Emzik

293 görüntüleme
A

Aybike K.

19 Haziran 2025 06:30
33 günlük yenidoğan bir bebeğim var. Henüz hiç emzik ve biberon kullanmadım. Sadece anne sütü ile besleniyor. Ama bu aralar sürekli mememde durmak istemekde ve emmediği zaman diliminde de elini cop cop diye emmekde. Elini emmesine izin vermelimiyim? Emzik kullanmalımıyım? Meddi reddi yaşarsam korkusuyla emzik vermek istemiyorum çok karışığım.
Ş

Şükran A. ..

19 Haziran 2025 06:32
Elini emmek onun için rahatlamadir elini emsin tabiki emdikçe güvende hisseder rahatlar emzik kullanımını da bir aydan sonra doktorlar öneriyor hem de güvenli uyku icinde emzik kullanımı öneriliyor iki yaşa kadar da bıraktırmak için zamanınız var bence uykuda kullanılan emzik asla meme reddi yapmaz herhangi bir sakıncası olacağını dusunmuyorum
S

Seray Z.

19 Haziran 2025 06:43
Bebeğim doğduğundan 3 ay dahil sürekli emmek istiyordu. Emzik almadı ben çok denedim ama tutmadı. 3 aydan sonra tuttu ve o aşırı emme isteği azaldı daha rahatladım. Bencede gönül rahatlığı ile tutuyorsa emziği verebilirsiniz.
A

Aybike K.

19 Haziran 2025 06:46
Versem tutar gibi, çünkü elini emme refleksi çok iyi gibi, ama duygusal olarak ben yaklaşamıyorum o fikre sanki emzik verirsem beni reddeder ya da benim dışımda bir şeye bağlanması fikride bi tık korkutuyor olabilir :)
E

Elif

19 Haziran 2025 06:48
Sadece uyuma saatlerinde emzik veriyorum meme reddi yaşamadım sürekli vermedim doktorda uykuya geçişi kolaylaştırdığını söyledi 40indan sonra kullandım 4 aylık. Elini emmesine izin verebiliriz keşfediyorlar
Y

Yaren D.

19 Haziran 2025 06:51
Bebeğim 2aylık elini emiyor söylediğiniz gibi ama emzik emmiyor. Bence deneyin, bende elini emdiği içim emziği tutar sandım tutmadı
A

Aybike K.

19 Haziran 2025 06:53
Elini emmesi bi sorun teşkil etmiyorsa, emmesine izin vereyim o halde, ben elini götürdükçe çekiyordum ya da mememe alıyordum, ozaman onu rahat bırakmak en doğrusu :)
Ş

Şükran A. ..

19 Haziran 2025 06:53
Tabiki bebekler için elini emmek kendilerini güvende hissetmek rahatlamak için yaptıkları bir davranistir bırakalım emsinler
A

Aybike K.

19 Haziran 2025 06:55
Teşekkür ediyorumm, bugün emmesini engellemiyorum o halde :))
Sena O.

Sena O.

19 Haziran 2025 07:01
Osman hoca emzik kullanmakta kullanmamakta doğru diyor bir videosunda. Uyurken güvende hisseder kendini ancak 2 yaşına kadar bırakılmalı diyor mesela ben gün içinde nerdeyse vermiyorum bir tek uyurken
A

Aybike K.

19 Haziran 2025 07:04
Evet izledim o videosunu biliyorum ama sorun benim duygularımda sanırım,başka bir şeye bağlanması korkutuyor, şimdilik bi elini emmesine izin vereyim önünü alamazsam uyku zamanları emzik denerim belki sizin gibi :)
M

Melike A. ..

19 Haziran 2025 07:22
Elini şimdi emmesw bile 3aydan sonra emmeye yine başlar zaten benim oğlum emziği tuttu hemen 3aylık olunca elinide emmeye başladı önemli olan 1 2yaşından sonra elini emmemesi bence alışkanlık yapmaması lazım kimi çocuk büyüse bile emiyormuş elini
Esenay Ç. .

Esenay Ç. ..

Emzirme Danışmanı

19 Haziran 2025 07:55
Memede kalmak istemesi gayet normal buna izin verin ama sadece memede uyumasın ve aktif emsin pasif emme olmasın. Elini ağzına alması da normal emzik kullanmanızı önermem. Bebeklere biz öğretiyoruz emzik, biberon… biz öğretmediğümiz takdirde bilmiyorlar. Bu nedenle red yaşamamak için sadece emzirme ile devam herşey normal ☺️
A

Aybike K.

19 Haziran 2025 07:57
Oh işte tamam diyebildiğim bi yorum oldu, ben bildiğim şekilde devam, teşekkür ederimmm☺
Berna K.

Berna K.

25 Haziran 2025 13:06
Benim kızım 20 günlükken emzik sundum almadı farklı markalar emzikler aldım ( 7 tane 😅 ) ne biberon ne emzik sadece anne sütü. Şuan 2 aylık arada yine sunuyorum hala aynı.
Esra D.

Esra D.

25 Haziran 2025 13:11
Kızım 20 aylık emme refleksi çok gelişmişti 1 aylıkken emzik verdik sakinleşmesi için, farklı farklı emzikler sonunda birini tuttu, şimdilerde emzikten ayırmaya çalışıyorum çok zorlanıyoruz. Vermek yada vermemek size kalmış tabi ama bi zararı yada meme reddi yaşayacağnızı düşünmiyorum. Bende ilk emzik tuttuğunda üzülmüştüm sanki aramıza mesafe girdi diye ama aksine çoğu zaman kurtarıcımız oldu. Şmdi bıraktırmaya çalışmak ayrı bi zor oraya hiç girmeyelm 🤩
T

Tuğba Ş. ..

1 Temmuz 2025 18:33
Hangi markayı tuttu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir