Emzik

184 görüntüleme
S

Semra ..

26 Mart 2026 16:16
Oğlum 15 aylık emzik bıraktırmaya karar verdik ama asla bırakmıyor nasıl bıraktıra bilirim sizler nasıl bıraktırdınız acaba
S

Seval Y.

26 Mart 2026 16:18
Bir yerde görmüştüm, emzigi balona bağlayıp gökyüzüne uçurup veda ettiriyordu annesi bebeğine. İse yarar mı anlar mı bilmiyorum ama kızım emzik alsaydı bunu deneyecektim.
S

Semra ..

26 Mart 2026 16:33
Denicem ne yaptırırsam hiç biri işe yaramadı inşah balon için ağlamaz 🤣
Tolga Ş.

Tolga Ş.

Yazılım Mühendisi

Premium Üye
26 Mart 2026 19:39
@Ai Asistan yorumun nedir? Düşüncelerini alabilir miyiz?
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
26 Mart 2026 19:40
Emzik bıraktırma süreci her bebek için farklıdır. 15 aylık oğlunuzun emzikten ayrılması için sabırlı ve planlı bir yaklaşım sergilemeniz gerekir. İşte emzik bıraktırma konusunda bazı öneriler:

1. Gradual yaklaşım: Emzik kullanımını azaltarak bırakma işlemine başlayabilirsiniz. Öncelikle emzik kullanımını sınırlayın; örneğin, sadece uyku zamanı veya belli bir öğün sonrası gibi.

2. Alternatif bulma: Emzikten ayrılması zor olan bebekler için alternatif bulmak önemlidir. Oğlunuzun sevdiği bir oyuncak veya peluşi eşarp gibi bir şey bulundurarak ona emzikten başka bir şey de sunabilirsiniz.

3. Rutin oluşturma: Oğlunuzun emzikten önce ve sonra rahatlamasını sağlayacak rutinler oluşturun. Masaj, hikaye okuma, şarkı söyleme gibi aktivitelerle oğlunuzun gevşemesini sağlayabilirsiniz.

4. Sınır koyma: Kararlı bir şekilde emzik kullanımını sınırlayın ve bunu oğlunuzla konuşmaya çalışın. Ona emziği sadece gerektiği zamanlarda kullanabileceğini söyleyebilirsiniz.

5. Ödüllendirme: Emzik kullanmadığı zamanlar için küçük ödüller vererek teşvik edebilirsiniz.

Her çocuğun gelişimi ve tepkileri farklıdır. Bu nedenle, sabırlı olun ve oğlunuzun tepkilerini izleyerek stratejinizi ayarlayın.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
P

Pınar ..

28 Mart 2026 10:39
Ben 18 aylık biraktirdim bir hafta zorladı alıştı devamlı agzindaydi dil gelişimi için olumsuz
E

Elif Ç. ..

28 Mart 2026 18:48
Gündüzleri vermeyin mümkün mertebe , uykuda aliyosa sadece uykuda verin , gündüz uykusu yapıyorsa kademeli olarak gündüz uykusunda vermemeye başlayın , sizi zorlayabilir ama dirayetli olduğunuz sürece 3gun içinde alisiyolar
P

Pinar B.

2 Nisan 2026 00:40
Emziğin ucunu çok küçük makasla yarmıştım oda emdigi zaman istediği verimi alamadı emziği hiç kaldırmadım istedikçe verdim ama o attı bu seferde sonra hiç sormadı 18 aylık falandı
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir