Elini Ağzına Götürme
99 görüntüleme
P
Pelin B. Ö. ..
23 Ağustos 2025 08:13
Bebeğim 55 günlük elini ısrarla ağzına götürmeye başladı ben durumu genellikle düş çıkarma döneminde diye biliyorum şuan neden olabilir

Yeter O. ..
23 Ağustos 2025 08:16
Benim kızımda iki buçuk aylık normal merak etmeyin kızımda yapıyor doktorumuza sordumda yeni yeni keşfediyorlar ellerini dış dünyayı karışmayın demişti internetteki doktorlar bile aynı şeyleri söylüyor merak edilecek hiçbir şey yok ☺️
P
Pelin B. Ö. ..
23 Ağustos 2025 08:18
Çok teşekkür ederim 😀

Beyza
23 Ağustos 2025 08:22
Merhaba benim de bebeğim üç aylık olmak üzere bir süre önce sıkça ellerini ağzına götürmeye başladı.
Bu durum sadece diş çıkarma sebebiyle olmuyor, kendi bedenini keşfetme, refleks ve rahatlama sebebiyle, bazen açlık belirtisi olarak veya motor gelişimi sebebiyle ellerini ağızlarına götürebiliyorlarmış. Eğer aşırıya kaçmıyorsa ve bebeğiniz huzurlu görünüyorsa endişelenmenize gerek yok. Bu davranış özellikle 2–6 ay arasında çok sık görülüyormuş ve normalmiş 🤗
Bu durum sadece diş çıkarma sebebiyle olmuyor, kendi bedenini keşfetme, refleks ve rahatlama sebebiyle, bazen açlık belirtisi olarak veya motor gelişimi sebebiyle ellerini ağızlarına götürebiliyorlarmış. Eğer aşırıya kaçmıyorsa ve bebeğiniz huzurlu görünüyorsa endişelenmenize gerek yok. Bu davranış özellikle 2–6 ay arasında çok sık görülüyormuş ve normalmiş 🤗
P
Pelin B. Ö. ..
23 Ağustos 2025 08:24
İçim rahatladı teşekkür ederim 🙏