Emme Sonrası Kusma

171 görüntüleme
S

Senem

27 Nisan 2026 22:39
17 günlük bebeğim emdikten sonra genelde kusuyor. Bugün 2 kere fışkırır şekilde kustu. Doktorumuz her meme istediğinde ver dediği için veriyorum ama fazla geldiğini düşünüyorum. Sanırım sütümde fazla. Bir memeyi 25-40 dk arası emiyor. Ön süt ve arka süte ulaşsın diye tek meme veriyorum bir emzirmede. Sonrasında sağım yapıyorum. Emdiği memeden 30 ml diğer memeden 70-80 ml süt çıkıyor. Kusmuş olduğu fotoğrafları da paylaştım. Gun içinde birkaç kere de az miktarda ağzından geliyor. Ama paylaştığım fotoğraflardaki gibi fışkırırcasina kusunca endiseleniyorum. a
image
image
E

Ebrar D. N.

27 Nisan 2026 23:03
Benim bebeğim 45 günlük, 10 günlükten beri fışkırır şekilde kusmalar var. Başta paylaştığınız görsellerdeki gibiydi gittikçe artmaya başladı. Her beslenmeden sonra 15 dakika dik tutup gazını çıkardığım halde. Doktorum başta fazla beslenmeden olabileceğini düşündü, kontrolümüzde kilosuna bakınca reflüden şüphelendi. Son seferlerde burnundan da fışkırır şekilde gelince reflü olduğuna emin olduk. Şurup kullanıyoruz şu anda günde 3 kere. Günde 2 kereye düşerse yine tekrarlıyor kusmalar. Siz de doktorunuza danışın.
K

Kevser G.

27 Nisan 2026 23:04
Sürekli fışkırır şekilde kusarsa doktora gidin ama ara sıra olabiliyor benim bebeğimde fışkırır şekilde kustu ve arkasından tekrar istedi vermedim bi süre susmayınca verdim uyudu. Emme aralıklarını artırın bence 3 kilonun üstündeyse 3 saate kadar emmeye bilir. Gazı olunca da kusuyorlar gazını almaya çalışın .
S

Senem

27 Nisan 2026 23:47
Ebrar Dua Navruz
Benim bebeğim 45 günlük, 10 günlükten beri fışkırır şekilde kusmalar var. Başta paylaştığınız görsellerdeki gibiydi gittikçe artmaya başladı. Her beslenmeden sonra 15 dakika dik tutup gazını çıkardığım halde. Doktorum başta fazla beslenmeden olabileceğini düşündü, kontrolümüzde kilosuna bakınca reflüden şüphelendi. Son seferlerde burnundan da fışkırır şekilde gelince reflü olduğuna emin olduk. Şurup kullanıyoruz şu anda günde 3 kere. Günde 2 kereye düşerse yine tekrarlıyor kusmalar. Siz de doktorunuza danışın.
Bizde her beslemeden sonra 15-20 dk dik tutup gazını cikartiyoruz. burnundan da geliyor ayrıca. Kontrolunuzde kilosu nasildi ki refluden şüphelendi? Bizim doktor her bebek refludur dedi. Doktor kontrolümüzde bu zamanlarda günlük 25-40 gram almasını bekliyoruz. 40 gram almış gayet iyi, bu şekilde beslemeye devam et dedi. Fışkırır şekilde kusmuyorsa sorun yok. Her bebek kusar dedi. Ama doktor bunu söyledikten sonra fışkırır şekilde kusmaya başladı. Yaklaşık 4 gün oldu bu şekilde. Doktoruna götürsem mi endiselenmeli miyim diye düşünüyorum.
S

Senem

27 Nisan 2026 23:52
Kevser Genç
Sürekli fışkırır şekilde kusarsa doktora gidin ama ara sıra olabiliyor benim bebeğimde fışkırır şekilde kustu ve arkasından tekrar istedi vermedim bi süre susmayınca verdim uyudu. Emme aralıklarını artırın bence 3 kilonun üstündeyse 3 saate kadar emmeye bilir. Gazı olunca da kusuyorlar gazını almaya çalışın .
Üst gazı oluyor genelde. Emdikten sonra 15-20 dk yatirmiyorum. Dik tutuyorum ama ona rağmen kusuyor. Üst gazı çıksa dahi kustugu oluyor. 4 gündür böyle. Günde 2-3 kere fışkırır şekilde kusuyor. 15-20 dk emzirdim çok emmesin diye. Ama bu seferde çok ağlıyor durmuyor, yine istiyor. Vermek zorunda kalıyorum. Emme araliginida arttiramiyorum. Ortalığı birbirine katıyor vermeyince maalesef. Normalde 2-2bucuk saatte bir istiyordu. Şimdi 1-1bucuk saate düştü. Arada 2 saat oluyor. Nasıl besleyecegimi şaşırdım açıkçası
E

Esra G.

