşüncedeyiz ben kendi seçtiği sevdiği bir oyuncakla uyumasını sağlamaya çalışıcam öyle deneyeyim diyorum bide

Cagla K.
12 Ağustos 2026 06:51
Bugün gündüz uykusuna geçişte vermedim direndi ağladı dayanamadım verdim kararlı olmam lazım sanırım kıyamıyorum
İ
İrem E.
12 Ağustos 2026 09:53
Evet ilk etapta direniyorlar ama kademeli kesmeyi deneyin oncelikle uyuyunca agzindan alin uyanirsa vermeden uykuya dondurmeye calisin. Ogle uykularini cogu zaman disariya denk getirirdim parka cikartirdim uykuya yakin eve donerken bebek arabasinda uyurdu cogu uykuyu oyle emziksiz yaptirdim. Kolay adapte oldu. Gece zorlaniyordum bende bi anda kesmesem bizimkide birakmazdi
Yükleniyor...