Elle Hiçbirşey Yememesi
68 görüntüleme
S
Sinem C. A.
22 Haziran 2025 16:58
19 aylık bebeğim ilk dişini 1 yaşında çıkardı dişi olmadığı için bende ek gıdaya geçiş sürecinde blw yapmadım öğrenmedi yani boğulur diye korktum ben yedirdim hep dişleri çıktıktan sonra da dişleriyle büyük parça koprır diye yine veremedim zaten verdiğimde de tiksinir şekilde dokunup atıyor yada oyun oynar gibi davranıyor elimle tuttuğunda verdiğimde yiyor mesela köfte olsun ekmek haşlanmış havuç üzüm taneli şeyler alıp yemiyor ağzına götürse bile yüzümü buruşturup atıyor neredeyse 2 yaşına yaklaştı böyle sorun yaşayan var mı nasıl çözeceğim ergoterapistte gittiğim de söyledim yavaş yavaş alışması lazım deneyerek rol model olarak dedi ama kesinlikle yapmıyor aynı sorunu yaşayan varmıdır nasıl çözümlenir çok kafama takıyorum
H
Hatice Ö.
22 Haziran 2025 17:11
Alıştığı yeme düzenini değiştirmesi kolay olmayacak sonuçta nerdeyse 2 yaşında ve kendi kendine yemek yemeyi bilmiyor, denemeye devam etmelisin pankek yap ver köfte yap meyveler koy makarna koy yani eliyle tutup yiyebileceği herşeyi koy önüne, sende otur masaya abartılı ağız hareketleriyle ye ki onu da teşvik et mesela nam nam nam gibi kelimeler söyleyebilirsin, dişleri kullanmayı öğrenmeli tutup isirmayi öğrenmeli, önce elleriyle dokunacak onu keşfedecek belki 5 dk belki 15 dk inceleyecek sonrasında atacak tukurecek ama sen pes etmeyeceksin eski düzenine dönersen asla yemez ben yemezsem annem bana yedirir diye yemez ve senin yedirmeni bekler