28 Nisan 2026 00:18
Benim bebeğim de böyle kusuyordu ve bende aynı şekilde sütüm fazla geldiği için kustugunu sanıp mama vermeyi kestim. Oysa bebeğim de reflü varmış. Şuan mama+ anne sütü devam ediyorum. Gazini çıkardıktan sonra kusuyor ama rahatladigini fark ediyorum. Doktor bana laktoz enzime+ probiyotik verdi
S

Senem

28 Nisan 2026 01:14
Esra Gökcan
Benim bebeğim de böyle kusuyordu ve bende aynı şekilde sütüm fazla geldiği için kustugunu sanıp mama vermeyi kestim. Oysa bebeğim de reflü varmış. Şuan mama+ anne sütü devam ediyorum. Gazini çıkardıktan sonra kusuyor ama rahatladigini fark ediyorum. Doktor bana laktoz enzime+ probiyotik verdi
Gazını çıkarttıktan sonra fışkırırcasina mı kusuyor? Doktorunuzun verdikleri kusmayı azalttı mı peki? Bizim bebekte gazını çıkarttıktan sonra kusuyor, rahatlıyor ama bu şekilde kusması ne kadar normal bilemedim
E

Ebrar D. N.

28 Nisan 2026 02:53
Senem
Bizde her beslemeden sonra 15-20 dk dik tutup gazını cikartiyoruz. burnundan da geliyor ayrıca. Kontrolunuzde kilosu nasildi ki refluden şüphelendi? Bizim doktor her bebek refludur dedi. Doktor kontrolümüzde bu zamanlarda günlük 25-40 gram almasını bekliyoruz. 40 gram almış gayet iyi, bu şekilde beslemeye devam et dedi. Fışkırır şekilde kusmuyorsa sorun yok. Her bebek kusar dedi. Ama doktor bunu söyledikten sonra fışkırır şekilde kusmaya başladı. Yaklaşık 4 gün oldu bu şekilde. Doktoruna götürsem mi endiselenmeli miyim diye düşünüyorum.
Kilosu olması gereken aralıkta alt sınırdaydı. Aşırı beslenmiş olsa üst sınırda ya da üst sınıra yakın olur demişti doktorumuz. O yüzden aşırı beslenip de bu denli fışkırarak kusmayı eledi. Her bebek kusuyor evet ama miktarı iyice fazlalaşıp, fışkırıyorsa genelde reflü oluyor. Endişelenmeyin çözümü var olan bir şey ama doktora gitmek için de ertelemeyin derim. Eğer ki doktorunuz reflü derse basit bir şurupla bebişiniz zorlanmayacak, yedikleri midesinde kalacaktır
S

Senem

28 Nisan 2026 04:29
Ebrar Dua Navruz
Kilosu olması gereken aralıkta alt sınırdaydı. Aşırı beslenmiş olsa üst sınırda ya da üst sınıra yakın olur demişti doktorumuz. O yüzden aşırı beslenip de bu denli fışkırarak kusmayı eledi. Her bebek kusuyor evet ama miktarı iyice fazlalaşıp, fışkırıyorsa genelde reflü oluyor. Endişelenmeyin çözümü var olan bir şey ama doktora gitmek için de ertelemeyin derim. Eğer ki doktorunuz reflü derse basit bir şurupla bebişiniz zorlanmayacak, yedikleri midesinde kalacaktır
Çok teşekkür ederim ilginiz için 
E

Ebrar D. N.

28 Nisan 2026 06:36
Senem
Çok teşekkür ederim ilginiz için 
Rica ederim ne demek, sağlıkla büyütelim bebişlerimizi
G

Gül Ç.

28 Nisan 2026 06:55
Merhaba konudan bağımsız sütünüzün artması için ekstra bişey yapıyo musunuz
S

Senem

28 Nisan 2026 07:04
Gül Çalık
Merhaba konudan bağımsız sütünüzün artması için ekstra bişey yapıyo musunuz
Bebekle tensel temas ve sağım yapıyorum. 3 gün yoğun bakımda yattı bebişimiz. O günlerde bile gece uyanıp sağım yaptım ve sütüm maalesef hiç gelmemesine rağmen. 2-3 ml gelmeye başladı. Bebeğimiz taburcu olunca eve gelir gelmez tensel temas yaparak emzirdim ve diğer memeden süt akmaya başladı. Sağım yapmanın da çok faydası olduğunu düşünüyorum. Siz sagdikca vücut daha fazlasını üretiyor. Bir de bol bol su icmenizi öneririm
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir