Emerek Uyuma
101 görüntüleme
A
Aslı D. ..
9 Mart 2026 21:40
Bebeğim 4.5 aylık oldu sadece emerek uykuya geçiyor. Başka türlü uyutamiyorum gündüz kucağımda uyuyor sadece beşiğe koyunca uyaniyor ne önerirsiniz?
M
Merve A. ..
9 Mart 2026 21:45
Benim oğlum 15 aylık halen emerek uyuyor ama babası uyuttugunda kucağında pıs pıs yaparak uyutuyor. Geçişi babayla deneyip bu sekilde yapabilirsiniz. Ancak annenin kokusunu alınca emmeye yoneliyorlar biraz alışması için zaman gerekiyor. En önemlisi bu süreçte size en cok ihtiyacı var zamanla isteseniz de emmeyecek uyku profili yetişkinlere benzeyecek. Tadını çıkarın eğer sizi cok yormuyorsa
A
Aslı D. ..
9 Mart 2026 21:49
Evet kokumu alınca babasinda bile olsa huzursuzlanip memeye gelmek istiyor. Gündüzleri yorucu oluyor desteksiz olduğum için. Elimden gelse sürekli kucağımda uyuturum ama yetisemiyorum ev yemek mecbur

Afranur K.
9 Mart 2026 21:53
Aslı haım, biz de normalde memede uyumazdık ama 1 haftadır memede uyumak istiyor. Ben de chatgpt ile bir plan yapmaya çalıştım, orada verdiği şu bilgi baya işe yaradı,
Bebekler ilk uykularına diğer uykulardan daha rahat geçiyor, anneler de günün o saatinde daha rahat psikolojiye sahip oldukları için ilk uykusunu memeden kesip desteksiz uyutmaya çalış diyordu, bu deneme de en fazla 15-20 dk olsun daha fazla uzatıp bebeği de yorma diye.
Bebeği meme de mayıştırdıktan sonra gündüz uykusunu yapacağı yer, bizde hamak var ona, koyup uyumasını bekliyorsunuz.
Bizde ilk uykular değişmeye başladı bile. Yavaş yavaş tüm gündüz uykularına yaydıktan sonra gece uykusuna da geçeceğiz inşallah.
Biz de işe yaramaya başladığı için siz de denersiniz belki.
Bebekler ilk uykularına diğer uykulardan daha rahat geçiyor, anneler de günün o saatinde daha rahat psikolojiye sahip oldukları için ilk uykusunu memeden kesip desteksiz uyutmaya çalış diyordu, bu deneme de en fazla 15-20 dk olsun daha fazla uzatıp bebeği de yorma diye.
Bebeği meme de mayıştırdıktan sonra gündüz uykusunu yapacağı yer, bizde hamak var ona, koyup uyumasını bekliyorsunuz.
Bizde ilk uykular değişmeye başladı bile. Yavaş yavaş tüm gündüz uykularına yaydıktan sonra gece uykusuna da geçeceğiz inşallah.
Biz de işe yaramaya başladığı için siz de denersiniz belki.
A
Aslı D. ..
9 Mart 2026 21:56
Teşekkür ederim bir de öyle deneyelim bakalim inşallah ise yarar
Yükleniyor...