Emerken Huzursuzluk ve Mukuslu Kaka

176 görüntüleme
K

Kübra N. E.

20 Haziran 2025 22:07
Merhaba, bebeğim bayadır çok huzursuz emiyor memeyi çekiştirme ve emme bitene kadar sürekli gaz sancısı varmış gibi ıkınma aradada ağlama. Kakasını yaparken ve alttan gaz çıkarırkende aşırı zorlanıyor ve ağlıyor. Fazlacada kusması ve hıçkırması var birkaç gündürde mukuslu kaka yapmaya başladı. Aynı şeyi yaşayanlar var mı ptesi kontrolde huzursuz emdiğini ve kustuğunu söyledim doktor bebek reflüsü dedi. Bu arada bebeğim 35 günlük hem anne sütü hemde mama ile besleniyor
A

Ayşe E.

20 Haziran 2025 22:11
Benim bebeğimde de çok benzer bir tablo vardı. Süt alerjisi kaynaklı olduğunu düşünüp 1 aylıkken süt diyetine başladık doktor kontrolünde, sonrasında tüm gaz sancıları, memedeki huzursuzluklar 1 hafta içinde tamamen geçti. Alerji kaynaklı olabilir. Bir de benim bebeğimde kanlı kaka ilk defa 3. Ayda yanlışlıkla bir kaçak yaptığımda olmuştu onun öncesinde kanlı kaka değil mukuslu kaka oluyordu. Diyet yapmama rağmen de mukuslu kaka hep devam etti
K

Kübra N. E.

20 Haziran 2025 22:13
En kısa zamanda doktora götüreceğim bakalım bende araştırmalarıma göre süt alerjisinden şüpheleniyorum. Bebişlerin anne memesinde huzurlu olmaları gerek ben hiç görmedim sakince emsin.
Y

Yasemin İ. K.

20 Haziran 2025 22:28
İlk bebeğimde söylediğiniz şeylerin hepsini yaşadım, gazlı bir bebekti. Gürültülü ve bol mukuslu kaka yapardı. Şüphelenip allerji testleri yaptırdım ama bir şey çıkmadı. 3 ay bu şekilde devam etti sonrasında rahatladı. Bebekler ilk 3 ay genelde sıkıntılarını memede çözmeye çalışıyorlar. Emerken gaz çıkarmaya çalışmak, kaka yapmaya çalışmak, uyumaya çalışmak vs gibi. Bir de sütünüz fışkırarak geliyor ise de bu durumlar yaşanabiliyor. Bizimki kendiliğinden geçmişti. Sizin de öyle olur umarım
Sıla

Sıla

20 Haziran 2025 22:46
Benim bebeğimde ilk doğduğu zamanlar çok gürültülü gaz ve mukuslu kaka yapıyordu aşırı gazlıydı kucağımda emerken kıvranıyordu biryerde görmüştüm yoğurt gaz yapıyor diye doktorum yediğiniz şeyler bebeğe gaz yapmaz demişti zaman geçtikçe bebeğimin yüzünde sivilceler çıkmaya başladı omuzları böyle pul pul dökülüyordu çevremdekiler yenidoğan bebekte olur demişlerdi ama kırkı çıkmıştı bunları yaşadığımızda bir süre sonra kakası mukuslu ve kanlıydı ve kötü kokuyordu süt alerjisi olduğunu öğrendik doktor muayenesinde kulak arkası bacaklarının katlanma yerleri göbeği elinin üstü göz pınarları hep egzama olmuştu sıkı bir diyete girdim ek gıda dönemi geldiğinde doktorumuz duyarsızlaştırma yapalım dedi ilk önce ben diyetimi bozdum tekrarladı yine diyete başladım sonra yeniden bozdum bu sefer onada yoğurt yedirdim derken geçti vücudu alıştı artık sanırım sadece egzamaları kaldı görünmeyen kısımlarında şuan 7 aylık oğlum
G

Gaye Y. E. ..

21 Haziran 2025 07:37
Merhabalar birebir aynı belirtilerle ben de doktora götürdüm bebeğimi, 42 gunlukken sut alerjisi dedi doktor, kakada gizli kan da pozitif cikti. Yaklaşık bir aydır sıkı bir diyet uyguluyorum. Kakada mukus ara ara devam ediyor diyetini hiç bozmadıgim halde, doktor mukus zaman zaman olabilir endişe etme dedi. Huzursuzluk ve emmeme sorunu birkac gun icinde duzeldi. Diyette 2ayi tamamladıktan sonra tekrar gaitada kana bakılacak, zamanla duruma göre yavaş yavaş tüketmeye başlayacağımı söyledi doktorum. Çocuk doktorunuza sut alerjisinden suphelendiginizi söyleyebilirsiniz, eğer doğru bulmazsa belki bir çocuk alerjisi doktoruna da gösterebilirsiniz. Geçici bir durum ama bebegin huzuru açısından doğru taniyi koymakta fayda var.
K

Kübra N. E.

26 Haziran 2025 14:07
Kızlar ben doktora gittim alerjen mama yazdı ve diyete baslayacağım fakat sütü tamamen kestirdi ama süt ürünlerini (peynir yoğurt gibi) azaltmamj istedi çok azda olsa ye dedi ek gıdada sıkıntı yaşarız. Ya mamayı çok rahat yiyor sonrasında huzursuz olmuyor ama emmek zulüm sadece azıcık peynir tüketiyorum 3 gündür ona rağmen huzursuzlanıyor artık emzirmekten korkar oldum. salı günü kontrolüm var ama 3 hafta bu sekil devam edeceğiz.
S

Simla K.

26 Haziran 2025 14:23
Bende aynı durumu yaşıyorum dün gaita testi verdik gizli kan negatif çıktı.Memede sürekli huzursuzlanıyor yay gibi geriliyor reflüsü var önceden çok kusuyordu şimdi de kusuyor ancak pelte çıkarmaya başladı.Emerken sürekli huzursuzlanıyor memede az süre kalıyor ağlıyor çok gazı oluyor.Kakasında mukus var 3-4 seferdir anlayamadım
K

Kübra N. E.

28 Haziran 2025 22:46
Benimkinde reflüde var, doktorum ciltte döküntü olmadan yapılan testler negatif çıkabiliyor dedi. Kakasını gürültülü mü yapıyor peki en büyük belirtilerden biride bu

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir