Emerken Çırpınma

122 görüntüleme
N

Nermin Ç. ..

15 Aralık 2025 16:58
6 aylıkoğlum beni emerken çok rahatsız gibi çırpınıyor arada bir ağzından çıkarıp ağlıyor emerken hiç mutlu değil sebebi ne olabilir ayaklarını ileri geri yapıyor emerken devamlı kollarını çırpıyor
M

Merve K.

15 Aralık 2025 18:12
Sütünüz tazyikli olabilir mi ? Boguluyor mu aralarda ?
M

Mehves

15 Aralık 2025 18:15
Hiperlaktasyon denilen bi durum olabilir. Yani Sütünüz bebeğe göre tazyikli akiyor olabilir. Emince aniden boğulur gibi oluyordur. Mola vermek isteyince verin göğsünüze masaj yapın bide makaslama diye bi hareket var bas parmak ve orta parmak arasina memenizi sıkıştırıp öyle verin sütün akışını yavaslatin yani. Bi deneyin. Olmazsa hiperlaktasyon diye internetten bi araştırın. Emme reddine neden olabilir
M

Mehves

15 Aralık 2025 18:17
Bide geriye dogru hafif yaslanarak emzirmeye calisin. Sütun akışını yavaslatir
B

Büşra K.

16 Aralık 2025 20:05
Bebeğinizin inek sütü alerjisi de olabilir. Eğer mukuslu kaka, ciltte döküntü gibi başka belirtileri varsa bu seçeneği değerlendirebilirsiniz. Alerjik durumlarda da sütü emerken boğazda hassasiyet oluşabileceğini bu yüzden istekli ama rahatsız emme olabileceğini okumuştum. Tazyikli süt akımı da mümkün tabii, öyleyse emzirmeden önce biraz elle sağım yaparak göğsü boşaltmanız rahat emmesini sağlayabilir. Hiperlaktasyon durumunda sütü boşaltmak için sağım yapmak da memeye daha çok süte ihtiyaç var mesajı vereceğinden mastite kadar gidebilecek bir duruma sebebiyet verebilir o yüzden elle sağım önerilir. Tazyikli akımdan ziyade sütünüz yavaş aktığı için de bebek sabırsızlanıp ağlıyor olabilir. Ben çırpındığında meme değiştirerek sürekli doyana kadar emmesini sağlamaya çalışıyordum
N

Nermin Ç. ..

16 Aralık 2025 20:12
Bende öyle yapıyorum değerli yorumlarınız içinteşekkürederim🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir