Emme Süresi Yeterli mi?

73 görüntüleme
E

Eliff

12 Aralık 2025 06:51
Bebeğim iki buçuk aylık. Emme suresi zamanla kısaldı şu anda aktif olarak 5 dakika civarı emiyor. Emme refleksi kuvvetli hızlı hızlı emip boğazına kaçırıyor bazen. Sütüm de var ama 5 dk emmek yeterli oluyor mu olmuyor mu emin olamıyorum. Günde 7-8 ıslak bez çıkıyor. Ama ilk ay 1.200 gr almışken 2. Ay 700 gr aldı.sağlık ocağındaki hemşire daha sık emzirebilirsini dedi. Şimdi sık emziriyorum ama 2 ay10 günlükken doktora gidip tartıldığında 100 gr civarlarında almış. Doymuyor olabilir mi?
(Dk 3290, boy 51 cm, baş çevresi 33cm ; 1. Ay 4500 gr 53,5 cm, baş çevresi 36 cm ; 2. Ay 5200 gr 58 cm, baş çevresi 39 cm)
E

Elif N.

12 Aralık 2025 07:05
Bu uygulamadaki anneleri strese sokan kişiler genelde sağlık ocağındaki hemşireler, benim de başıma geldi . Ne kadar strese girdiğimi anlatamam . Doktorunuzdan bilgi alın. Bazen az kilo alsa bile diğer gelişim özelliklerinden dolayı sorun görmüyorlar. Yani bebek her ay 1000 gr falan alsın, oldu.
Yaren T.

Yaren T.

12 Aralık 2025 07:11
Islak bezleri yeterliyse doyuyordur benim bebeğim de bir ay 1 kilo alıyor bir ay 500 gram alıyor en son 400 gram aldı bir ayda hatta kilosu persentil tablosuna uyuyor bence strese girmenize gerek yok bebekler büyüdükçe çene kasları kuvvetleniyor daha kısa sürede emiyor olması sizi yanıltmasın doyduğunda bırakır acıkınca ağlar meme ister sıkmayın canınızı çok güzel bence hatta benim bebeğim küçük doğdu 2. Ayda 3500’dü yeni yakaladık dönemlerimizi ayına göre çok iyi gördüm ben

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir