Emerek Uyuma Lütfen Yardım Edin🥹
90 görüntüleme
B
Beyza N. ..
18 Kasım 2025 06:49
Bebeğim 7,5 aylık. Son 3 aydır çok zor uykuya geçiyordu ve ben de son 1 aydır ağladığı zamanlar emzirmeye başladım. Şu an tamamen emerek uyuyor başka türlü uyumaya çok direniyor. Emzirmeyeceğim diye kendimi şartlasam bile en sonunda pes edip emziriyorum. Geces abaha kadar 40 dk -1 saatte bir gibi emmek için uyanıyor. Artık göğüslerim sızlamaya başladı, çok zorlanıyorum. Emerek uyumasını nasıl bıraktırabilirim,yardımcı olabilir misiniz?

Ebe M.
18 Kasım 2025 07:07
Emzik kullanıyormusunuz

Fatma U.
Uyku Danışmanı - Uzman Psikolog
18 Kasım 2025 08:51
@Beyza Nur Merhabalar 🌼 Geceleri 40 dakikada bir veya saatte bir uyanması, her uyku döngüsü arasında bu emme desteğini tekrar talep ettiğini gösterir. Göğüslerinizdeki sızlama ve sizin yaşadığınız zorluk, bu döngünün sürdürülemez hale geldiğini ve acilen değiştirilmesi gerektiğini işaret eder. Emerek uyuma alışkanlığını kırmak için, öncelikle emzirmeyi uykuya dalmadan ayırmanız gerekmektedir. Bunu kademeli olarak yapınız: Bebeğiniz tam uyumadan, uykulu ama uyanıkken emzirmeyi kesip yatağa koyunuz. Uyandığında, hemen emzirme yerine, önce başka bir yatıştırma yöntemi (pışpışlama, sırtını sıvazlama) ile müdahale ediniz. Geceleri uyandığında, bebeğinizi kısa bir süre yatağında bırakarak geri uyumayı denemesine fırsat tanıyınız. Bebeğinizin uykuya dalmayı memeden bağımsız öğrenmesi, hem sizin hem de onun gece uykusu kalitesini kökten iyileştirecektir.