Emekleme Dönemi

243 görüntüleme
B

Bircan S.

Premium Üye
21 Haziran 2026 13:09
Kızım emeklemeye yeni başladı laminant parke zemininde emeklerken dengesini kaybetti 10 santim yükseklikten kafasını parkeye çarptı önce biraz kızardı kızarıklık gitti ama şişlik var mı yok mu anlayamıyorum aradan 1 saat geçti keyfi yerinde ama hastaneye götürmeli miyim
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

Premium Üye
21 Haziran 2026 13:10
Düşme Sonrası İlk Adımlar

Bebekler emekleme dönemindeyken sık sık düşme yaşamaları normaldir. Ancak kafasını çarpmış olabileceğinden endişe duyuyor olabilirsiniz.

Düşme sonrası 10 dakika gözlem altında tutulması önerilir.
Şişlik veya morarma gibi bir durum yoksa ve bebek keyfi yerindeyse endişe edilecek bir durum yok demektir.
Ancak kafasında şişlik, morarma, çizik, kesi gibi bir durum varsa en yakın pediatri kliniğine başvurmanız gerekir.
Aynı şekilde 1-2 saat içinde bebeğinizde uyuşukluk, huzursuzluk, beslenme bozukluğu, kusma, göz çevresinde morarma gibi belirtiler görülürse ivedilikle hastaneye başvurmanız gerekir.

Genelde böyle bir durumdan sonra bebekler bir müddet uyuyabilir bu nedenle bebeğinizi gözlem altında tutmaya devam edin.
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
N

Nur ..

21 Haziran 2026 14:24
Keyfi yerindeyse kusma bilinç kaybı vs yoksa evde takip etmeniz yeterli olur çok yüksek bir yerden düşmemiş zaten
B

Bircan S.

Premium Üye
21 Haziran 2026 14:30
Nur 🌸
Keyfi yerindeyse kusma bilinç kaybı vs yoksa evde takip etmeniz yeterli olur çok yüksek bir yerden düşmemiş zaten
Düşme de değil aslında çarptı ama hafif şişip kızarınca çok korktum 2 saati geride bıraktık iyi şimdi çok şükür geçti kızarıklığı vs ama alnın kemik yapısımı öyle şiş mi anlayamadım çok teşekkürler 🫶🏻
N

Nur ..

21 Haziran 2026 14:30
Bircan Sönmez
Düşme de değil aslında çarptı ama hafif şişip kızarınca çok korktum 2 saati geride bıraktık iyi şimdi çok şükür geçti kızarıklığı vs ama alnın kemik yapısımı öyle şiş mi anlayamadım çok teşekkürler 🫶🏻
Şişmiş olsa bile bir süre sonra geçecektir merak etmeyin çok geçmiş olsun sağlıkla büyüsün bebişiniz 🌸
B

Bircan S.

Premium Üye
21 Haziran 2026 14:33
Nur 🌸
Şişmiş olsa bile bir süre sonra geçecektir merak etmeyin çok geçmiş olsun sağlıkla büyüsün bebişiniz 🌸
Başka bir anne tecrübesinden duymak doktordan duymak gibi ferahlatıyor amin hepimizin bebişleri sağlıkla mutlulukla büyüsün inşallah
Göktenur B.

Göktenur B.

21 Haziran 2026 14:59
Parke güvenli zemin olarak sayılıyor tabikide her düşme durumunda mutlaka gözlem yapmalıyız ama kendi boyu kadar yükseklikten düşse bile doktorlar ciddi sorunlar olmuyor diyo hastaneye gitsenizde gözlem yaparlar acil bı durum olmadıktan sonra malesef her annenin başına bu tarz şeyler geliyor bebeğinizi gözlemleyin farklı bı durum görür veya hissederseniz doktora başvurun geçmiş olsun
B

Bircan S.

Premium Üye
21 Haziran 2026 15:04
Göktenur Bektaş
Parke güvenli zemin olarak sayılıyor tabikide her düşme durumunda mutlaka gözlem yapmalıyız ama kendi boyu kadar yükseklikten düşse bile doktorlar ciddi sorunlar olmuyor diyo hastaneye gitsenizde gözlem yaparlar acil bı durum olmadıktan sonra malesef her annenin başına bu tarz şeyler geliyor bebeğinizi gözlemleyin farklı bı durum görür veya hissederseniz doktora başvurun geçmiş olsun
Evet ben de şu an tomografiye gerek duymazlar zaten diye evde gözlemliyorum teşekkür ederim 🌻
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir