El ve Parmak Uyuşması

892 görüntüleme
Ö

Özlem Y.

24 Mart 2026 12:10
Selam arkadaşlar 34. haftadayım ellerim çok uyuşuyor ve bazen his kayboluyor. Bu durum beni çok korkutuyor
Afranur K.

Afranur K.

24 Mart 2026 13:22
Kilo alımı ve ödemin fazlalığı sebep oluyor, ben 36. Haftadan sonra hissetmiştim doğumdan sonra tamamen geçti. Eğer ödem ve kilo fazlaysa ve elleriniz de şiştiyse normal bu durum
M

Melike M.

27 Mart 2026 20:00
Bende 33 civarı uyuşma olmuştu.Kilo alımım fazlaydı evet ama ödemim yok denecek kadar azdı.Doğumdan sonra geçti bi ara sonra geri başladı doktora gitmiştim.Doğum sonrası ilk 6 ay görülmeye devam edebilir geçecektir dedi ve geçti gerçekten.Şuan bi sorunum yok.Sizinkide geçici bi süreç anın tadını çıkarmaya çalışın
H

Hazal

27 Nisan 2026 19:47
Ben de 36.haftadayım şu an, bir kaç gün öncesine kadar sadece baş parmağımda karıncalanma oluyordu, biraz masaj yapıp kolumu hareket ettirince geçiyordu. İlk defa dün gece aşırı bir ağrı ile uyandım ve bi baktım sağ elim davul gibi şişmişti, sağ kolum omzuma kadar ağrıyordu.

Geceyi bi şekilde atlattım uyudum uyandım, sabah güne başladıktan sonra bol su içtim, bir fincan açık yeşil çay içtim ve soğuk su ile yıkayıp biraz masaj yapınca gün içinde azaldı. Şu an normale döndü.

Soğuk su bana çok iyi geliyor mesela, bir de hamurişi ve tuzu yok denecek seviyeye getirmek iyi oluyormuş diyorlar ama onu pek yapamıyorum :( aklınızda bulunsun :)
Ö

Özlem Y.

27 Nisan 2026 19:49
Merhaba Hazal hanım çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgilerden dolayı. ben üç gün önce doğum yaptım ama maalesef hala uyuşmalarım geçmedi. Karpal tünel sendromu’nun sonuna kadar yaşıyorum… fazlasıyla ödem var… doğum sezeryan oldu ödemin geçmesini bekleyip sonra nörolojiye başvuracağım. tam bir aydır küs parmaklarım hariç diğer parmaklarımı hissetmiyorum ve karınıncalanıyor. inşallah en kısa zamanda geçer geçer
Göktenur B.

Göktenur B.

27 Nisan 2026 19:55
Merhaba özlem hanım benimde ilk hamileliğimde aynı sorunu yaşamıştım nöroloji doktoruna kadar gitmiştim hamilelik döneminde özellikle geceleri artardı ellerimde kollarıma kadar vururdu ağrı uyuymazdim doğum sonra geçti bu ağrılarım kalmadı ama etkisi oldu bende örgü örmeyi el işi yapmayı çok severim aktif kullanmaya başladığım da parmaklarımı gene aynı ağrılar başlıyor özellikle serçe parmağım takılıp kalıyor o yüzden çok yormamaya çalışıyorum ama bu hastalığın tamamen tedavisi yok kız kardeşim ameliyat oldu gene tekrarlıyor
Ö

Özlem Y.

29 Nisan 2026 03:27
Merhaba Göktenur hanım… biliyor musunuz ben de geçeceğini düşünmüyorum giderek artıyor çünkü. bazı durumlarda his kaybı da oluşuyor. Ne yapacağız bilmiyorum bilgi alırsam ama buraya yazarım olur mu?
sağlıklı günler dilerimmm :))
Yükleniyor...

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir