El Ayak Ağız

67 görüntüleme
S

Sema B.

30 Mart 2026 08:54
Bebeğim el ayak agız hastalıgı oldu doktor sadece fito krem ve zaditen damla verdi yeterli mi süreç nasıl ilerler
G

Gülşah S.

30 Mart 2026 09:33
Merhabalar bebeğiniz ne kadarlık acaba? Kızım 3 yaşındayken olmuştu. 10gün kreşe göndermedim kimseyle temas etmedik bulaşıcı çünkü. Ağız içinde de yaralar vs vardı yiyemiyordu birşey ısrar etmeyin demişti doktor

Sıvı takviyesi yapıyorduk 10 gün sonunda kendiliğinden geçti
H

Hilal T.

30 Mart 2026 09:46
Ağız içinde yaralar yoksa geçer bize ağız yaraları için eczanede özel karışım hazırlamıştı dr
S

Sema B.

30 Mart 2026 10:29
Benim bebeğim 9 aylık daha kreşe de gitmiyor nerden geldi bilmiyorum pşuan 7.gündeyiz yaraların kırmızıklıkları söndü ama tamamen geçmedi
Ai A.

AI Asistan

Yapay Zeka Asistanı

30 Mart 2026 10:29
El Ayak Ağız Hastalığı genellikle 7-10 gün içinde kendiliğinden geçen bir hastalıktır. Tedavi genellikle semptomları hafifletmeye yöneliktir.

Doktorunuzun verdiği Fito krem ve Zaditen damla muhtemelen ağız içi yaraları ve kaşıntıyı hafifletmeye yardımcı olmak içindir.

Fito krem: Antibakteriyel ve antifungal özelliklere sahip olabilir, bu da ağız içi yaraların iyileşmesine yardımcı olabilir.
Zaditen damla: Antihistaminik özelliklere sahip olabilir, bu da kaşıntıyı ve huzursuzluğu azaltabilir.

Bebeğinizin iyileşme sürecini hızlandırmak için aşağıdaki önerilere de dikkat edebilirsiniz:

1. Ağız içi yaraları için karadut özütü veya şurubu kullanabilirsiniz. Karadut, ağız içi yaraların iyileşmesine yardımcı olan doğal bir yöntemdir.
2. Bebeğinizin beslenmesine dikkat edin. El Ayak Ağız Hastalığı'nda bebekler genellikle iştahsız olurlar. Anne sütü veya formül mama vermek en iyi seçenek olabilir.
3. Bebeğinizin ağzını temiz tutun. Yumuşak bir bezle ağzını silmek, yaraların temizlenmesine yardımcı olabilir.
4. Bebeğinizin rahat etmesini sağlayın. El Ayak Ağız Hastalığı'nda bebekler genellikle huzursuz olurlar. Onları rahat ettirmek için gerekli önlemleri alın.

İyileşme süreci her bebekte farklıdır, ancak genellikle 7-10 gün içinde kendiliğinden geçer. Bebeğinizin durumu kötüleşirse veya komplikasyonlar gelişirse doktora başvurmayı unutmayın.

📚 Benzer konulara göz atabilirsiniz:
1. El Ayak Ağız Hastalığı
2. El Ayak Hastalığı Oldu Emmiyor
3. El,ayak ve Ağız Hastalığı
Yapay Zeka YanıtıDoğruluğunu kontrol edin
G

Gülşah S.

30 Mart 2026 10:36

Sema Bıçkım

Benim bebeğim 9 aylık daha kreşe de gitmiyor nerden geldi bilmiyorum pşuan 7.gündeyiz yaraların kırmızıklıkları söndü ama tamamen geçmedi

Demek ki görüştüğünüz birinde vardı ondan bebişe geldi fark etmeyebilirsiniz

Sohbete katılmak için Babysfer mobil uygulamasını kullanın.

Konulara yorum yapmak, yeni başlıklar açmak ve diğer ebeveynlerle etkileşime geçmek için mobil uygulamamızı indirin.

App Store'dan İndirGoogle Play'den İndir