Emmek İstemiyor
186 görüntüleme
N
Nermin Ç. ..
14 Eylül 2025 21:53
3 aylık oğlum bazen emmemek için ağlıyor kafasını çeviriyor bazende çok az emip bırakıyor bu neden olur
V
Vahide N. A.
14 Eylül 2025 22:05
Allah sabır versin bizde 3 ay 5 günlüğüz nerdeyse 15 gündür emmiyor kafa çeviriyor itiyor günde 1 kere2-3 dk emip ağlıyor mamayla devam ediyoruz mecbur göğüslerimde iyice yumuşadı sütüm azalıyor iyce ne yaptıysam olmuyor umarım birisi denemediğim bir yöntem yazar atak diyolar ama atak haftasından önce başladık hala sürüyor çok üzülüyorum sağımda yapamıyorum asla durmayan bir bebek sağdığımda da çok çıkmıyor ilginçtir ki dolup taşan üstümü ıslatan sütüm makinede çekiliyor sanki😓
N
Nermin Ç. ..
14 Eylül 2025 22:07
Karanlık odada emzirmek biraz işe yarıyor ama neden böyle yaptığına anlam veremiyorum emme reddi 4. Ayda başlar diye biliyorum
N
Nermin Ç. ..
14 Eylül 2025 22:08
Pes etmeyin bestlak damla alın sütünüz çoğalsın illaki geri dönüyorlar geçte olsa ben kızımdada yaşadım ama bunda biraz erken olunca farklı bir sebepten mi merak ediyorum
E
Esra K.
14 Eylül 2025 22:10
Meme reddi yaşıyorsunuz. Bu aylarda bebekler etrafı keşfettikleri için memede kalmak istemiyorlar. Uykuya dalmak uzereyken emzirmeyi deneyin. Biz de 3. Ve 4. Aylarda yaşadık. Stres yapmamaya çalışın. Bebeğinizi zorlamayın emmesi için. Biraz sabirli olun mutlaka duzeliyor ✨
N
Nermin Ç. ..
14 Eylül 2025 22:12
Yanıtınız için teşekkür ederim öyle deneyeceğim birde🌸
V
Vahide N. A.
14 Eylül 2025 23:01
Hepsini denedim göğüslerim yumuşatınca damlalar çaylar sütümde hiç sorun yoktu emmediğinde hiç biri çare olmuyor maalesef emme refleksi çok güçlü bi bebek emzik sürekli ağzında olsa yorulmaz biberon sever emmeyide çok severdi bir gecede öğürmeler başladı denemediğim kalmadı bir iki dk ya şükrediyorum atak desem haftasından önce başladı bende yoruldum artık zaten kolik bir bebek mastit bile oldum başlarda aldığı kadar alacak napıyım diyorum ama aylarca emziren anneleri gördükçe de içim gidiyor inşallah düzelir ben her öğün teklif etmeye devam edeceğim sanırım son damlaya kadar anne inat kızı ondan inat 🌸🙃
M
Mine G.
15 Eylül 2025 01:27
3. Ayın başlarında sanırım hızlı emmeye başladıkları için hava yutuyorlar. Bizde de başta öyle bi durum vardı. Kafasını çevirmeye başladıkça omzuma alıp gaz çıkarıp emzirmeye devam ettim. Gazdan dolayı emmek istedikleri halde ememiyolar böyle meme ile savaş veriyormuş gibi görüntü oluyodu. Gazını çıkarınca sorun olmyo. Ama 3-4 dk da bi çıkarmak gerekebiliyor
B
Büşra B.
15 Eylül 2025 01:37
Merhaba öncelikle Allah yardımcınız olsun, durumunuzu kolaylaştırsın. Benim kızım 10 günlükken yoğun bakıma alındı 5 gün ayrı kaldık zaten az olan sütüm nerdeyse tamamen gitti kızımda asla meme tutmuyodu. Bence burda en önemli şey sık sık teklif etmek doğru anları kollamak. Ben öncelikle gece uyku aralarında denemeye başladım. Gündüz de mamadan yarım saat sonra keyfi yerindeyken teklif ettim emmek istemiyorsa zorlamadım. Mastit gibi durumla karşılaşmamak için sağmaya gayret ettim. Fakat biberondan dahi içmek istemdiği zamanlar oldu. Pes etmeyin. Bu sürede farklı emzirme pozisyonları denemenizi tavsiye ederim. Bizim için uzanarak emzirmek faydalı olmuştu. Emmek bir nevi bebeğin kontrolunde oluyor istediği zaman başını çevirip uzaklaşıp istediği zaman memeye dönebiliyor. Bebek yanınızda uzanırken onunla konuşmaya çalışın yüzünü saçını okşayın. Ayrıca bebeğin beslenirken ayaklarını bir yere dayaması ona güvende hissettiryormuş. Ayak tabanlarını dizlerinize yaslayabilirsiniz bu da bizim işimizi kolaylaştırmıştı, sanki daha sakin oluyordu. Biliyorum söylemek kolay uygulamak okadar da kolay olmuyor ben çook uzun mücadele verdim hala daha veriyorum anne sütünü bırakmasın diye. Bebeklerimizin iyilik hali için elimizden ne geliyorsa yapmaya paylaşmaya çalışacağız. Ayrıca bir doktordan duyduğuma göre gögüslerin baştaki kadar sert olmayışı yumuşaması süt üretmeye alışmış olması demekmiş yani artık hep süt üretimine hazır, yeter ki talep olsun. Bol bol emzirdiğinizi gögüslerinizin sütle dolduğunu hayal edin. İnşallah her şey gönlünüzce olsun süreciniz kolaylaşsın
N
Nermin Ç. ..
15 Eylül 2025 01:50
Çok teşekkür ederim hepsini deneyeceğim Allah hepimizin yardımcısı olsun 🌸🌸

Esenay Ç. ..
Emzirme Danışmanı
24 Eylül 2025 09:15
Biberon kullanımı varsa biberon kaynaklı bebek memeyi reddeder ve bu davranışı gösterir eğer biberon yoksa bebeğiniz tok olduğu için emmek istemez bu nedenle de bu şekilde kendini ifade etmeye çalışır ısrar zorlama yapmayın ne zaman emmek isterse o zaman emmesine izin verebilirsiniz.