Elleriyle Tam Kavrama Yapamıyor
136 görüntüleme
B
Berna K.
24 Temmuz 2025 20:08
Merhaba bebeğim düzeltilmiş 4 ay 22 günlük dönebiliyor bize gülüyor müzik açtığımda ki çok seviyor dans ediyor fakat bi eşya tutmak istemiyor tam kavrama yapamıyor sinir olup ağlıyor. Yani bişeleri hala güçlü kavrayamıyor olması normal mi değilmi bilmiyorum yaşayanlarınız varmı acaba bu durumu ?
B
Berna K.
24 Temmuz 2025 20:09
Yani saçlarımı falan istediği bişe olunca çok güzel asılıyor fakat oyuncaklarıyla oynarken bu olayı yapamıyor

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
24 Temmuz 2025 20:33
Oyuncakların boyutu nasıl acaba kalın geliyor olabilir mi ellerine? Ya da dokusal farklılıklardan dolayı tutmak istemiyor olabilir mi ? Parmağınızı vs tutuyor mu ?
B
Berna K.
24 Temmuz 2025 20:35
Evet ellerimizi tutuyor yani mesela tırtılı var bilirsiniz ses çıkaran kavrayamıyor veya toplar var renkli kavrayamıyor dokulu slikon toplar aldım onlardada aynı şey iki eliyle koordinasyon da mı sıkıntı yaşıyor acaba diyorum. Bu sıra ellerini izliyor mesela ayaklarını tutmaya başladı bugün
D
Dilara
24 Temmuz 2025 21:12
Daha çok küçük bence, bizimkide dediğiniz gibi istedimmi tutar kavrar fakat oyuncağa geldimmi elini kavramazdı. Şimdi 6. Aylık ufak topları bile tutuyor avucunun içinde. ☺️ birden olcak. Ben gelişsin diye gözetim altında şişenin içine nohut koyar cıngırak gibi oynatırdım veya ufak torba şişirir kavramasını sağlardım.

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
25 Temmuz 2025 05:02
Şuan için tırtılı, topları kavrayamaması çok normal elleri küçücük ve kas koordinasyonu henüz tam gelişmiş değil. Ayrıca çok ince saplı oyuncakları da tutmakta zorlanabilirler ellerinden kayıp gider. Ayaklarını tutması çok güzel bu aylarda beklenen bir durum. Peki uzanma davranışı nasıl? Gördüğü bir nesneye uzanmaya çalışıyor mu ?
B
Berna K.
25 Temmuz 2025 05:32
Evet çalışıyor oynamak istiyor

Mine D. ..
Çocuk Gelişim Uzmanı
27 Temmuz 2025 07:33
El kasları tam güçlenmediyse belki yoruluyor olabilir. Tam avucuna uygun ne çok kalın ne de ince olmayan boyuttaki bir iki parlak nesneyle başlayın. Onun karşısında siz de tutun beraber sallayın dikkatni elinize vermesini sağlayın. Suyun içine atın orda yakalamaya çalışsın belki ilk başta izler ama daha sonra yakalamaya çabalar.
A
Ayşe V. ..
29 Temmuz 2025 15:39
Hışırtılı kitap var onu kullanabilirsiniz ses çıkartınca ilginisini çekebilir bir de daha küçük şeyler verseniz eline aklıma bununla ilgili oyuncak gelmiyor ama ruj gibi😊