Emzik
143 görüntüleme
Ö
Özge Ş.
Premium Üye
19 Temmuz 2026 14:56
Arkadaşlar hiç emzik vermemek iyi birşey mi

Hatice E.
Premium Üye
19 Temmuz 2026 16:39
Benim bebeğim 5 aylık doğumdan sonra ilk 2 hafta vermedik beslenmesini engellemesin diye sonrasında verdik bu seferde kendi almadı keşke en başında verseydi diyorum çünkü benide emmedi sürekli biberonlayız ağlayınca emzik veriyorum kendini sakinleştirsin diye atıyor biberonu boş bile olsa verince susuyor. Uykuya geçişlerde hep biberonlayız ve onun harici desteksiz uyuyor demem o ki keşke alsa yada en başında verseydim.
Y
Yüsra T. ..
19 Temmuz 2026 16:39
Merhaba özge ben bebeğime emzik verdim ilk haftadan sonra emesi güzeldi ve kolik bir bebek olduğu için emzik onu rahatlattı şuan 10 aylık gündüzleri hiç vermiyorum sadece uykuya geçişlerde kullanıyorum dalınca kendisi atıyor. Emzik vermekte vermemekte sizin tercihiniz hiç bir zararı yok sadece uzun vade kullanım sağlamamak lazım ben 1 buçuk yaşta bırakmayı düşünüyorum uzmanlarda öyle söylüyor diş yapısını bozmamak adına
Y
Yüsra T. ..
19 Temmuz 2026 16:41
Artık yönleri şu ani bebek ölüm sendromunu önlüyor kolik sorununda yardımcı oluyor uykuya geçişlerde çok büyük rahatlık eksi yönü ise uzun kullanırsanız diş yapısında yamukluklar meydana gelebilir bazı çocuklar var 3 4 yaş ağızlarında emzik öyle geziyorlar bu bence abartı yoksa bir 2 yaşa kadar kullanmada bir sorun oluşmaz
Ö
Özlem E.
20 Temmuz 2026 08:03
Benim de bebeğim 45 günlük oldu yeni yeni alışıyor ama tokken almıyor emziği, çok uykusu varsa alıyor uyumasına yardımcı oldu diyebilirim yanına bir de pış pış müzik eklerseniz güzel olur. Ama çoğunlukla istemiyor tabi midesi bulanır gibi oluyor.
M
Merve
20 Temmuz 2026 23:20
Gece uykularını düzenlediğine inanıyorum ben . Oğlum emziği çok seviyor gece uyanacak gibi olsa emziğini bulup ağzına takar ve tekrar uykuya dalınca atar ağzından. Ama eğer emzik olmaz ise uyanınca bir destek arayışına girip sürekli sizi emmek isteyebilir bu da sizin ve bebeğin uyku kalitesini çok düşürür

Duygu B. B.
21 Temmuz 2026 05:18
Doğumdan sonraki ilk 4 hafta emzik veya biberon önerilmiyor. Nedeni sütün düzene girmesi, emmenin oturması ve meme reddinin büyük oranda önlenmesi. Ben 1 ayı tamamladıktan sonra vermeye başladım. Şey zannediyoruz, emziği verince cuk cuk cuk emecek. Hayır tabii ki çocuğun alışması önemli. Her gün bir miktar daha fazla emerek alışıyorlar. İlk günlerde sadece günde 5 dk veriyordum o da uykuya geçerken. Çok fazla sevmiyor, aramıyor da. Şimdi 4 aylık olduk yine ara ara alıyor, ara ara almıyor. Bence emzik vermek de vermemek de iyi veya kötü değil tek başına. Burada sizin ve bebeğin ihtiyaçları, sinyalleri önemli. Mesela Karsu'nun sevmemesinin nedeni bence çok yoruyor olması. Ama şu yandan da iyi, çene kasları daha çok çalıştığı için daha kısa sürede memeden ayrılabiliyor. Emziği doğru yerde kullanırsan hayatını kolaylaştırıyor. Ama zırt pırt ağlamada emzik verirsen o zaman sen hayatın kolaylaştı sanırken daha da zorlaştırırsın. Bebeği okuman lazım biraz
Yükleniyor...