Eliyle Yemek Götürmeme

142 görüntüleme
E

Esra Ö.

20 Temmuz 2025 16:15
Oyuncaklarını ağzına götürüyor ama yemekleri götürmek istemiyor ben verince çok güzel yiyor 10 aylık kız bebek
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

21 Temmuz 2025 09:19
Bebek bazı yiyeceklerin dokusunu rahatsız edici bulabilir. Harta ıslak, yapışkan, kaygan olmasından dolayı kavraması zor gelebilir. Oyuncaklar kuru ve sert olduğundan daha tanıdık ve konforludur. Bu davranışı bu yüzden yapıyor olabilir 🤗
E

Esra Ö.

21 Temmuz 2025 09:21
Ağzına götürmemesi herhangi bir sorun teşkil eder mi çünkü ek gıda yemesinde ve kilosunda hiç bir problemi yok ilk aylar götürüyordu ama artık ağzına sokmuhod elinde ufalayıp yere atıyor
Esra Y.

Esra Y.

Uzman Diyetisyen

21 Temmuz 2025 10:54
Başta eliyle yemeye istekliyken sonradan vazgeçmesi, dokusal hassasiyet, yeni besinlere alışamama ya da sadece keşfetme süreciyle ilgili olabilir. Besinleri elinde ufalaması, hala besinlerle etkileşimde olduğunu gösterir. Ufalanan parçaları elinden alıp yedirerek ve size yedirmesini sağlayarak süreci destekleyebilirsiniz. Sert tepkiler vermeden, besinler yere atılmaz gibi sakin yönlendirmeler yapabilirisnşz🤗
E

Esra Ö.

21 Temmuz 2025 12:36
Çok teşekkürler
B

Büşra A. Ö. ..

25 Temmuz 2025 19:37
Benim de bebeğim 10 aylık eline yiyecekleri almıyor bu yüzden blw yaptıramıyoruz ayrıca çiğneme refleksi de tam yok gibi pütürlü gıdaları çok yiyemiyoruz yeni yeni meyveleri çatalla ezerek veriyorum yutsa da yiyor ne yapabilirim
E

Esra Ö.

25 Temmuz 2025 20:05
Merhaba benimde aynı ya tutmak istemiyor yada eliyle parçalayıp atıyor ama oyuncaklarını ağzına sokuyor bir kaç doktora sordum sorun olucak bir şey değil karşısında teşvik edin dedi geçen 1 Saat çilek yedik karşısında o zaman bir kaç kere ağzına götürdü şimdi hala denemeye devam ediyoruz
Büşra A.

Büşra A.

25 Temmuz 2025 20:14
Büşra benimde kızım aynı ve 13 aylık olsu hala aynı yeni yeni yiyor pütürlü şeyleri. Tercihen sevmiyorr çocuklar biraz zaman ☺️

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir