Emeklemeden Yürüyen Bebek

76 görüntüleme
Melis A.

Melis A.

16 Temmuz 2025 19:33
Merhaba oğlum 12 aylıkken ilk adımlarını attı şuan 18 aylık hiç emeklemedi direk yürüdü yüz üstü durmayı sevmedi hiç . Oturduğu yerden ayağı kalkamıyor hatta uzanırken doğrulamıyor . Ama eğilme eşya alma hatta koşması var . Zamanla öğrenirmi bu bir sorun mu ?
A

Aysima K.

16 Temmuz 2025 19:49
Merhaba emekleme bir gelişim basamağı değildir. Emeklemeden yürüyen bir sürü bebek var. Bizzat geçen hafta doktorumuza sordum. Kızım 9.5 aylık yeni yeni emekleme pozisyonu aldı. Emeklemiyor dedim. Doktor bana biz doktorlar bebeklerin emeklemesini beklemeyiz bu bir gelişim basamağı değildir dedi. Yani içiniz rahat olsun sorun değil bu.
E

Elif G.

17 Temmuz 2025 07:32
Merhaba bahsettiğiniz becerileri yapamama proximal yani gövde,karın gibi vücuda daha yakın kasların zayıflığından kaynaklaniyor.Emekleme bu kaslarin guclenmesine yardimcidir ancak emeklemeyen her cocukta da bu problemler gozlenmez.Bazi kas hastaliklarinda da proximal zayiflik gozlenebilir.Sorun sadece kas gucsuzlugundense birkac egzersizle toparlanabilir.Cocuk doktorunuza veya pediatrik fizyoterapiste ayrintili degerlendirme icin gitmenizi öneririm.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir