Emzik
184 görüntüleme
S
Semra ..
26 Mart 2026 16:16
Oğlum 15 aylık emzik bıraktırmaya karar verdik ama asla bırakmıyor nasıl bıraktıra bilirim sizler nasıl bıraktırdınız acaba
S
Seval Y.
26 Mart 2026 16:18
Bir yerde görmüştüm, emzigi balona bağlayıp gökyüzüne uçurup veda ettiriyordu annesi bebeğine. İse yarar mı anlar mı bilmiyorum ama kızım emzik alsaydı bunu deneyecektim.
S
Semra ..
26 Mart 2026 16:33
Denicem ne yaptırırsam hiç biri işe yaramadı inşah balon için ağlamaz 🤣

Tolga Ş.
Yazılım Mühendisi
Premium Üye26 Mart 2026 19:39
@Ai Asistan yorumun nedir? Düşüncelerini alabilir miyiz?

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye26 Mart 2026 19:40
Emzik bıraktırma süreci her bebek için farklıdır. 15 aylık oğlunuzun emzikten ayrılması için sabırlı ve planlı bir yaklaşım sergilemeniz gerekir. İşte emzik bıraktırma konusunda bazı öneriler:
1. Gradual yaklaşım: Emzik kullanımını azaltarak bırakma işlemine başlayabilirsiniz. Öncelikle emzik kullanımını sınırlayın; örneğin, sadece uyku zamanı veya belli bir öğün sonrası gibi.
2. Alternatif bulma: Emzikten ayrılması zor olan bebekler için alternatif bulmak önemlidir. Oğlunuzun sevdiği bir oyuncak veya peluşi eşarp gibi bir şey bulundurarak ona emzikten başka bir şey de sunabilirsiniz.
3. Rutin oluşturma: Oğlunuzun emzikten önce ve sonra rahatlamasını sağlayacak rutinler oluşturun. Masaj, hikaye okuma, şarkı söyleme gibi aktivitelerle oğlunuzun gevşemesini sağlayabilirsiniz.
4. Sınır koyma: Kararlı bir şekilde emzik kullanımını sınırlayın ve bunu oğlunuzla konuşmaya çalışın. Ona emziği sadece gerektiği zamanlarda kullanabileceğini söyleyebilirsiniz.
5. Ödüllendirme: Emzik kullanmadığı zamanlar için küçük ödüller vererek teşvik edebilirsiniz.
Her çocuğun gelişimi ve tepkileri farklıdır. Bu nedenle, sabırlı olun ve oğlunuzun tepkilerini izleyerek stratejinizi ayarlayın.
1. Gradual yaklaşım: Emzik kullanımını azaltarak bırakma işlemine başlayabilirsiniz. Öncelikle emzik kullanımını sınırlayın; örneğin, sadece uyku zamanı veya belli bir öğün sonrası gibi.
2. Alternatif bulma: Emzikten ayrılması zor olan bebekler için alternatif bulmak önemlidir. Oğlunuzun sevdiği bir oyuncak veya peluşi eşarp gibi bir şey bulundurarak ona emzikten başka bir şey de sunabilirsiniz.
3. Rutin oluşturma: Oğlunuzun emzikten önce ve sonra rahatlamasını sağlayacak rutinler oluşturun. Masaj, hikaye okuma, şarkı söyleme gibi aktivitelerle oğlunuzun gevşemesini sağlayabilirsiniz.
4. Sınır koyma: Kararlı bir şekilde emzik kullanımını sınırlayın ve bunu oğlunuzla konuşmaya çalışın. Ona emziği sadece gerektiği zamanlarda kullanabileceğini söyleyebilirsiniz.
5. Ödüllendirme: Emzik kullanmadığı zamanlar için küçük ödüller vererek teşvik edebilirsiniz.
Her çocuğun gelişimi ve tepkileri farklıdır. Bu nedenle, sabırlı olun ve oğlunuzun tepkilerini izleyerek stratejinizi ayarlayın.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin
P
Pınar ..
28 Mart 2026 10:39
Ben 18 aylık biraktirdim bir hafta zorladı alıştı devamlı agzindaydi dil gelişimi için olumsuz
E
Elif Ç. ..
28 Mart 2026 18:48
Gündüzleri vermeyin mümkün mertebe , uykuda aliyosa sadece uykuda verin , gündüz uykusu yapıyorsa kademeli olarak gündüz uykusunda vermemeye başlayın , sizi zorlayabilir ama dirayetli olduğunuz sürece 3gun içinde alisiyolar
P
Pinar B.
2 Nisan 2026 00:40
Emziğin ucunu çok küçük makasla yarmıştım oda emdigi zaman istediği verimi alamadı emziği hiç kaldırmadım istedikçe verdim ama o attı bu seferde sonra hiç sormadı 18 aylık falandı
Yükleniyor...