Emzik Alıştırma

113 görüntüleme
N

Nil İ. ..

12 Şubat 2026 12:32
Merhaba bebeğim 2ay 6 günlük emzik alıştırmaya çalışıyorum nasıl ilerleyelim aşı olunca ve aşırı açken bi kaç dakika tutuyor onun dışında uykuya geçişte emzik kullanmak istiyorum yakında işe başlayacağım
Kübra N. A.

Kübra N. A.

12 Şubat 2026 13:13
Benim 18 aylık oldu emziği bıraktırmak alıştırmaktan daha zor sadece uykuya geçişte alıştırın ama gündüz vermeyin çok zor bırakmıyor maalesef
Seda N. E.

Seda N. E.

Emzirme Danışmanı

13 Şubat 2026 02:48
Merhabalar , 2 aylık bir bebekte emzik kullanımı, doğru amaçla ve sınırlı şekilde uygulandığında emme refleksini güvenli biçimde karşılayarak bebeğin sakinleşmesine ve uykuya geçişine yardımcı olabilir. Özellikle uykuda kullanımı, Ani bebek ölümü sendromu riskinde azalma( klinik rehberlerde ve epidemiyolojik verilerde uyku sırasında emzik kullanımının SIDS ile ilişkisinin daha düşük olduğu gösterilmiştir) ile ilişkilendirilmiştir ve annenin memesini yalnızca sakinleştirme aracı olarak kullanma ihtiyacını azaltabilir. Ancak emzik, beslenmenin yerine geçtiğinde ya da her ağlamada verildiğinde açlık sinyallerini maskeleyebilir, emzirme düzenini bozarak meme reddine yol açabilir. Uzun süreli ve yoğun kullanımda ise ağız ve damak gelişimini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle emzik, emzirme oturduktan sonra ve yalnızca emme ihtiyacını düzenlemek amacıyla kullanılmalıdır.
G

Gülten A.

17 Şubat 2026 19:25
Benim de oğlum 2 aylık alıştıramıyorum çözüm buldunuz mu
E

Esraa

17 Şubat 2026 19:33
Benim bebeğimde 2 ay10 [günlük.Ben](günlük.Ben) uykuya geçişlerde emzik [kullanıyorum.Hatta](kullanıyorum.Hatta) uyku zamanları geldiğinde kucağıma alıp emzigini verdiğimde hemen gözlerini kapatıp uykuya geçiyor.Ac değilse ve uyuyacaksa meme verdiğimde ağlıyor emzik [istiyor.Benim](istiyor.Benim) size tavsiyem emzirdiniz bebek memede uykuya doğru geçiyorya o esnada memeyi hafifçe çıkarıp emziği verin öyle uyumaya devam etsin yarı uykulu [şekilde.Birkac](şekilde.Birkac) gün böyle yaptığınızda uykuyla memeyi bağdaştirir diye [düşünüyorum.Onun](düşünüyorum.Onun) dışında emzik vermeyin hiç gün içinde sadece uykuyla özdeşleşsin

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir