Elma Armut Püresi mi Gaz Yaptı

94 görüntüleme
B

Betül ..

21 Ocak 2026 07:48
Gün içinde bir kere mama içti o da öğlen saatlerinde (Aptamil prosyneo). Akşam 6 civarı haşlanmış elma armut püresi verdim kakasını yapsın diye ve yatmadan önce yaptı. Gece bebişte o kadar gaz oldu ki asla uyuyamadı ağladı durdu tüm gece ayaktaydık. Sabah alttan baya baya gaz çıkardı. Şimdi bu mamaya başlayalı da birkaç gün oldu. Bu gaz durumu mamadan mı yoksa elma armut püresinden mi olmuştur acaba? Bebiş 6 ay 7 günlük
N

Nazlı

21 Ocak 2026 07:52
Püreden mi mamadan mı oldu bilemiyorum ama aptamil kullanınca bizde de fena şekilde gaz yaptı ve kusma ile eşlik etmeye başlayınca aptamili bıraktım
B

Betül ..

21 Ocak 2026 07:55

Nazlı

Püreden mi mamadan mı oldu bilemiyorum ama aptamil kullanınca bizde de fena şekilde gaz yaptı ve kusma ile eşlik etmeye başlayınca aptamili bıraktım

Ya inşaAllah mamadan değildir çok mama değiştirdik hiçbiri yaramadı ne yaparım bilmiyorum. Öğünden hemen sonra mı gaz oluyordu yoksa gece mi peki ?
N

Nazlı

21 Ocak 2026 08:00
Her türlü gaz oluyordu. Gece de rahatsız ediyordu. Öğün sonrası zaten direkt kusuyordu. Ben hipp e başladım kusması baya fark edilir şekilde azaldı. Daha rahatladı
M

Merve

21 Ocak 2026 08:04
Haşlanmış meyvenin gaz yapacağını sanmıyorum ya, çiğ olsaydı belki ama pişmiş yani. Ben de veriyorum çünkü çok gazlı ve hassas bir bebek ama meyveler bir şey yapmadı cok şükür. Mama daha cok gaz yapıyor bize de. Golden goat öneririm biz bir onda rahatladık
G

Gokce i.

21 Ocak 2026 08:09
ben de sma dan sonra aptamile geçtim gaz şikayeti çok olmadı ama ciddi ishal oldu oğlum 6,5 aylık. Dün patatesli çorba verdim biraz toparladı.
B

Betül ..

21 Ocak 2026 08:16
Hipp aşırı gaz ve kusma yaptı golden goat iyi gelmişti ama aşırı kabız yaptı ağrılar içinde kaldı çocuk. Evolvia zaten yok hiçbir yerde. Aptamil tek seçenek kaldı iyi de geldi gibiydi ama bilemiyorum neden böyle oldu gece çok kötü oldu yavrum. Bugün ek gıda vermeyip sadece mama vericem bakıcam zaten günde 1-2 kere veriyorum dün de 1 kere verdim bu kadar gaz yapar mı bilemedim ya
N

Nazlı

21 Ocak 2026 08:26
Bebekten bebeğe değişebiliyor mamalar. Bazılarına çok iyi bazılarına kötü geliyor. Ama dediğiniz gibi yapabilirsiniz. Eğer mamada sıkıntı yoksa belki de meyveler yapmış olabilir. Doktor Osman Bey in bir videosunda eğer gaz bağırsaklara indiyse 2 gün çekersiniz diye söylemişti. Meyveye ara verip 1-2 gün gözlemlemeniz daha iyi olacaktır. Böylece sıkıntı mamadaysa başka mamaları araştırırsınız
G

Gokce i.

21 Ocak 2026 08:26
emziriyorsunuz sanırım belki sizden de geçmiş olabilir mi
B

Betül ..

21 Ocak 2026 08:44

Nazlı

Bebekten bebeğe değişebiliyor mamalar. Bazılarına çok iyi bazılarına kötü geliyor. Ama dediğiniz gibi yapabilirsiniz. Eğer mamada sıkıntı yoksa belki de meyveler yapmış olabilir. Doktor Osman Bey in bir videosunda eğer gaz bağırsaklara indiyse 2 gün çekersiniz diye söylemişti. Meyveye ara verip 1-2 gün gözlemlemeniz daha iyi olacaktır. Böylece sıkıntı mamadaysa başka mamaları araştırırsınız

Evet bende öyle düşünüyorum yani tek öğün mama bu kadar gaz yapıyorsa zaten mevcut başka mama bakıcam ama önce 2-3 gün hiç ek gıda vermeyeyim benim bebişin bağırsakları çok hassas ve gazlı baya yani ek gıda ağır geliyor olabilir emin olamıyorum. Bağırsağa inen gazın o kadar uzun süre uğraştırdığını da bilmiyordum daha dikkatli olurum artık teşekkür ederim
B

Betül ..

21 Ocak 2026 08:45

Gokce i.

emziriyorsunuz sanırım belki sizden de geçmiş olabilir mi

Belki de. Dün makarna ve çok çok az karnabahar yedim belki karnabahar dokunmuştur
Ayşegül A.

Ayşegül A.

21 Ocak 2026 10:38
O Mamaya yeni başladıysanız ilk zmanlar alışana kadar gaz olabilir.meyvenin yapacağını ben pek [sanmıyorum.ama](sanmıyorum.ama) karnıbahar yemişsiniz bu da yüksek bir ihtimal çnkü ben 1 kere mercimek çorbası içmiştim mesela o gün benim oğlan da çok rahatsız olmuştu gaz olmuştu.bazı doktorlar annenin gazı geçmez diyor ama ben buna mercimek çorbasıyla şahit oldum bence bazıları [geçebiliyor.bi](geçebiliyor.bi) kaç gün takip [edin.biz](edin.biz) de sizin mamadan kullanıyoruz 8 aydır.o mama gazlı hassas bebekler için özellkle yapılmış sanırım.alışana kadar belki yapar sonra geçer diye düşünüyorum.

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir