Ellerini Emiyor

126 görüntüleme
N

Nisa B. ..

2 Ocak 2026 18:16
1 aylık bebeğim uykusunda ellerini emerek kendini uyandırıyor uyanıkken de elleri ağzında emip ağlıyor aç değil bundan eminim kusana kadar emiyor çünkü ama kendini uyandırması onu da beni de mahvetti uyku denen bir şey kalmadı 5 dk uyuyor sonra eller ağızda uyanıyor ne yapmalıyım
Z

Zeynep Ö.

2 Ocak 2026 18:18
Kundak yapsanız durmuyor mu
Afranur K.

Afranur K.

2 Ocak 2026 18:21
Bu durumu bence de kundakla çözebilirsiniz. Mümkünse yarım kundak yapmaya özen gösterin, hazır satılan kundaklar mevcut öok kolay kullanımı. Biz 3. Ayımızdayız hala elleri ile kendini uyandırıyor. Ama eğer gece kundak yaparsam çok uzun saatler uyuyor, acıkana kadar hatta.
Z

Zeynep Ö.

2 Ocak 2026 18:22
Evet yarım kundakla başlayın alışır bende birinci aydan somra başladım kundak yapmaya elleri durmuyor du çünkü
N

Nisa B. ..

2 Ocak 2026 18:24
Hazır kundak, yarım kundak normal kundak hepsini denedim ama yaptırmıyor sarmaya başlarken daha ağlamaya çığlık atmaya başlıyor emzik alıyordu onu da istemiyor artık
Afranur K.

Afranur K.

2 Ocak 2026 18:39
Uyanıkken bizimki de yaptırmıyor kundak, uykuya geçiyor, elleri böyle serbeste düşüyor öyle bağlıyorum. Hatta bağlayınca uyanıyor, geri sallayarak uyutuyorum hatta. Bi de kundak yapınca uyanırsa sanki kendim kucaklıyormuşum gibi hissettirmeye özen gösteriyorum ki kumdağı farketmesin. Kucağıma sıkıca alıyorum.
Z

Zeynep Ö.

2 Ocak 2026 19:15
Ben beşiğe bu e bebekte oşan kundağı seriyordum kucağımda uyuttup beşiğe koyuyordum uyunca ellerini onunla bağlıyordum
N

Nisa B. ..

2 Ocak 2026 19:24
Maalesef bebeğim beşige de yatmıyor sürekli kucakta uyuyor uyurken sarmayı da denedim olmuyor şuan da ağlama krizine girdi yine ne yapacağım bilmiyorum çok kötü hissediyorum
Afranur K.

Afranur K.

2 Ocak 2026 21:24
@Nisa Bakır hanım, beşiğe yatırırken önce ayakları/kalçası daha sonra kafası şeklinde koymaya özen gösterin ben elimi bir müddet hala kafasına koyuyor oluyorum. Eşim de beşiği hafif sallayarak bebeğimizin ellerini sanki kucaklıyormuşuz gibi tutuyor. Biraz ekip işi olması lazım bu durumda.
Bi de beşiği nırmaj sallamayı sevmiyor mesela kızım, titretiyoruz belki sizin bebeğinizin de sevdiği farklı bir şekildedir. Deneyerek bulabilirsiniz kısa kenarından ileri geri kısa salınımlar yapıyoruz biz, siz uzun kenarından kısa kenarından kısa salınım, uzun salınım, titreşim hepsini deneyin. Çocuğun bir ritmi sevme ihtimali var çünkü.

Biz de beşiğin içine kubdağı hazır halde koyuyoruz, kocamla bu şekilde mayıştırdıktan sonra sarıyoruz. Bu arada bu kadar çabaya rağmen yine kalkıyor ce salınıma devam ediyoruzz
Bazen de gözlerine küçük bir yaklaşık kapatıyorum tamamen karanlıkta kalması için.

Deneyerek bulabilirsiniz biraz zaman alıyor ama biz eşimle bu yöntemi en az 6-7 farklı şey denedikten sonra bulduk. Maalesef ger bebek aynu şekilde uyumuyor.

Bu arada siz çok strese girdiğinizde bebeğiniz hissedip, uyanıklık süresini arttırıyor, bundan dolayı çok gerildiğinizde bebeği bir süreliğine yanınızda kim çarsa ona emanet edin ya da ben yalnız kaldığım akşamlarda oyun halısının üzerinde bebeğime ve kendime 10 dakika verdikten sonra uyuturum mesela
N

Nisa B. ..

3 Ocak 2026 04:29
Tamamdır çok teşekkürler sağolun

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir