Emerken Aşırı Terleme ve Emmeyi Reddetme

148 görüntüleme
M

Merve D.

Premium Üye
28 Haziran 2026 14:32
Bebeğim haftaya 5 aylık. Ege bölgesindeydiz havalar aşırı sıcak. Bebeğim emerken çok terliyor ve memeye gelmek istemiyor. Bazen memeyi görünce ağlıyor. 2 gündür durum iyice artmıştı sadece uykuya geçerken emzirebiliyordum. Bu yüzden süt mememde uzun süre bekledi. Bugün 3. Gün doğru düzgün sütüm gelmiyor ki sütü iyi olan biriydim. Sağım yapsam biberonla da içmiyor. Bu sefer idrarında kristal görmeye başladım. Mecbur mama takviyesi yaptım ilk defa. Sanırım dişi de kaşınıyor. Bu durum geçici mi sıcak havalarda ne yapıyorsunuz klima yok yazlıktayız
A

Ayşenur E.

28 Haziran 2026 14:56
Biz de aynı durumdaydık yaylaya çıktık düzeldi muhtemelen sıcaktandır kucakta değil de onu bir yere uzandırıp da emzirmeyi deneyin en azından socağınız birbirinize geçmez
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
28 Haziran 2026 17:51
Bebeğin emerken aşırı terlemesi ve emmeyi reddetmesi, özellikle sıcak havalarda sık görülen bir durumdur. Bunun birkaç nedeni olabilir:

1. Sıcak hava: Ege bölgesinde yaşıyorsunuz ve havalar çok sıcak. Bebeğiniz emerken terliyor ve bu onu rahatsız ediyor olabilir.
2. Diş çıkarma: Bebeğinizin dişi kaşınıyor olabilir, bu da emerken rahatsızlık veriyor olabilir.
3. Süt sıcaklığı: Sütünün sıcaklığı bebeğiniz için uygun olmayabilir.

Bu durumu geçirmek için şu önerilerde bulunabilirim:

1. Bebeğinizi serin tutun: Bebeğinizin terlemesini önlemek için, onu serin tutmaya çalışın.
2. Emzirme pozisyonunu değiştirin: Bebeğinizi emzirirken pozisyonunu değiştirerek, sütünün sıcaklığını ve akışını değiştirebilirsiniz.
3. Süt sağma: Sütünüzü sağarak, bir süre buzdolabında saklayabilir ve daha sonra ılıttarak bebeğinize verebilirsiniz.
4. Mama takviyesi: Eğer bebeğiniz mama ile beslenmeye başlamışsa, mama takviyesini sürdürmek zorunda kalabilirsiniz.

Klima yoksa, evinizi serin tutmak için başka yöntemler de bulabilirsiniz. Örneğin, perdeleri kapatabilir, havalandırmayı kullanabilir veya serin bir oda seçebilirsiniz. Bebeğinizin idrarında kristal görülmesi, susuzluk belirtisi olabilir. Bu nedenle, bebeğinizin sıvı alımını artırmak önemlidir.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir