Emeklememe
52 görüntüleme

Fadile B.
12 Ağustos 2025 04:42
7.aya gireceğiz emeklemek çok istiyor ama yapamıyor bende evde emekliyorum görüp öğrensin diye
Havluyu Rulo yapıp göğsünün altından destekliyorum yapıyor öyle
Zıplatoyorum
Öğrenmesi için daha ne yapmam lazım biraz kilolu bir bebek acaba ondan mı 😭
Havluyu Rulo yapıp göğsünün altından destekliyorum yapıyor öyle
Zıplatoyorum
Öğrenmesi için daha ne yapmam lazım biraz kilolu bir bebek acaba ondan mı 😭
H
Habibe S.
12 Ağustos 2025 05:57
Benim bebeğim kilolu bile değil ama aynı durum. Çok istiyor ama hâlâ koordine edemiyor vücudunu, kafasını yerden kaldırmıyor sürünmeye çalışırken, haliyle gidemiyor. Ben çok takılmıyorum artık, emeklemek bi gelişim basamağı değil sonuçta. Çabaladıkları için illa ki emeklerler diye düşünüyorum 😂

Fadile B.
12 Ağustos 2025 05:58
Bende ama o yapamayınca aşırı ağlıyor ya ona yardım etmek için çabalıyorum yapamıyoruz kalıyoruz 😅😅😅
H
Habibe S.
12 Ağustos 2025 06:01
🤭 bizde de aynı durum hem ağlıyo hem sinirleniyor, en son bende bırakıyorum, zaten dönmeyi bile 6. Ayda çözdü, emeklemenin zamanı da vardır inşallah 🫂
Fatma U.
Uzman Psikolog
12 Ağustos 2025 06:15
Her bebeğin gelişim hızı kendine özgüdür ve bazıları diğerlerinden daha geç emeklemeye başlayabilir. Kilo, bazen hareket kabiliyetini hafifçe etkilese de, genellikle esas engelleyici faktör olmayabilir. Bebeğinize bolca karın üstü zamanı (tummy time) ve zeminde özgürce hareket edebileceği güvenli alanlar sunmaya devam edebilirsiniz. Onu emeklemeye teşvik edecek oyuncakları uzağına koyarak ulaşmaya çalışmasını sağlayabilirsiniz. Acele etmemeniz ve bebeğinizin kendi hızında keşfetmesine izin vermeniz faydalı olabilir. Gelişimiyle ilgili aşırı endişeleriniz olursa, çocuk doktorunuzla konuşmanız her zaman iyi bir fikir olacaktır.

Fadile B.
12 Ağustos 2025 06:18
Habibe hanım bizde yeni yeni çözdük dönmeye beraber oturmayı da öğrendi ama emekleme çok zor 🤭🤭🤭
H
Habibe S.
12 Ağustos 2025 06:21
Sağlıkla büyüsün hepsi, her bebeğin zamanı farklı 💕