Emdikten Sonra Üst Gaz
107 görüntüleme
H
Hümeyra M.
1 Nisan 2026 16:56
Bebeğim 55 günlük 5-6 dk hızlı hızlı emdikten sonra memeye kafa atmaya başlıyor. Sonra da gaz yapıyor gibi geğirene kadar rahatlamıyor ve çok ağlıyor geğirdikten sonra rahatlıyor biraz ama gazı azalmıyor. Üst gaz olmaması için ne yapabilirim?
E
Elif V.
1 Nisan 2026 17:01
Her emdikten sonra üst gaz olur ve mutlaka çıkarmanız lazım. O gazın olmasını engelleyemezsiniz sadece süt tazyikliyse bebek çok hava yutuyosa vs bunlara dikkat edip azaltabilirsiniz
H
Hümeyra M.
1 Nisan 2026 17:11
Sür tazyikli olabilir onu nasıl halledeceğiz dik emzirme yapıyorum arada pozisyon değiştiriyorum ama bi türlü çözüm bulamadım
İ
İmran N. K.
1 Nisan 2026 17:15
Bütün bebeklerde gaz olur ancak daha az olması için ben asla hiç bir bakliyat yemedim. Portakal mandalina gibi asitli meyveler yoğurt turşu filan tüketmedim. Sütü ve sütlü tatlıları sadece laktozsuz haliyle tükettim. Ve bol bol kimyon baya kaşık kaşık. Bence başarılı bi diyet oldu. Bebeğimin tabiki gazı oluyo ama rahatız diyebilirim.
S
Semaa
1 Nisan 2026 17:19
Yapacağın birsey Yok yaklaşık 3 ay bu döngü devam ediyor 55 günlük bebek 5-6 dk da yoruluyor o yüzden yavaşlıyor emdikçe üst gazı çıkar hep her emmede yapman lazım çıkarmaz bagırsaklara gittiğinde sancı yapıyor
H
Hümeyra M.
1 Nisan 2026 17:31
Geğirence resmen boğazı yanıyor ve ara ara emerken boğazında kalıyor bu tazyikten midir

Afranur K.
1 Nisan 2026 17:36
Tazyiği anlamak için bebeğiniz ilk emdikten sonra devam etmeden elinizle kahverengi alandan sıkarak kontrol edin. İp gibi ince hızlı geliyorsa tazyiktir. Ama damla damla geliyorsa sıkıntı yoktur.
Bu arada büyük ihtimalle emerken hava da yutuyor yani ya hızlı emmeye çalışıyor ya da tazyikten dolayı kontrol etmeye çalışıyor hava yutuyor.
Bu arada büyük ihtimalle emerken hava da yutuyor yani ya hızlı emmeye çalışıyor ya da tazyikten dolayı kontrol etmeye çalışıyor hava yutuyor.
M
Merve
1 Nisan 2026 17:49
Ben yatarak emzirmede çare buldum böylece fazla süt ağzını kenarından akıyor daha rahat emiyor eğer sütünüz tazyikliyse en iyi emzirme şekli bu oluyor kendi tecrübemle ve hava yuttuğunu farkettiğiniz anda gazını çıkarın bir süre sonra memeyi tekrar teklif edin
H
Hümeyra M.
1 Nisan 2026 18:37
Peki tazyiki engellemek için ne yapabiliriz?

Afranur K.
1 Nisan 2026 21:00
Peki tazyiki engellemek için ne yapabiliriz?
Size videolarını da atayım hem Osman beyin hem de Esra hanımın videoları var. Ben onlarla durumu idare edebilir hale geldim.
Tazyik maalesef nüks edebiliyor biz 6. Ayımızdayız ayda 1 kere aynu işlemleri 2/3 gün yapıyorum.
Durum çözülmezse meme reddi meydana gelebiliyor biraz çaba istiyor bu durum maalesef.
https://youtu.be/3jVbw-MwlMM?si=f7QEzdoOi3EVtGqG
H
Hümeyra M.
2 Nisan 2026 10:57
Bebek emmeden önce 20-30 ml, EL ile sağım yapın. Pompa kullanmayın pompa tazyiği arttırır basınçtan dolayı. Aynı memeyi 2-3 emzirme üst üste emzirin, diğer memeye öyle geçin. Bu sayede basınç azalıyor.
Size videolarını da atayım hem Osman beyin hem de Esra hanımın videoları var. Ben onlarla durumu idare edebilir hale geldim.
Tazyik maalesef nüks edebiliyor biz 6. Ayımızdayız ayda 1 kere aynu işlemleri 2/3 gün yapıyorum.
Durum çözülmezse meme reddi meydana gelebiliyor biraz çaba istiyor bu durum maalesef.
Yükleniyor...