El Çırpma
316 görüntüleme
N
Nnn
19 Mayıs 2026 17:02
Merhabalar. Bebeğim 2 yaşında. 18 aylıkken ikili kelimelere geçti. Şuanda 3-4 kelimelik cümleler kurabiliyor sayamadığım düzeyde anlamlı kelimesi var. Göz teması çok iyi çok güleryüzlü bir bebek sorduğum her soruya cevap verir iletişimi çok güzel bütün komutlarımı alır oğlum odandan bez getir altını değiştirelim derim gider odasından bez alır gelir bunu al çöpe at derim gider çöpe atar bu ne diye sorduğum nesnelerin ne olduğunu söyler alkış bay bay gibi şeyleri çok küçükken yapmaya başlamıştı bu ne yapıyo derim ne yapıyosa söyler babası uyuyunca horlamasını taklit edip güler bi yeri acıyınca acıdı diyip gelip öptürür sürekli bizlere sarılır bütün hayvanların seslerini taklit eder 10 a kadar sayar renkleri bilir söyler sebze meyveleri bilir çok küçüklükten beri anne ve baba olarak hepsini öğretmeye çalıştık. Anneanne babaanne teyze dayı kuzen hepsini çok sever kim olduklarını bilir onlara seslenir derdini söyler onlarla konuşur oyunlar oynar onlara sarılır vs vs. Susayınca gider suluğunu alır bir de su şişesini bana getirip anne su der. Parka gitmek isteyince anne park der. Bi yerimizde yara olunca anne uf olmuş der gibi gibi.. işaret parmağını da kullanıyor. Mesela Araban nerde diyorum burda diyip parmağıyla gösteriyor. Kafama takılan tek konu çok sevindiğinde her zaman olmasa da kanat gibi el çırpıyor endişeleniyorum.. başka kafamı kurcalayan hiç bir sorun yok sizce endişelenmeli miyim? Otizm gibi bir durum söz konusu mudur

Ayşe D.
19 Mayıs 2026 17:23
sadece tekrarlayıcı hareketi otizme bağlayamayız bilişsel ve sosyal olarak gelişimi söylediklerinize göre gayet iyi ilerliyor yinede endişenizi gidermek için çocuk doktoruna da götürebilirsiniz
Yükleniyor...