Emmiyor
224 görüntüleme
G
Gülşah T.
16 Kasım 2025 18:06
Merhaba bebeğim 5 ay 20 günlük sadece anne sütüyle besleniyor bugün dışardaydık bulduğum fırsatte emzirmeye çalıştım emmesinin üzerinden 3-4 saat geçmesine rağmen bebeğim bugün çok az emdi memede çok isteksiz doyduğunu düşünmüyorum keyfi yerinde huzursuzluk yok çişini de yapıyor ama içim rahat değil mama vermeli miyim? Buzlukta sütüm de var ama hemen çözülmeyeceği için mama vermeyi düşündüm. Bir haftadır falan öksürüyor burnu tıkalı sürekli açıyorum normalde de çok meme düşkünü değil ama bugün çok çok az emdi
G
Gökçin N.
16 Kasım 2025 18:10
Bebeğiniz aç olsaydı bence belli ederdi ama içiniz rahat etsin,mama teklif edin,toksa içmez zaten.
G
Gülşah T.
16 Kasım 2025 18:20
@Gökçin Noyan teşekkür ederim deneyeceğin elini emiyor aslında o yüzden için rahat değil
M
Melike M.
16 Kasım 2025 19:11
El emme davranışı açlıktan olmaz ama her zaman.Siz arkadaşın dediği gibi mamayı teklif edin eğer açsa içer zaten.Burnu tıkalıysa yada akıyorsa rahat edemediği için memeden uzaklaşmış olabilir endişelenmeyin acıkımca emecektir bence.
C
Cennet T.
16 Kasım 2025 19:52
Mama teklif edincede meme reddi oluşacak bu seferde bu aylarda dış dünyaya daha çok açık oldukları için etraf dikkatini çekiyordur belki de daha sessiz sakin etrafında dikkatini çekecek bi şeylerin olmadığı bi ortamda emzirmeyi deneyin emzirirken sakin müzikler veya sevdiği şarkıları söyleyerek emzirin belki işe yarar
H
Hümeyra T.
16 Kasım 2025 20:13
Biberona alıştırmayın bence de o zaman ret olma ihtimali daha yüksek, aç olsa mutlaka yer çişli bez kontrolü yapın (5 ideal diyorlar) 12.haftada bebeğim reddetmeye basladı farklı pozisyonlarda (önemki) ve sakin ortamda onu da sakinleştirerek oyun gibi ağzına memeyi vurup bum bum yaptım sakinliyor emiypr. Ayakta pışlayarak emzirdim. Şırıngadan dahi anne sütü almadı tükürdü aç olamsına rağmen
G
Gülşah T.
16 Kasım 2025 21:25
@Melike Molla aslında her emzirme öncesi temizliyorum burnunu dışarda da olsak bugün aynı şekilde yaptım ama emmedi
G
Gülşah T.
16 Kasım 2025 21:26
@Cennet Taşkın hanım teşekkür ederim öneriniz için deneyeceğim
G
Gülşah T.
16 Kasım 2025 21:30
@Hümeyra Tafran hanım 2 aylık olduğundan beri gece uykularından önce biberon kullanıyoruz ya da dışarı çıkarken sağdığım sütleri biberonla veriyorum çok şükür meme reddi yapmadı bizde ama şimdi yine buzluktaki sütü vermeye çalıştım biberonla sadece 35 ml içti
B
Burcu B. Ö.
16 Kasım 2025 21:53
Benim bebeğim de 4 ay 10 günlük bi haftadır isteksiz emmeye biberon emzik zaten kullanmıyor emiyor bi haftadır sadece kucağımda meme hizasında sallayarak memeyi alıyor ve benimki de üç dört saat sonra isteksiz emmeye ama uykudan aç uyandığında emiyor bebeklerin beslenme saatleri uzuyor bence benimki de elini ağzından çekmiyor ama aç olunca mutlaka emiyoman bence karanlık loş ortamda emziriyonum sallayarak sizde bi deneyin çok aydınlık bi yerde asla emmiyor bu ara bi de memeye almadan önce tatlı tatlı sözler söylemek de işe yarıyor memeye yakın tutunca da kendisi alabilir benim bir haftadır tecrübem bu yönde :/
G
Gülşah T.
16 Kasım 2025 21:57
@Burcu Büşra Öztürk hepsini denedim yok bir iki çekiyor bırakıyor elini emmeye başlıyor sürekli vermeye çalışıyorum alıyor 1-2 çekiyor yine elini emiyor bu şekilde kaç kez memeye döndürmeye çalıştım emmiyor
B
Burcu B. Ö.
16 Kasım 2025 21:59
Bi de uykudan yeni uyandığında denediniz mi ben bugün hep öyle yaptım diş sancısı çekiyor emmekistemedi uykudan uyanacağı zaman başında bekliyorum hemen memeye alıyorum ayılmadan emziriyorum inşallah atlatırsınız çok zor cidden ben bir haftadır çok yoruldum bu meme reddinden doğduğundan bari hiç biberon emzik kullanmadı yine de meme reddi var aşıcaz inşallah
G
Gülşah T.
16 Kasım 2025 22:19
@Burcu Büşra Öztürk umarım bi an önce atlatırsınız şırıngayla verdim şimdi uykudan uyanır uyanmaz emmedi onunda denedim bilmiyorum ne yapacağız
C
Cennet T.
17 Kasım 2025 04:23
Benim bebeğim de aynı ayda emmeyi reddetti kaç ay uğraştım dışarıya çıkınca sıfır emme biberonu da reddetti mama aldım artık yeter ki bi şey içsin diye onu da içmedi artık idrarından ürat kristalleri gelmeye başlamıştı susuzluktan bi de hava da sıcaktı o zaman artık sütüm azalmıştı emmediği için sağmaya başladım sağdıklarımı uyuyunca biberonla vereyim dedim bu sefer uykuları bölündü yine içmedi baya devam etti bu arada sonra kendi kendine düzeldi gece kalkıp sağıp uyku arasında verdim bi onu kabul etmişti yani gündüzü gece telafi ettik biraz elini ağzına çok götürüyorsa dişi de çok ağrıyor olabilir tetagil felan deneyin dişini rahatlatması için bi de Osman hoca hep şunu diyordu çocuğu ilk aylarda gereğinden fazla beslerseniz bi anda meme reddi yersiniz diye acaba ondan mı oldu demiştim çünkü ilk başlarda hem emziriyordum hem sağıp veriyordum ben
G
Gülşah T.
17 Kasım 2025 04:38
@Cennet Taşkın bebeğim hiç memeye düşkün bir bebek olmadı ama hiç de böyle bir şey yaşamamıştım diş çıkarmaya dair henüz bir belirti yok kızarıklık vs yani bilmiyorum anlam veremedim elini emiyor oyuncakları ağzına götürüyor ama ne memeyi ne biberonu almıyor bu kadar saat nasıl durabilir bilmiyorum hiç bi zaman açlık belirtisi de göstermiyor ben acıktığını düşünüp emzirirsen tamam bazen de bekliyorum acıkınca mutlaka huysuzlanacaktır vs diye ama yok verirsem iyi ama vermesem de olur yani sanki öyle isteksiz
C
Cennet T.
17 Kasım 2025 05:09
Aynı öyleydi ben de çok şaşırıyordum ama hiç umrunda bile olmuyordu saatlerce aç kalabiliyordu chat gbt ye yazmıştım durumu o da biraz yardımcı olmuştu ona da yaz istersen
G
Gülşah T.
17 Kasım 2025 09:28
Sorayım bi teşekkür ederim💖