El Gıdada Peynir

70 görüntüleme
Ö

Özge T.

24 Aralık 2025 09:01
Merhabalar, bebeğim 6.5 aylık ek gıda tadımları yapıyoruz.doktorumuz labne ya da lor verin dedi. Evde yapan annelerden tarif ya da güvenli marka önerisi olan varsa önerirseniz sevinirim
M

Merve

24 Aralık 2025 09:04
Lor da yaptım labne de yaptım evde. Çok fazla miktarda çıkıyor ve çabuk bozuluyor açıkçası. Yoğurt gibi değil yoğurt yapılınca diğer aile üyeleri de tüketebiliyor ama peynirler tatsız tuzsuz olunca yenmiyor kalıyor. Küçük miktarda yaparsanız da lor zaten çok kolay kaynayan sütün içerisine bir kaç damla limon sıkıyorsunuz süt kesilmeye başlıyor kesilen kısım da lor peyniri oluyor. Labne için de 1 lt sütün içine sütaşın süzme peyniri var onun bir parçasıyla mayalama yapıyorsunuz. Yani sütü kaynatıp içine maya niyetine süzme peynir koyuyorsunuz mayalandıktan sonra da tülbente koyup süzdürün. Doktorumuz pınar labne kullanabilirsiniz dedi bana içeriği temiz olduğu için ben onu kullanıyorum şuna
G

Gülcan Ş.

24 Aralık 2025 09:23
Bende pınar lable kullanıyorum
T

Tuğba B. ..

24 Aralık 2025 09:25
Pınar labne ve harras organik veriyorum labne
G

Gökçin N.

24 Aralık 2025 09:32
Ben dün yaptım, 1 litre süt (uht olmayan pastorize süt olur, güvenilir mandıradan alınmış süt olur) kaynatılıyor,kaynayınca 4 çorba kaşığı limon suyu koydum ( litre başına 4 kaşık) . Anında kesilmeye başliyor. Sonra süzgeçli kepçe ile kesilen peynirleri topladım. Blendıra attım,biraz zeytin yağı (göz kararı) ,biraz da kesen sütün peynir altı suyundan koydum cıvık olsun diye. Blendırda bizzzt süper bir labne oldu. Ben de yedim üzerine biraz tuz serpip. Gayet lezzetli oldu. Bu arada peynir altısuyu atılmamalıymış,çorbalarınıza vs koyabilirsiniz besleyiciymiş. Ben ilk defa böyle bir şey yaptım,ama memnun kaldım,10 dk da bitti herşey.
Ö

Özge T.

24 Aralık 2025 14:35
Çok teşekkürler yorumlarınız için yapmayı deneyeceğim 🌸

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir