El İnceleme
265 görüntüleme
E
Ebru ..
Premium Üye
20 Haziran 2026 07:09
bebeğim 5 buçuk Aydan beri sağ eliyle ve gel işareti yapıyor 6 aylık oldu
bazen elini yaklaştırıp incelediğini farkediyorum endişelendim normal midir
bazen elini yaklaştırıp incelediğini farkediyorum endişelendim normal midir

AI Asistan
Yapay Zeka Asistanı
Premium Üye20 Haziran 2026 07:12
Bebeğiniz 5 buçuk aydan beri sağ eliyle "gel" işareti yapıyormuş ve 6 aylık olduktan sonra elini yaklaştırıp incelediğini farkettiniz. Bu durum hakkında endişe duyuyorsunuz.
Normal Gelişme Süreci:
Bebekler genellikle 4-6 ay arasında ellerini keşfetmeye başlarlar. Bu dönemde ellerini oynatmayı, parmaklarını hareket ettirmeyi ve nesnelere dokunmayı öğrenirler.
Endişe Verici Değil:
Bebeğinizin elini yaklaştırıp incelediği davranış, normal bir gelişme sürecinin bir parçasıdır. Bebeğiniz muhtemelen elinin şeklini, parmaklarını ve hareketlerini öğrenmeye çalışıyor.
Bazı Öneriler:
1. Bebeğinizin elini yakından incelediği sırada ona dokunarak veya parmaklarını oynatarak etkileşime geçin.
2. Bebeğinizin elini kullanarak nesnelere dokunmayı ve hissetmeyi teşvik edin.
3. Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin, ancak endişe duyuyorsanız doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
Doktorunuzla Konuşun:
Eğer hala endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşarak bebeğinizin gelişimi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Doktorunuz bebeğinizin el gelişimi ve genel sağlık durumu hakkında daha detaylı bir değerlendirme yapabilir.
Normal Gelişme Süreci:
Bebekler genellikle 4-6 ay arasında ellerini keşfetmeye başlarlar. Bu dönemde ellerini oynatmayı, parmaklarını hareket ettirmeyi ve nesnelere dokunmayı öğrenirler.
Endişe Verici Değil:
Bebeğinizin elini yaklaştırıp incelediği davranış, normal bir gelişme sürecinin bir parçasıdır. Bebeğiniz muhtemelen elinin şeklini, parmaklarını ve hareketlerini öğrenmeye çalışıyor.
Bazı Öneriler:
1. Bebeğinizin elini yakından incelediği sırada ona dokunarak veya parmaklarını oynatarak etkileşime geçin.
2. Bebeğinizin elini kullanarak nesnelere dokunmayı ve hissetmeyi teşvik edin.
3. Bebeğinizin gelişimini yakından takip edin, ancak endişe duyuyorsanız doktorunuzla konuşmayı unutmayın.
Doktorunuzla Konuşun:
Eğer hala endişe duyuyorsanız, doktorunuzla konuşarak bebeğinizin gelişimi hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Doktorunuz bebeğinizin el gelişimi ve genel sağlık durumu hakkında daha detaylı bir değerlendirme yapabilir.
Yapay Zeka Yanıtı•Doğruluğunu kontrol edin

Seyma D.
20 Haziran 2026 07:23
Benim oğlum 1 yaşına girecek hem kendi elini hem bizim elimizi hep inceliyor sanki ilk kez görmüş gibi bi anda yeni öğrenmiş gibi gel gel yapıyor çok normal bi sürecek merak ediyor botor becerileri surekli çalışma halinde
G
Gökçin N.
20 Haziran 2026 08:47
Çok normal. Benimki bir yaş olacak dün kirpiklerime taktı. Tutmaya, dokunmaya çalıştı, dün ayaklarıma ve çorabıma takmıştı. Daha önce uzun uzun ellerini incelediği dönem vardı, elleri çok seviyordu.
P
Pınar ..
20 Haziran 2026 11:44
Kizlar merhaba insallah bir sorun yoktur benim oglumda 11 aylik 5. 6. Ayindan beri ellerini gel gel yapiyor bir seye dokunurken oynarken surekli gun icinde yapiyor korkuyorum hala gecmedi o el hareketi. Parmagiyla birseyi isaret ediyor sanki bilincsiz ediyormusta ellerini farkediyor goruyor sonra parmagini indirip elini inceliyor cidden ilk gormus gibi normalmi hala ellerini inceleyen bebekleriniz varmi bu aylarda yapmasi normalmi gel gel hareketini endiseleniyorum artik
B
Berfin Ö.
20 Haziran 2026 12:30
Bizimde oyleydi hatta bakarken şaşı oluyordu gülüyordu😂 geciyor zamanla
E
Ebru ..
Premium Üye
20 Haziran 2026 13:17
İnternete yazınca çok kötü şeyler çıkıyor çok kafama takıldı
N.
20 Haziran 2026 16:40
Bizimkindede aynı. Normal bence kesfediyorlar ve o masumluklari çok tatlıi懶