Emzik
134 görüntüleme
A
Ayşe N. O.
Premium Üye
2 Eylül 2026 22:43
bebeğim 8 aylık 0-6 ay emzik kullanıyor 6-18 ay olanı bir türlü kabul ettiremiyorum diş yapısına zarar verir mi yada emziği nasıl değiştirdiniz fikirlere açığım

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye2 Eylül 2026 22:43
Bebeğin 8 aylık ve emzik kullanıyor olması, emziği bırakma zamanının geldiğini düşünmeni sağlayabilir. 6-18 ay arası emziklerin diş yapısına zarar verme ihtimali konusunda endişelerin varsa, şu noktaları göz önünde bulundurabilirsin:
Emzik seçimi: Bebeğin için uygun bir emzik seçmiş olabilirsin ancak 6-18 ay arası emziklerin diş gelişimini olumsuz etkilememesi için ortodontik emzikleri tercih edebilirsin.
Emzik kullanma süresi: Amerikan Diş Hekimliği Birliği (ADA), çocukların 1-2 yaşına kadar emzik kullanmalarını öneriyor ancak diş gelişimini olumsuz etkilememesi için emzik kullanma süresini 1 yaş ile sınırlamasını tavsiye ediyor.
Diş sağlığı: Bebeğin diş sağlığını düzenli olarak kontrol ettirerek emzik kullanmasının diş yapısına zarar verip vermediğini kontrol edebilirsin.
Emziği bırakma yöntemleri: Bebeğin emziğe alışmış olabilir, bu nedenle emziği bırakması zor olabilir. Emziği bırakma sürecini kolaylaştırmak için: 1. Emzik kullanma süresini azaltarak başlayabilirsin.
2. Bebeği oyalayarak veya ilgi alanlarına yönlendirilerek emzikten uzaklaştırabilirsin.
3. Emzik yerine bebeğe başka bir şeyler vererek dikkatini dağıtabilirsin.
Bebeğin diş sağlığı ve emzik kullanımı konusunda endişelerin varsa, bir pediatrist veya diş hekimine danışarak daha spesifik tavsiyeler alabilirsin.
Emzik seçimi: Bebeğin için uygun bir emzik seçmiş olabilirsin ancak 6-18 ay arası emziklerin diş gelişimini olumsuz etkilememesi için ortodontik emzikleri tercih edebilirsin.
Emzik kullanma süresi: Amerikan Diş Hekimliği Birliği (ADA), çocukların 1-2 yaşına kadar emzik kullanmalarını öneriyor ancak diş gelişimini olumsuz etkilememesi için emzik kullanma süresini 1 yaş ile sınırlamasını tavsiye ediyor.
Diş sağlığı: Bebeğin diş sağlığını düzenli olarak kontrol ettirerek emzik kullanmasının diş yapısına zarar verip vermediğini kontrol edebilirsin.
Emziği bırakma yöntemleri: Bebeğin emziğe alışmış olabilir, bu nedenle emziği bırakması zor olabilir. Emziği bırakma sürecini kolaylaştırmak için: 1. Emzik kullanma süresini azaltarak başlayabilirsin.
2. Bebeği oyalayarak veya ilgi alanlarına yönlendirilerek emzikten uzaklaştırabilirsin.
3. Emzik yerine bebeğe başka bir şeyler vererek dikkatini dağıtabilirsin.
Bebeğin diş sağlığı ve emzik kullanımı konusunda endişelerin varsa, bir pediatrist veya diş hekimine danışarak daha spesifik tavsiyeler alabilirsin.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Tay
3 Eylül 2026 00:24
Benim ki de öyleydi küçük emerdi ben 1 buçuk yaşına gelmeden bıraktırdım büyük alınca kuscak gibi oluyordu
A
Ayşe N. O.
Premium Üye
3 Eylül 2026 00:32
Benim ki de öyleydi küçük emerdi ben 1 buçuk yaşına gelmeden bıraktırdım büyük alınca kuscak gibi oluyordu
U
Umut S.
3 Eylül 2026 00:36
Ben sordum bir şey olmaz demişti ama yine de bir tedirginlik var bir şey olmayacaksa niye var ki? 9 aylık oğlum bir türlü alamıyor alınca kusacak gibi duruyor
A
Ayşe N. O.
Premium Üye
3 Eylül 2026 00:39
Ben sordum bir şey olmaz demişti ama yine de bir tedirginlik var bir şey olmayacaksa niye var ki? 9 aylık oğlum bir türlü alamıyor alınca kusacak gibi duruyor
Cocuk emziksiz uykuya dalmaz normalde emziksiz uyuyor yinede almıyor😂 ama çok huzursuz emziksiz de tekrar küçüğe döndüm

Tay
3 Eylül 2026 00:51
Doktora sormuş muydunuz acaba bir şey olur mu diye kontrolümüze 20 gün var da soramıyorum ben

Tay
3 Eylül 2026 00:54
A
Ayşe N. O.
Premium Üye
3 Eylül 2026 00:57
Benim çocuğumun ağzı küçük eve ay ay farklı emzikler ama çocuğun ağzına büyük geliıyor çocuk emzıgi kavramak istıyor zaten dişleri çıkmaya başlayınca emzıkleri patlatıyorlar şahsen ben kaç tane emzik aldım en sonunda da almamaya karar verdim bıraktırdım daha doğrusu o bıraktı 😁

Tay
3 Eylül 2026 00:59
Bende almazsa unutur bırakır dedim kendi kendime ama uykular zulüm olmaya başladı küçüğe geri döndüm 😂 ama içim rahat etmiyor 🥲
A
Ayşe N. O.
Premium Üye
3 Eylül 2026 01:39
Almazsa unutur mu uykuya geçerken vermeye başla
N
Nur ..
3 Eylül 2026 05:42
Benim bebeğim de tutmak istemiyodu pekmeze batırıp vermiştim o şekilde tuttu büyük olanı

Duygu B. B.
3 Eylül 2026 06:02
Merhaba, doktorların ve diş hekimlerinin güncel yaklaşımı birkaç ay daha eski emziği kullanmanın zararı olmayacağı yönünde. Ara ara teklif edin diğer emziği, özellikle uykuya geçişte vs. Tolere ettiği zaman geçersiniz.

Tay
3 Eylül 2026 12:19
Bugün gündüz uykularınj emziksiz yaptı büyük olanj almak istemedi gece uykusunda küçüğü verdim artık vermemekte kararlıydım ama zorlandı çok
Yükleniyor...