Ellerini Kuş Gibi Çarpması
253 görüntüleme
S
Semra
9 Temmuz 2025 10:48
9 aylik bebek sosyal gülümse ve göz teması var. Sürekli ellerini kuş gibi hareket ediyor. Oyuncaklarla oynarken değil ama boş olduğunda hep yapar. Dikkati dağıtıldığında bırakır ve yapmaz. Çok endişelsniyorum çünkü günde baya yapar. Siz daha önce böyle bir durum yaşadınız mı, geçer mi ? Strese soktu beni çok endişelendim

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
9 Temmuz 2025 11:25
Merhabalar, sosyal iletişim, çevresine sizlere ilgisi ve algı olarak açıksa bu aylardaki bebekler heyecanlandiginda ve çevresinde farklı şeyler gördüğünde bu tarz hareketler yapabilirler. Gözlemleyin bu hareketleri yaptığında dikkatini dağıtın ve devam edin. Özel Eğitim öğretmeniyim ve benim oğlumda şuan tam 9 aylık beni görünce dışarı çıkmak için kapıyı açtığımızda vs heyecandan ellerini ve ayaklarını çırpar. Ama çok sosyal ve algısı açık bir çocuk. Görünen her hareketi otizme yormamak gerekir. Otizm tek bir davranisla kendisini gösteren bir durum değildir. Genel bir çerçeve de bakmak ve değerlendirmek gerekir. 💙
S
Semra
9 Temmuz 2025 11:29
Ama benim oğlum sürekli yapar, yani bilmiyorum internette yazinca sürekli böyle hareketler varsa otizm direk söylenir. Bir de heyecanlanınca değil hep yapar. Yani oyun oynamadığında boş olduğunda. Bilmiyorum etrafimiza bebekler ve fazla insanlar olmadiğini mi ve bu şeklinde sikilip yaptiğini mi anlamadım

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
9 Temmuz 2025 11:34
Bebeğiniz bu davranışı gösterdiğinde kısa videolar çekerek online ya da yüz yüze bir degerlendirme de alabilirsiniz içinizin rahat etmesi adına 🙏
S
Simay s.
10 Temmuz 2025 15:54
Merhabalar benim kızım 17aylik evde yürürken daha sonra sırtını hemen bir yere yasliyor.ve tekrardan yürüyor yada müzik açınca dans ediyor sonra tekrar dan sırtını hemen duvara yada sandalye ye yasliyor.aileden biri gördü bu hareketini ve otizmli çocuklar da hep böyle yapıyor dedi sizce doğruluk payı nedirerak ettim

Şenay Ü. H. ..
Özel Eğitim Uzmanlığı
10 Temmuz 2025 17:50
Sadece bu davranış ile net bir şey söylemek mümkün değil. Çocuğunuzun sosyal iletişim ve oyun içi etkileşimi hakkında bilgi sahibi olmam gerek 🙏
B
Büşra T.
10 Temmuz 2025 20:28
Kızımda 10 aylık oda heyecanlandığında sevindiğinde ellerini çırpıyor doktorumuza ve başka bir uzmana sordum gayet normal yapabilir herşeyi otizme yormayın dedi. Mesela kafa sallamamızda vardı etraftakiler neden böyle bir sorun var diye beni kuşkulandırmıştı doktor onada bir sorun olmadığını söyledi ve bir süre sonra geçti ama isterseniz sizde video çekip bir uzmana danışın içiniz rahat etsin
S
Simay s.
11 Temmuz 2025 12:24
Seslendigimiz zaman bakıyor ablasıyla oyun oynuyor bizimle oynuyor dışarda aktif ses çıkaran aletleri seviyor o yüzden müzik dinlemeyi çok seviyor yuruken ellerinden tutmamiza izin vermiyordu ama yeni yeni tutmaya basladi
S
Semra
11 Temmuz 2025 13:14
Büşra hanim kafa sallamasi kaç sürdü, kaç ay gibi ?